Operasyon yapıyoruz diyerek define kuyusu kazmışlar

Kendilerini Ankara'dan 'Külliye'den geliyoruz, gizli operasyon yapılacak' diyerek 2 TIR dolusu malzemeyle kaçak kazı yapan çetenin içinde Albay ve polis müdürü çıktı..

17 Nisan 2019 Çarşamba 23:08
Operasyon yapıyoruz diyerek define kuyusu kazmışlar






Operasyon yapıyoruz diyerek define kuyusu kazmışlar


Ankara'dan gelen ve içlerinde bir Albay ile Polis Müdürü'nün de bulunduğu çetenin kaçak kazıya 'Gizli operasyon' süsü verdikleri ortaya çıktı. Bolu'da 5 kişinin tutuklandığı, 9 kişinin de serbest kaldığı kaçak define kazısıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan Jandarma Muhabere Albay Kadri Y. ve emniyet müdürü Metin K.'nın, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı'na giderek, "Biz gizli bir görevdeyiz, işin başında Külliye'den birisi var. Bolu'da bir operasyon yapacağız, Güneyfelakettin Köyü'nde bir kazı yaparak çıkan malzemeleri Ankara'daki Külliye'ye götürerek gizli ödeneğe aktaracağız" dedikleri ortaya çıktı. 


Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen Pazar günü Bolu'nun Güneyfelakettin Köyü'nde ağır iş makineleriyle kaçak define kazısı yapan 12 kişiyi suçüstü yakaladı. Zanlıların, iş makinelerini Güneyfelakettin Köyü'ne 2 TIR'a yükleyerek getirdikleri belirlendi.

ALBAY, EMNİYET MÜDÜRÜ, SİYASETÇİ VE İŞADAMLARI GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan zanlılar arasında Jandarma Muhabere Albay Kadri Y., Ankara Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nda görevli 3. Sınıf emniyet müdürü Metin K., Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nın Bilişim altyapısını yapan şirketin sahibi Halil K., TBMM Konuk Evi işletmecisi Faruk E., İşadamı Hasen Sezer Ç. Ve siyasi parti yöneticisi Hasan K.'da bulunuyor.

KAÇAK DEFİNE SORUŞTURMASININ PERDE ARKASI

İddiaya göre, 13 Nisan 2019 günü kendilerini Jandarma Muhabere Albay Kadri Y. ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü olarak tanıtan Metin K. ve beraberlerindeki Halil K. ve Hasan Sezer Ç.'nin Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettiler.

Kadri Y.'nin, "gizli bir görev için geldiklerini, bu görevi Hacı isimli şahıstan öğrendiğini, ve işin başında külliyeden birsinin olduğun, Bolu'da bir operasyon yapılacağının, operasyon ile ilgili detayları Emniyet Müdürü Metin K.'nın anlatacağını" söyledi.

Emniyet Müdürü Metin K.'da, "Güneyfelakettin köyünde bir kazı yapılacak, bu konuda tüm araştırmalar yapıldı. Kazı sonrasında çıkan malzemeler, Ankara'ya külliyeye götürülecek. Gizli ödeneğe aktarılacak. Bölgede jandarma ve sivil kimsenin bulunmamasını" istedi.

İLGİNÇ ZİYARET TUTANAĞA GEÇİRİLDİ…

Bolu İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, makam odasında yaşanan bu ilginç olayı tutanakla kayda geçirdi. Durumu hemen Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman’a aktardı.

GELEN KİŞİLER GERÇEKTEN MÜDÜR VE ALBAY ÇIKTI

Çelik, gelen kişilerin gerçekten de Albay ve Emniyet Müdürü olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcısı, ‘eğer bu kişiler gerçekten de Pazar sabahı kazı yapmaya gelirlerse gözaltı işlemi yapılsın” talimatı verildi…

2 TIR ÜZERİNDE İŞ MAKİNELERİYLE KÖYE GİTTİLER.

Zanlılar, 14 Nisan 2019 Pazar günü sabah erken saatlerde, 2 TIR’a yükledikleri ağır iş makineleriyle Güneyfelakettin Köyü, Kaya Altı Mevkiinde bulunan A.Y. Ve Ş.Y. isimli kişilere ait tarlaya gitti. TIR'dan indirdikleri iş makineleriyle o bölgede kazı yapmaya başladı.

Son Güncelleme: 18.04.2019 12:16
Anahtar Kelimeler:
Gizli Operasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.