Osmangazi Üniversitesi'nde olaylar çıktı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) dergi tanıtımı yapmak amacıyla stant açan bir grup üniversite öğrencine, üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu.

23 Ekim 2015 Cuma 18:47
Osmangazi Üniversitesi'nde olaylar çıktı






Osmangazi Üniversitesi'nde olaylar çıktı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) dergi tanıtımı yapmak amacıyla stant açan bir grup üniversite öğrencine, üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu.

Bazı özel güvenlik görevlileri öğrencilere coplarla vururken, bazıları da tekme attı. Olaylarda 3 öğrenci hafif yaralandı. Üniversite öğrencileri yaptıkları basın açıklamasında olayı protesto etti.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü Mimarlık Mühendislik Fakültesi karşısında dün meydana gelen olayda Öğrenci Kolektifleri üyesi 10 öğrenci 'Bilim kazanı' dergisinin tanıtımını ve dağıtımını yapmak amacıyla stant açtı. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri üzerinde 'Bu kampüste yandaş rektör var' yazısının da olduğu standın kaldırılmasını istedi. Standı kaldırmayan öğrencilere özel güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Bazı özel güvenlik görevlileri öğrencilere coplarla vururken, bazıları da tekme attı. Olaylarda 3 öğrenci hafif şekilde yaralandı

. Yaralı öğrenciler kendi imkanlarıyla gittikleri kampüs içerisindeki ESOGÜ Hastanesi'nin acil servisinde gerekli tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Özel güvenlik görevlileri olaylar sırasında 4 öğrenciyi kısa süreli gözaltına alıp serbest bıraktı.

Bugün de aynı yere maket bir stant getiren öğrenciler basın açıklaması yaptı. Öğrenciler önceki gün özel güvenlik görevlilerini saldırısında 1, dün de 3 olmak üzere 4 arkadaşlarının hastanelik edildiğini söyledi. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Yağmur Keçeli şöyle dedi:
"İki gündür Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bilimi ve aydınlığı savunan öğrencilere özel güvenlik birimleri saldırmaktadır. Üniversitelerde bilimi yaymak ve tartışmak amacılı çıkardığımız, içerisinde akademisyenlerin ve öğrencilerin yazdığı bilimsel makaleler olan üniversiteli Bilim Kazanı Dergisi'ni arkadaşlarımız a dağıtmamızı engelleyen, stantlarımıza müdahale eden, arkadaşlarımızı darp eden özel güvenlik birimleri üniversitede terör estirmektedir. Geçtiğimiz 2 gün boyunca 4 arkadaşımızın kafalarına aldıkları darbeler nedeniyle hastaneye kaldırılmasına sebep olanlar özel güvenlik birimleri ve kendi öğrencilerine düşman, bilimden dahi korkan, AKP'nin politikalarına göre üniversiteyi şekillendirmek isteyen rektördür."
Özel güvenlik görevlilerinin bu kez müdahalede bulunmadıkları basın açıklamasına katılan öğrenciler, yapılan konuşmalardan sonra dağıldı.

Son Güncelleme: 23.10.2015 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.