Osmaniye, 8'inci şehidini verdi

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba...

07 Eylül 2015 Pazartesi 21:25
Osmaniye, 8'inci şehidini verdi






Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ(Osmaniye), () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı'nın Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehit oldu.
Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar başladıktan sonra Harun Saltalı'dan haber alamadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın şehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaşamayan anne Sultan Saltalı, oğlunun şehit olduğunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komşuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis İstasyonunda görev yapan sağlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.
MİLLETİMİZ SAĞOLSUN

Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, "Milletimiz sağolsun" dedi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.
8'İNCİ ŞEHİT
Hacer Saltalı ile evli ve 4 aylık Ecem adında kızı olan Harun Saltalı, Osmaniye'nin son 37 günde verdiği 8'inci şehidi oldu. Osmaniye, 1 Ağustos'ta Kars'ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'yi, 4 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'i, 12 Ağustos'ta Jandarma Uzman Çavuş Fatih Gökşen'i, 15 Ağustos'ta Bingöl'de Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek'i, 22 Ağustos'ta Şırnak'ta Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ı, 3 Eylül'de de Mardin'de Polis Memuru Akif Hatunoğlu'nu teröre kurban vermişti.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.