PKK'nın katliam bombaları Mardin'de bulundu

Mardin'de 32 ayrı bombalı saldırıda kullanılmak üzere yaklaşık 250 kilo patlayıcı bulundu. Patlayıcılarla birlikte 5 kişi gözaltına alındı. Vali Mustafa Yaman konuya ilişkin bir açıklamada bulundu...

01 Kasım 2018 Perşembe 10:06
PKK'nın katliam bombaları Mardin'de bulundu







PKK'nın katliam bombaları Mardin'de bulundu


Terör örgütü PKK'nın bombalı saldırılarda kullanmak üzere hazırladığı 250 KG patlayacı madde ele geçirildi. 32 ayrı saldırı için hazırlanan patlayıcılarla birlikte 5 kişi yakalandı.


Mardin'de 32 ayrı bombalı saldırıda kullanılmak üzere yaklaşık 250 kilo patlayıcı bulundu. Patlayıcılarla birlikte 5 kişi gözaltına alındı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman operasyonla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Emniyet ve jandarma personelinin yapmış olduğu suç örgütlerine ilişkin faaliyetler ve suçun henüz olmadan önlenmesi; dün akşam çok önemli bir faaliyet gerçekleştirdiği Mardin Emniyet Müdürlüğümüz.

Dün akşam Ceylanpınar Kızıltepe karayolunda 250 kiloya yakın, 247.8 bir patlayıcı arkadaşlarımızın gayretiyle ve operasyonuyla ele geçirildi.

Önemli olan şuydu. Bu patlayıcı ve düzenekler metropol illerde 32 eylem yapılabilecek bir hale de getirilmişti.

Dün akşam kahraman personelimiz yapmış olduğu faaliyetle, metropol illede yaşanacak olan terör faaliyetlerinin önlenmesi, sizler tarafından görülmüş oldu.

Bu 32 eylem milletimizin canını acıtacaktı. Arkadaşlarımız gayret gösteriyorlar.

ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR

Ele geçirilen patlayıcı ve malzemeler şöyle:

247.kg 864 gram PETN patlayıcı

6 adet alpha fire Kuman'da

32 adet alpha fire alıcısı

62 adet elektrikli kapsül

40 metre infilaklı fitil

1 adet ruhsatsız Tüfek

6 adet kartuş

Son Güncelleme: 01.11.2018 07:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.