PKK sorumlusu sığınmacı gibi girmiş

PKK'nın YDG-H üst düzey yöneticilerinden Enver G. adlı terörist sığınmacı kılığında Türkiye giriş yaptıktan sonra yakalandı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 10:03
PKK sorumlusu sığınmacı gibi girmiş






PKK'nın sorumlusu mülteci gibi girmiş

Bahar aylarında Türkiye'de kanlı eylemler organize etmek için Suriye'den sığınmacı gibi giriş yapan örgütün Türkiye Hamle Sorumlusu yakalandı. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sözde "Türkiye Hamle Sorumlusu" "Ferman" kod adlı Enver G. adlı terörist, Suriye'den Türkiye'ye girmek isterken Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, yakalandı.

Sığınmacı kılığında Türkiye'ye girmek istediği anlaşılan terörist, çapraz sorgusunda, tanınmamak için sığınmacı gibi davrandığını anlattı. Tunceli'de oturduğunu itiraf eden terörist, 30 Mart 2014 seçimleri öncesi silah eğitimi için Kandil'e gittiğini itiraf etti.

KANDİL'DEN EYLEM TALİMATI

Kobani'ye geçip burada eğitim aldığını söyleyen terörist, Diyarbakır'da düzenlenen silahlı eylemlerin bazılarında bulunduğunu, Kobani'ye son gittiğinde ise PKK'nın üst düzey kişilerinden bahar aylarında Türkiye'de birçok ilde eylem yapılması yönünde talimat aldığını söyledi. Tutuklanan törerist cezaevine gönderildi.
Son Güncelleme: 15.02.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.