PKK'ya çocuk kaçırmak için Suriye'den gelmişler

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ile beli kırılan terör örgütüne çocuk kaçırmak için gelen PKK'lılar Van'da yakalandı. Kaçırılan 6 çocuk ailelerine teslim edildi.

21 Ekim 2019 Pazartesi 10:09
PKK'ya çocuk kaçırmak için Suriye'den gelmişler






PKK'ya çocuk kaçırmak için Suriye'den gelmişler


Terör örgütünün kaçırdığı çocukları kurtarmak için ailelerin eylemleri devam ederken, Suriye'den gelen PKK üyeleri, Van'da yakalandı. 

Van'da 6 çocuğu PKK terör örgütünün kırsal alanına götüren 8 şüpheli şahıs polisin teknik ve fiziki çalışması sonucu yalandı. Gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında 1-20 Ekim tarihleri arasında PKK/KCK silahlı terör örgütünün kırsal alanına katılım yaptırılmak istenen 6 çocuk ve bu şahısları kırsala katılımını sağlamakla görevlendirilmiş 8 işbirlikçiye yönelik yapılan teknik ve fiziki takip çalışması sonrası, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerin üst ve ikamet aramasında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 14 şüpheli hakkında hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serbest bırakılan 6 çocuk ailelerine teslim edildi. Tutuklanan 8 şüpheliden 4'ünün Suriye uyruklu olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.