Savcı kocasını öldüren kadın için indirim istedi

Başka erkeklerle para karşılığı ilişkiye zorladığı için kocasını öldüren Çilet Karabulut'un duruşmasında savcı 'Ağır tahrik indirimi' talebinde bulundu

06 Mayıs 2016 Cuma 14:57
Savcı kocasını öldüren kadın için indirim istedi






Savcı kocasını öldüren kadın için indirim istedi

Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut'un yargılanmasında sona gelindi. Dosya ile ilgili mütalaasını veren duruşma savcısı, Çilem Karabulut'un ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını isterken, ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Çilem Karabulut, 2013 yılında evlendiği bir çocuğunun babası Hasan Karabulut'tan iddiaya göre sürekli şiddet görmeye başladı. Çilem Karabulut, boşanmak için mahkemeye başvurdu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin 'Aileni öldürürüm' tehditleri nedeniyle davasından vazgeçti. Geçen yıl 8 Temmuz'da Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine giden Hasan Karabulut, belindeki silahını yastığın altına koyarak iddiaya göre eşine, "Antalya'ya gidiyoruz. 3 kadınla birlikte fuhuş yapıp bana para getireceksiniz. Adana ile ilişkilerini bitir" dedi. Çilem Karabulut'un tepkisi üzerine de, "Ne diyorsam onu yapacaksın lafımı ikiletme" diyerek eşini saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada yatağın üzerine düşen Çilem Karabulut, yastık altındaki tabancayı alarak eşine ateş etti. Hasan Karabulut olay yerinde ölürken, Çilem Karabulut tutuklandı.

'AZRAİLİ BEKLEYEN ÖLÜ GİBİYDİM'

Yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çilem Karabulut ilk duruşmada evliliği boyunca eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirterek savunmasında şunları söyledi:

"Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Eve geldiğinde 'seninle konuşacaklarım var' dedi. Yatak odasına girip soyundu, silahını da yastığın altına koydu. Kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim."

MEŞRU MÜDAFAA TARTIŞMASI
Davanın bugün görülen 3'üncü celsesinde duruşma savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Çilem Karabulut'un eyleminin meşru müdafaa olmadığını, bu nedenle eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Eylemin meşru müdafaa sınırlarında kaldığını belirten sanık avukatları ise Çilem Karabulut'un tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.