Sayım sonrası kaybolan torba itiraz edilince bulundu

İstanbul'da bazı sayım merkezlerinde ilginç olaylar yaşandı. Sayım sonrası kaybolan oy torbası yurttaşların itirazı sonrası bulundu.

28 Mayıs 2023 Pazar 21:53
Sayım sonrası kaybolan torba itiraz edilince bulundu






Sayım sonrası kaybolan torba itiraz edilince bulundu


Sultangazi'de çalınan oy torbası yurttaşların tepkileri üzerine 'bulundu'. Oylar yurttaşların talebi üzerine de belediye otobüsü ile taşındı.

İstanbul Sultagazi'de bulunan Aslangazi İlkokulu'nda oy verme işleminin tamamlanmasının ardından vatandaşların binaya girişine izin verilmedi. Türkiye Komünist Partisi (TKP) müşahitlerinin de müdahalesinin ardından oy sayımı herkese açık olarak devam etti.


Son eren sayım işleminin ardından oy torbalarından birinin kayıp olduğu fark edildi. Kayıp torba vatandaşların itiraz üzerine bulundu. Ancak bu defa söz konusu torbadaki oyların geçersiz sayılacağı belirtildi.

SOL'da yer alan haberine göre, torbaların tamamının okuldan çıkarılmasını isteyenler otobüse kadar koridor oluşturdu. Oy pusulaları alkışlarla otobüse taşındı.

TEPKİLER ÜZERİNE OTOBÜS DEĞİŞTİRİLDİ

Sultangazi'de bulunan Gazi İlkokulu'nda ise tamamlanan sayım işleminin ardından çuvallara doldurulan oylar camları kapalı bir otobüs ile taşınmak istendi. Vatandaşların itirazı üzerine geri adım atıldı. Pusulalarının belediye otobüsü ile taşınmasına karar verildi. Sahip çıkılan oylar 'Hak, Hukuk, Adalet' sloganları ile okuldan çıkarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.