Şehit Astsubay Gözen, Tarsus'ta toprağa verildi

Tolunay DUMAN/ TARSUS,(Mersin),() - DAĞLICA'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit...

08 Eylül 2015 Salı 19:26
Şehit Astsubay Gözen, Tarsus'ta toprağa verildi






Tolunay DUMAN/ TARSUS,(Mersin),() - DAĞLICA'da şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Cemre Salih Gözen'in cenazesi ilk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile binlerce kişinin toplandığı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Tüm evlerin Türk bayraklarıyla donatıldığı sokağa cenazenin girmesiyle birlikte bekleyenler sloganlar atarak teröre lanetler okudu. Aile fertleri şehidin cenaze aracındaki Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak sinir krizleri geçirip, gözyaşlarına boğuldu. Alkışlarla karşılanan şehidin cenazesi daha sonra aile fertlerinin rahatça vedalaşması için Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada acılı baba Hayri Gözen, anne Fatma Gözen ile diğer yakınları şehidin yüzünü son kez görerek gözyaşları içinde vedalaştı.
Şehidin cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, MHP Milletvekilleri Baki Şimşek, Ali Öz, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
3 çocuklu ailenin tek oğlu şehit Cemre Salih Gözen'in cenaze töreninde güçlükle ayakta duran baba Hayri ile anne Fatma Gözen, gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından Cemre Salih Gözen'in cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Dev Türk bayrağının açıldığı cenaze töreninde şehidin arkasından yürüyen binlerce kişi 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Gözen, götürüldüğü Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.