• BIST 100

    9400,65%1,31
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,79% 0,62
  • GRAM ALTIN

    4138,50% 0,85
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Şehit Polis Memuru Hakan Telli'nin katilleri tutuklandı

Adeta terör örgütü gibi yapılanmaya giden uyuşturucu satıcılarının hedefinde polis ekipleri var. Hakan Telli'yi şehit eden zehir satıcıları tutuklanırken soruşturma derinlmeştiriliyor.

GÜVENLİK 29.08.2023 19:42:10
Şehit Polis Memuru Hakan Telli'nin katilleri tutuklandı

Şehit Polis Memuru Hakan Telli'nin katilleri tutuklandı



Güvenlik uzmanları son iki yıldır uyarı üstüne uyarıylarda bulundu. Türkiye'yi adeta zehirli ahtapotun kolları gibi cenderenin içine sürükleyen yasa dışı göçü engelmeyen AKP iktidarının göz yumduğu 'ensar muhacir' politikası gençlerimizi zehirlerken sokak çeteleri büyük şehirlerde terör havası estiriyor. İstanbul Kağıthane ilçesinde uyuşturucu ihbarına giden polis memuru Hakan Telli'nin şehit edilmesi ve polis memuru Ahmet Yasin Çevik'i yaralanmasına ilişkin soruşturmada, düzenlenen tutuklamaya sevk yazısında şüphelilerin, saldırının yaşandığı evi örgüt evi olarak kullandıkları, uyuşturucu madde trafiğinin bu adresten yönettikleri belirtildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dün adliyeye sevk edilen 39 şüpheli hakkındaki tutuklamaya sevk yazısında, elebaşısının Sinan Anucur olan Anucurlar Silahlı Suç Örgütü'nün uyuşturucu madde satışından kazandıkları paralarla örgüte yeni üyeler temin ettikleri, silahlandıkları ve ağlarını güçlendirerek hem uyuşturucu madde üretimi, hem de yurtdışından kaçak yollarla ülkeye çeşitli uyuşturucular sokmaya başladıkları aktarıldı.

POLİSE ATEŞ AÇTILAR

Olayın yaşandığı 25 Ağustos'ta Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park Timi tarafından şüpheliler Kadir Taşdemir ve Görkem Doğan'ın şüphe üzerine durduruldukları ve ellerinde bulunan pakette uzun namlulu otomatik tabanca bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerin paketi Şehit Öner Sokak üzerindeki bir adresten aldıklarını söylemeleri üzerine polis memurlarının söz konusu adresin kapısını çaldıkları, içeride bulunan şüpheliler Ozan Anucur, Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın polislere ateş açtıkları belirtildi. Silahlı saldırıda polis memuru Hakan Telli'nin şehit olduğu, polis memuru Ahmet Yasin Çevik'in ağır şekilde yaralandığı, olay yerinde Diyar Anucur'un ölü olarak ele geçirildiği, Ozan Anucur ve Akın Arsakay'ın ise yakalandıkları ifade edildi.

ÖRGÜT EVİ VE UYUŞTURU TRAFİĞİNİ MERKEZİ!

Sevk yazısında, söz konusu ikametin örgüt lideri Sinan Anucur'un kardeşi Ozan Anucur tarafından örgüt evi olarak kullanıldığı, Diyar Anucur ve Akın Arsakay'ın olası saldırıya karşı ikamette bekletildikleri, uyuşturucu madde trafiğinin bu adresten yönetildiğinin cep telefonu incelemesinden ortaya çıktığı vurgulandı.

Şüpheli Ozan Anucur'ın cep telefonunda bulunan kalıp halinde uyuşturucu madde fotoğrafları ve şüpheli Yılmaz Burak ile yazışmalarından uyuşturucu madde satışının koordineli gerçekleştirildiği, satıştan kazanılan paraların Burak'ta toplandığı, Burak'ın bu paraları örgüt üyelerine ve ailelerine göndererek örgütün devamlılığını sağladıkları, böylece örgütte olası kopuşların önüne geçildiği değerlendirmesi yapıldı.

YAZIŞMALARDA FARKLI İSİMLER KULLANDILAR

Cep telefonu yazışmalarında farklı adlar kullanan örgüt üyelerinin polisin yakalaması durumunda ifşa olmamak için bu yolu izledikleri, uyuşturucu hammaddelerini polise yakalanmamak için bilindik markaları ve logoları kullanarak kalıplar haline dönüştürerek yurtdışından soktukları, uyuşturucu satıcılarına bu maddeleri dağıttıkları ve polis takiplerini zorlaştırmaya çalıştıkları vurgulandı.

Ozan Anucur'un örgütte yönetici konumda olduğu, olay günü diğer şüpheliler Akın Arsakay ve Diyar Anucur ile uzun namululu tüfek kullanarak fikir, eylem ve işbirliği içerisinde polis memuru Hakan Telli'yi şehit edip bir polis memurunu yaraladıkları kaydedildi.

Kamera görüntülerine göre; Ozan Anucur'un yaralı polisin silahını aldığı, Diyar Anucur'un elinde uzun namlulu tüfek olduğu, örgüt üyesi şüpheli Akın Arsakay'ın ise elinde tabancayla ikametten çıktıklarının görüldüğü tespit edildi. Şüphelilerden Görkem Doğan'ın örgüt üyesi olduğu, diğer örgüt üyesi Kadir Taşdemir ile suç örgütünün motosikletli kuryeliğini yaptıkları, ikametten ayrıldıkları sırada uzi marka otomatik tüfekle yakalandıkları belirtildi.

Şüpheliler Cüneyt Sarıova, Eyüp Şafak Altın, Engin Kadalık, Harun Bakaç, İbrahim Tacar, Yusuf Süsli ve Göksel Doğan'ın da örgüt üyesi oldukları, yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ile hassas terazinin ele geçirildiği ifade edildi. Toplam 39 şüphelinin 'suç örgütü kurmak, yönetmek ve suç örgütü üyeliği', 'nitelikli kasten öldürme', “uyuşturucu madde ticareti' ve “6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talep edildi. Mahkemeye çıkarılan 39 şüpheli 37'si tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR