Sinan Ateş'e suikast | MHP ve ülkücü kuruluşlar sessiz

Son dönemde, Ülkücü Hareket'in en önemli isimlerinden biri olarak bilinen Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırıda can verdi, MHP ve AKP'den en küçük tepki gelmedi.

30 Aralık 2022 Cuma 22:06
Sinan Ateş'e suikast | MHP ve ülkücü kuruluşlar sessiz






Sinan Ateş'e suikast | MHP ve ülkücü kuruluşlar sessiz

Ankara'nın göbeğinde, Çankaya Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkücü hareketin son dönemde en önemli isimlerinden Sinan Ateş konusunda MHP dahil olmak üzere ülkücü kuruluşlardan 8 saattir tek bir açıklama gelmedi. 


Her gün çok sayıda milletvekili, diplomat ve üst düzey yetkilinin geçtiği Çukurambar, bugün ülkücü hareketin önemli simalarından Sinan Ateş'in saldırıda katledildiği yer oldu. Türkiye'de ilk kez Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nı hedef alan silahlı saldırı sonra başta Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü kuruluşlar olmak üzere derin bir sessizliğe gömüldü. 

Çok sayıda İYİ Parti yöneticisi ile bir dönem MHP ve Ülkü Ocakları içinde aktif olarak siyaset yapan isim cinayeti kınadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş için başsağlığı dilerken, Hacettepe Üniversitesi'nden bir açıklama gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu arada sinsi saldırıda, Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı.

HASTANEDE CAN VERDİ

Saldırıdan sonra hastanaye kaldırılan Doç. Dr. Sinan Ateş, burada yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı. Ateş'in cenazesi, otopsi için Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Ancak cinayetin üzerinden saatler geçmesine rağmen ne emniyetten ne de bakanlıklardan bir açıklama yapılmadı.

Sinan Ateş, memleketi Bursa'da Uludağ Camii'nde kılınacak cenaze namazı ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görgü tanığı Ahmet Karaca, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Saldırgan motosikletle geldi, bir kişiydi. Diğer taraftakiler 2 kişiydi. Biri yaralıydı, yerde yatıyordu. Silahla birbirlerine ateş açtılar. Her yer mermi kovanıyla doldu. Ben sesleri duyunca kaçtım, yere toprağın üzerine yattım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Olayın ardından Twitter hesabından taziye mesajı paylaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir."

DOC. DR. SİNAN ATEŞ 'BAHADIROĞLU' KRİZİYLE GÖREVİ DEVRETMİŞTİ

Öte yandan saldırıyla birlikte Ateş'in 2020 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrılmasıyla sonuç veren olay da yeniden gündeme geldi. Atatürk düşmanlığı ile tanınan, gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu, TRT 1’de yayınlanan “Ya İstiklal Ya Ölüm” dizisinde Atatürk’ün övülmesinden rahatsız olduğunu belirterek, “TRT'ye bu dizi kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur” diye yazmıştı.


Sinan Ateş de Twitter hesabından Bahadıroğlu’nun bu mesajına, “FETÖ’nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu’nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir” diyerek tepki göstermişti.

Son Güncelleme: 31.12.2022 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.