Şırnak'ta PKK saldırısı: Korucu Fidan şehit düştü

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada, köy korucusu Abdurrahman Fidan şehit olurken, 1 PKK'lı da etkisiz hale getirildi.

05 Haziran 2016 Pazar 15:05
Şırnak'ta PKK saldırısı: Korucu Fidan şehit düştü






Şırnak'ta PKK saldırısı: Korucu Fidan şehit düştü

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada, 1 köy korucusu şehit olurken, 1 PKK'lı da etkisiz hale getirildi.

Siirt'in Eruh İlçesi yolu üzerinde bulunan ve Şırnak'a 19 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniaslanbaşlar Jandarma Karakolu'na dün gece saat 01.00 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Karakolda görevli askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sonrasında PKK'lılar çekilerek kaçmaya çalıştı.

Saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanarak, etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonda kıskaca alınan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada, bir köy korucusu ağır yaralanırken, bir PKK'lı da etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan köy korucusu, tedavi amacıyla getirildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT KORUCU İÇİN TÖREN

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan geçici köy korucusu 43 yaşındaki Abdurrahman Fidan için cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenine Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgenerel Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcün, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit korucunun yakınları, askeri erkan ve geçici köy korucuları katıldı.

Evli ve 7 çocuk babası olan şehit korucu Abdurrahman Fidan'ın bayrağa sarılı tabutunun alana getirilmesiyle başlayan tören, şehidin özgeçmişi ve dualar okunmasıyla devam etti. Tören alanına getirilen şehit Fidan'ın tabutu tören mangası tarafından omuza alınarak, ambulansa götürülürken korucu arkadaşlarının da tabutu omuzladığı görüldü.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen komutanlığı Kışla Camisi'nde cenaze namazı kılındıktan sonra şehit geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan, Yeniaslanbaşar Köyü'ne götürülerek köy mezarlığında toprağa verildi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.