Son dakika Diyarbakır: HDP ve BDP gösterisinde olaylar çıktı

Terör örgütüne yönelik operasyonları protesto eden ve PKK'yı öven pankartlar taşıyan HDP-BDP Diyarbakır gösterilerinde olaylar çıktı. 200 kişilik gösterici gruba polis müdahale etti..

06 Eylül 2015 Pazar 19:26
Son dakika Diyarbakır: HDP ve BDP gösterisinde olaylar çıktı






Son dakika Diyarbakır: HDP ve BDP gösterisinde olaylar çıktı

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde bugün 2 polisin PKK'lı teröristlerce şehit edildiği saldırının ardından başlatılan sokağa çıkma yasağı, bir grup HDP ve DBP'li tarafından protesto eden yaklaşık 200 kişi, giriş ve çıkışların yasak olduğu Sur İlçesi'ne yürümek istedi. Polisin uyarısı üzerine kalabalık, DBP binası önünde basın açıklaması yapıp dağıldı.


DBP'liler, Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlemek istedi. Parti binasından başlayıp Sur'a kadar yapılması planlanan yürüyüşe polis izin verilmedi. Bunun üzerine DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ziya Pir ile parti yöneticileri, polis amirleriyle görüşme yaparak yürüyüşe izin verilmesini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından milletvekilleri ve parti yöneticilerinden 10 kişilik bir heyetin, Sur İlçesi'ne gitmesine izin verildi.

'BUGÜN KATLETTİKLERİNİZİN YARIN HEYKELİNİ DİKECEKSİNİZ'

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine DBP il binası önünde toplanan gruba konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ankara'dan yönetim istemediklerini söyledi. Devletin tankla topla kentleri yıktığı iddiasında bulunan Kamuran Yüksek,  şöyle dedi:
"Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Artık Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz. Bütün suçumuz budur. Bu ülkede bir kez daha kan akmasına yol açan ve halkımızı katletmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetidir. Onlarca insanın ölümüne neden olanlar bunlardır. Halkın kendi kendini yönetmesini ve demokrasi istediğimiz için tanklarla, toplarla vuruluyoruz. Bugün katlettiklerinizin yarın heykellerini dikeceğiz. Bu kavga halkın ve hükümetin kavgasıdır."

TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

Yapılan konuşmaların ardından dağılan kalabalıktan bir grup ayrılarak cadde üzerinde sloganlar atıp, Sur İlçesi'ne doğru yürümeye başladı. Gruptan bazı kişilerin yolu lastiklerle kapatması üzerine polis müdahale etti. Cadde üzerine çıkan TOMA yolu trafiğe kapatan gruba tazyikli su ile müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin de taş atması üzerine ikinci TOMA da gelerek müdahaleye katıldı. Kısa süren müdahalenin ardından yol trafiğe açılırken, grup ise ara sokaklara dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Son Güncelleme: 06.09.2015 19:35
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Diyarbakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.