Son dakika | Kadıköy'de patlama | 3 kişi hayatını kaybetti

Son dakika Kadıköy'de patlama meydana geldi. Eski bir binada akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Patlama ve yangında en az 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

09 Ekim 2022 Pazar 19:44
Son dakika | Kadıköy'de patlama | 3 kişi hayatını kaybetti







Son Dakika Haberi | Kadıköy'de patlama |  3 kişi hayatını kaybetti


Kadıköy'de eski bir binada akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Binada kaç kişi olduğu henüz bilinmezken, ilk belirlemelere göre en az 3 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın doğalgaztan kaynaklandığını açıklayan Vali Ali Yerlikaya'nın aksine, İĞDAŞ, söz konusu dairede doğalgaz bağlantısının bulunmadığını duyurdu.

İstanbul Kadıköy'de meydana gelen patlama geniş bir alanda hissedildi. Çevrede binaların çamları kırılırken, patlamanın hemen ardından yangın çıktı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile ambulans gönderildi.

Patlama sonrası çıkan yangın, çevre binalara sıçradı, bazı binalar güvenlik nedeniyle tahliye ediliyor.

Eski bina içerisinde kaç kişinin kaldığı bilinmiyor. Çevre sakinleri binada kalanların olduğunu iddia etti.

Kadıköy Fikirtepe'de eski bir binada meydana gelen patlamanın ardından yapılan ilk incelemede, en az 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını" dedi. Ancak İmamoğlu patlamanın doğal gaz patlaması nedeni ile gerçekleşmediğini söyledi.


EKREM İMAMOĞLU: PATLAMA DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlamaya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek" ifadelerini kullandı.


İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yangınla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta çıkan yangına İBB İtfaiyesi 8 dakikada ulaşarak müdahale etti. Dumandan etkilenen 1 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İBB İtfaiye ekipleri, 19.05’te Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta için gelen yangın ihbarı üzerine hızlıca bölgeye intikal etti. 19.13’te olay yerine ulaşan ekipler, 3 katlı binanın 3.kat ve çatısı ile bitişiğinde bulunan 2 binaya sirayet eden yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Toplam 56 personel ve 19 araçla yapılan müdahalelerde 1 kişi dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Binadaki yangını kontrol altına alan İBB İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. 

Çökme riski bulunana binada arama çalışmalarına devam ediliyor.


İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada “Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur. Kamuoyunun bilgisine” denildi.

Son Güncelleme: 09.10.2022 23:45
Anahtar Kelimeler:
PatlamaSon Dakika Patlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.