Suç üstü yakalanan telefon dolandırıcıları serbest bırakıldı

İstanbul polisinin suç üstü yaparak yakaladığı adalete teslim ettiği telefon dolandırıcısı iki kişi hakim tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

09 Mart 2016 Çarşamba 11:52
Suç üstü yakalanan telefon dolandırıcıları serbest bırakıldı






Suç üstü yakalanan telefon dolandırıcıları serbest bırakıldı


İstanbul'da kendilerini savcı olarak tanıtıp bir kişiyi dolandırarak 600 cumhuriyet altını ile 170 bin lirasını almaya çalışan 1'i Suriye uyruklu 2 şüpheli suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Sarıyer'de yaşayan Ali Y.'yi, telefonla arayan bir kişi kendini savcı olarak tanıttı. Ali Y.'nin banka hesabının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, hesabındaki para ve altınları vereceği adrese getirmesini istedi. Ali Y. kendisini arayanlardan şüphelenerek durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla arayan kişilerin dediklerini yapmasını istedikleri Ali. Y'yi takibe aldı.

Ekipler, Ali Y'nin para ve altınları teslim edeceğini bir banka yakınında şüpheli iki kişiyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu Yusuf H. (21) ve Hüseyin L. (37) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son Güncelleme: 09.03.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.