Tekirdağ Çerkezköy'de ATM çetesi çökertildi

ATM’lere düzenek yerleştirerek vatandaşların paralarını çalan çete, Çerkezköy polisinin başarılı operasyonu sonucu suçüstü yakalandı.

12 Şubat 2016 Cuma 02:04
Tekirdağ Çerkezköy'de ATM çetesi çökertildi






Tekirdağ Çerkezköy'de ATM çetesi çökertildi

Tekirdağ’da ATM’lere düzenek yerleştirerek vatandaşların paralarını çalan çete, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nin başarılı operasyonu sonucu suçüstü yakalandı.

Olay Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Öztrak Caddesi Köşem mevkinde bulunan bir bankaya ait ATM’de meydana geldi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden bahse konu ATM’de düzenek kurulduğu yönünde istihbarat alan Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgede pusuya yattı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ayrıca konuyla ilgili iki şüpheliye ait fotoğrafı da Çerkezköy polisine gönderdi. Yaklaşık 2 saat süren bekleyişin ardından ATM’ye iki kişinin geldiğini fark eden polis, bu kişilerin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aranan şüpheliler olduğunu tespit etti.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

Şüphelilerin ATM’de kurulu düzeneği almasını bekleyen polis daha sonra harekete geçti. Kısa süren kovalamacanın ardından Kadir G. ve Mehmet A. adlı şüpheliler suçüstü yakalandı. Şüphelilerin sorgusunda üçüncü bir kişinin daha olayın içinde olduğunu tespit eden polis, yakaladıkları şüphelilerden üçüncü kişiyi arayıp, söyleyecekleri adrese çağırmalarını istedi. Yapılan arama sonucu buluşma noktasına kiralık araçla gelen Mehmet Nazir M., polisi görünce kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı. Kıskıvrak yakalanan şüphelinin üst aramasında ATM düzeneği parçaları bulundu.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Şüpheliler Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından sağlık kontrolü için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Şüphelilerin hastaneden çıkması sırasında bazı vatandaşlar “Milletin parasını çalmaya utanmıyor musunuz? Biz enayi miyiz çalışıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

ARAÇTA ARAMA YAPILDI

Sağlık kontrolü sonrası şüphelilerin kullandığı kiralık araçta olay yeri inceleme ekibi tarafından arama yapıldı. Aracın bagajında bir adet laptop ve ATM düzenekleri çıkarken, aracın ön kısmında da içinde Bilgisayar Mühendisi ve Elektronik Mühendisi isim ve telefon numaraları yazan bir ajanda çıktı. Yapılan işlemlerin ardından üç şüpheli Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Son Güncelleme: 12.02.2016 02:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.