Teröristler Gara Kampı'ndan tabanları yağladı

TSK’nın başarılı operasyonları nedeniyle tarihinin en zor dönemini geçiren terör örgütü, son olarak Gara kampına kilit vurdu.

17 Ekim 2015 Cumartesi 15:26
Teröristler Gara Kampı'ndan tabanları yağladı






 Teröristler Gara Kampı'ndan tabanları yağladı
TSK’nın başarılı operasyonları nedeniyle tarihinin en zor dönemini geçiren terör örgütü, son olarak Gara kampına kilit vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik hava operasyonları meyvelerini verdi. Çözüm sürecinde sesiz sedasız genişleme politikası yürüten ve Kuzey Irak'taki kamp sayısını artıran PKK yeniden küçülüyor. Operasyonlarla köşeye sıkışan PKK, uzun süre sonra ilk kez bir kampını tamamen boşaltmak zorunda kaldı. Terör örgütü, en büyük mühimmat deposunun da bulunduğu Gara kampının tam isabetle vunulmasının ardından, Gara kampına kilit vurdu. 

DEPOLARI PATLATILDI 

Mühimmat depolarının imha edildiği operasyonlarda, çok sayıda PKK'lı da öldürülmüş ve cephanelik bölümünde zincirleme patlamalar yaşanmıştı. Kandil, sağ kalanlara Metina kampına çekilme talimatı verdi. 

Tunceli’de en büyük operasyon 

Tunceli'de güvenlik güçleri son yılların en büyük operasyonunu bu sabah saatlerinde başlattı. Tunceli'de PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Binbaşı Yavuz Onat Güzel'in adının verildiği operasyon kapsamında valilik Tunceli-Erzincan karayolunu bu sabah saatlerinde trafiğe kapattı. 

KİRPİLER ALANDA

Operasyonda bomba uzmanları karayolu üzerinde patlayıcı arama taraması yaparak, karayolunu güvenli hale getirdikten sonra Tunceli İl Jandarma Komutanlığı, 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat Timleri, özel eğitimli profesyonel askerler Kobra ve Kirpi tipi zırhlı araçlarla bölgeye sevk edilmeye başladı.

Son Güncelleme: 17.10.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.