TSK Ümit Özdağ'ın iddiasını doğruladı: Helikopter füze ile düşürüldü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çatışma bölgesinde düşen helikopterle ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçları Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklandı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 13:39
TSK Ümit Özdağ'ın iddiasını doğruladı: Helikopter füze ile düşürüldü






TSK Ümit Özdağ'ın iddiasını doğruladı: Helikopter füze ile düşürüldü


Hakkari Çukurcu'da düşen ve 2 pilotun şehit olduğu Helikopter kazası hakkında Genelkurmay açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında helikopterin yerden ateşlenen füze ile düşürüldüğünü duyurdu..

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, 13 Mayıs 2016 tarihinde Hakkari Çukurca'da düşen helikopterle ilgili açıklama geldi. Olayın ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan ilk açıklamada, helikopterin teknik bir arıza sonucu düştüğü bildirilmişti.
Bu sabah yapılan açıklamada ise, "Helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahı ile vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer aldı ve incelemelerin devam ettiği bildirildi.

13 Mayıs'ta teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker; olay yerine gönderilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 asker şehit olmuştu.

ÖZDAĞ: RUS FÜZESİ İLE DÜŞÜRÜLDÜ


Hakkari, Çukurca’dan bu gece sabaha karşı gelen terör saldırısı haberiyle ilgili MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Prof. Dr. Özdağ, "Helikopterimiz muhtemelen SA-7 ya da SA-8 roketiyle vuruldu. PKK'lı teröristler artık şehir saldırılarında ortamdaki oksijeni emen termobarik roketi mermileri kullanıyorlar" dedi.
Hakkari’den gelen 8 şehit haberinde, TSK, 2 şehidin helikopter kazasında hayatını kaybettiğini açıklamıştı. TSK’nın bu açıklamasına karşılık MHP’li Ümit Özdağ, helikopterin roketle vurulduğunu öne sürdü.
 MHP’li Özdağ, "Sınırdan büyük bir terörist grubun sızma girişimi üzerine çıkan çatışmalarda 6 askerimiz çıkan çatışmada şehit olurken, 2 helikopter pilotumuzda PKK’nın Irak’ın kuzeyinden yapmış olduğu muhtemelen SA-7 veya SA-8 tipinin kullanıldığı roket saldırısıneticesinde helikopterin pervanesinin vurulması nedeni ile kırıma uğraması neticesinde şehit olmuşlardır" dedi.

 
Son Güncelleme: 19.05.2016 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.