Yargıtay, Taciz Cinayeti Kararını Bozdu: Cinayet tek kişilik değil

SİVAS'ta 2 yıl önce Mayıs ayında kendisini taciz ettiğini öne sürerek 47 yaşındaki Ömer Alpancıl'ı bıçakla öldürdükten sonra cesedini iki parçaya ayırıp çuvalla çöpe atan ve ömür boyu hapis cezası...

15 Kasım 2014 Cumartesi 12:24
Yargıtay, Taciz Cinayeti Kararını Bozdu: Cinayet tek kişilik değil






Yargıtay, Taciz Cinayeti Kararını Bozdu

Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta 2 yıl önce Mayıs ayında kendisini taciz ettiğini öne sürerek 47 yaşındaki Ömer Alpancıl'ı bıçakla öldürdükten sonra cesedini iki parçaya ayırıp çuvalla çöpe atan ve ömür boyu hapis cezası verilen 37 yaşındaki İclal Şengün ile ilgili karar, Yargıtay'dan döndü. Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi cinayeti Şengün'ün tek başına işlemiş olamayacağını bildirerek yargılanmanın yenilenmesini kararlaştırdı. Bunun üzerine olayın meydana geldiği evde keşif yaptırıldı.
Olay 16 Mayıs 2012 tarihinde Şeyh Şamil Mahallesi Asya Kent Blokları'nda meydana geldi. Otobüs muavini Önay Şengün ile evli İclal Şengün, 80 TL borç aldığı oto sanayi sitesinde kaportacı, evli ve 4 çocuk babası Ömer Alpancıl'ı ziyarete geldiği evinde kendisini taciz ettiğini öne sürerek bıçaklayarak öldürdü. Şengün, daha sonra Alpancıl'ın cesedini keser ve çekiçle iki parçaya ayırarak torbalara koyup oturduğu apartmanın önündeki çöpe attı. Alpancıl'ın evine dönmemesi üzerine ailesinin başvurusuyla polis çalışma başlattı. Cep telefonuyla ilgili teknik takip başlatılması üzerine Alpancıl'ın en son İclal Şengün ile görüştüğü belirlendi. Gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Şengün, polisteki ifadesinde ve daha sonra çıkarıldığı mahkemede Alpancıl'ı öldürdüğünü itiraf etti. Alpancıl'ın cesedi olaydan 3 gün sonra kent çöplüğünde bulundu. Aynı dönemde olay günü Şengün ile telefon görüşmesi tespit edilen oturduğu evin sahibinin oğlu Selahattin K. gözaltına alınarak tutuklandı. 
Sanık İclal Şengün, ilk duruşmada cinayeti tek başına işlediğini ve parçaladığını ileri sürdü. Şengün, 19 Aralık 2012 tarihinde cezaevinden mahkemeye gönderdiği mektupta cinayeti ev sahibinin oğlu olan Selahattin K.'nın işlediğini ve suçu üzerine alması için kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Bu iddia üzerine sanık tutuklandı. Ancak Selahattin K. yargılama sonunda delil yetersizliği nedeni ile beraat etti ve serbest bırakıldı.
YARGITAY'DAN 'TEK BAŞINA İŞLEYEMEZ' KARARI

Olayla ilgili Sivas 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İclal Şengün'e 12 Şubat 2013 tarihinde gerçekleşen karar duruşmasında, 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verildi. Ancak Yargıtay 2'inci Ceza Dairesi , Şengün'ün cinayeti yalnız başına gerçekleştiremeyeceği gerekçesiyle bu kararı bozdu. Bunun üzerine tutuklu sanığa olay yerinde keşif yaptırılmasına karar verildi. Yaklaşık 2.5 yıl sonra cezaevi aracı ile olay yerine getirilen Şengün, olay günü yaşananları Sivas Ağır Ceza Mahkemesi heyetine anlattı. İfadesinde olayı ev sahibinin oğlu Selahattin K. ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.
Polis ekipleri keşif nedeniyle çevrede geniş önlem aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren keşif sonrasında Şengün tekrar Sivas E Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Yargılamanın önümüzdeki günlerde yeniden başlayacağı ve keşif heyetinin raporu doğrultusunda Selahattin K. ile ilgili de karar verileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihal 2021-05-05 00:22:50

Ve 9 yıl...
İclal hala cevaevinde maalesef...
????