Yerlikaya terör saldırısı sonrası önemli uyarılar

Yurtdışı kaynaklı mafya örgütleri, silahlı çeteler, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarla halkın güvenini yeniden kazanan İçişleri Bakanlığı terör örgütünün tarafından hedef alındı.

01 Ekim 2023 Pazar 17:35
Yerlikaya terör saldırısı sonrası önemli uyarılar






Yerlikaya terör saldırısı sonrası önemli uyarılar


Türkiye pazar gününe sabah erken saatlerde Ankara'da düzenlenen terör saldırısıyla girdi. Terör örgütü üyesi iki kişinin Ankara'da TBMM'ye 200 metre mesafede İçişleri Bakanlığı nizamiye kapısında gerçekleşen saldırı girişiminde güvenlik güçlerinin anında karşılık verdi. İki teröristin etkisiz hale getirildiği saldırı sonrası iki polis memuru hafif şekilde yaralandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı anına ilişkin paylaşılan görüntülerin silinmesi çağrısı yaparak, "Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlattık. Uyarıyorum, lütfen o görüntüleri silin ve acımızı paylaşın" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

* Alçak terör saldırısı girişiminde bulunuldu. Kahraman polisimiz, onlar araçtan iner inmez müdahalede bulundu. Bir tanesi kendisini kendisi patlattı, diğeri de vuruldu. Ankaramıza geçmiş olsun diyorum. Yaralı polislerimizin tedavileri devam ediyor, hayati tehlikeleri bulunmuyor. Cumhurbaşkanımız anbean takip ediyor, bilgileri arz ettik, talimatlarını aldık.

* Göreve geldiğimizden itibaren, tüm terör örgütü, organize suç şebekeleriyle mücadelemiz devam ediyor. Son terörist etkisiz haline getirilinceye kadar durmak yok, kararlılıkla mücadele edilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dairelerimiz bu olayı baştan sonra inceleyecekler. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Sosyal medya hesaplarından acımızın olduğu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili soruşturmayı başlattık. Uyarıyorum, o görüntüleri silsinler.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ankara’daki patlamanın ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, “Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz bütün dairelerimiz bu olayın; olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Adalet Bakanımız konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Detaylara ulaşalım zaman içerisinde bunları aziz milletimizle sizler aracılığı ile paylaşacağız. Ben tekrar Ankara’mıza, başkentimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastanede tedavisi gerçekleştirilen Alim Reis kardeşime ve Erkan kardeşime acil şifalar diliyorum” dedi. Yerlikaya, saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından görüntüleri paylaşanlara da "Lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar" diye seslendi. 

Ankara’da, TBMM’ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki İçişleri Bakanlığı yan nizamiye girişi önünde saat 09.30’da patlama meydana geldi. Renault marka ticari araçtan inen iki teröristin saldırı girişimini fark eden nizamiyedeki polislerin silahla karşılık vermesi üzerine bir terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatarak kendisini imha ederken, diğer terörist ise polisler tarafından vurularak öldürüldü. Hafif yaralanan iki polis ise İbni Sina Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da öğlen saatlerinde, olay yerine çok yakın noktada bulunan, bakanlık önünde basın açıklaması yaptı. Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi:

"ERKAN’IM, ALİM REİS’İMİN HAYATİ TEHLİKELERİ BULUNMUYOR

Bu sabah 9.30 itibariyle İçişleri Bakanlığı'mızın Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün girişinde 
alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez onlara silahla mukavemette bulunulmuş. O esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş etkisiz hale getirilmiştir. Ankara’mıza tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Erkan’ımı, Alim Reis’imi (yaralanan polis memurları Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş) ve buradaki arkadaşlarımı alınlarından öpüyorum. Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne birazdan da buradan onları ziyarete gideceğim. Başhekimimizle, rektörümüzle devamlı görüştüm. Gerek Erkan’ım gerek Alim Reis’imiz Allah'a şükürler olsun ki tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

ZEHİR TACİRLERİYLE, ORGANİZE SUÇ ÇETELERİ İLE KARARLILIKLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Şunu söylemek istiyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta hain terör örgütüyle ve terör örgütleriyle, zehir tacirleriyle, organize suç çeteleri ile ama hepsiyle amansız bir şekilde gece gündüz demeden kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimiz 21 yıldan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok. Azimle kararlılıkla devam edilecektir duruşu... Çünkü biz artık Türkiye Yüzyılı'nda terörün en ufak olumsuz bir etkisinin olmadığı bir yüzyıl olması için gayret gösteriyoruz ve buna da aziz milletimizin hayır dualarıyla hükümetimizin, devletimizin kararlılığı ile başaracağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın.

TÜM DETAYLARIYLA İNCELEME BAŞLATILDI

Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olayın olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Adalet Bakanımız konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Detaylara ulaşalım zaman içerisinde bunları aziz milletimizle sizler aracılığı ile paylaşacağız. Ben tekrar Ankara’mıza, başkentimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hastanede tedavisi gerçekleştirilen Alim Reis kardeşime ve Erkan kardeşime acil şifalar diliyorum. Teşkilatımızın ailemizin her birine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Pek çok telefon geldi. Sayın Genel başkanları aradı her biri geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk anından itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik, talimatlarını aldık. Bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşehrilerimize ve aziz milletimize minnettarız. Devletimizin milletimizin azim ve kararlılığıyla hem terör örgütlerini hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin ama hepsinden bizim gücümüz dirayetimiz üstesinden gelecektir.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞANLARI UYARIYORUM, LÜTFEN BU GÖRÜNTÜLERİ SİLSİNLER

Aynı zamanda RTÜK Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sizler de bu kurala uydunuz teşekkür ediyorum ama sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız. Bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla da ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler."

Anahtar Kelimeler:
AnkaraTerör Saldırısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.