• BIST 100

    9836,49%-0,42
  • DOLAR

    36,24% 0,05
  • EURO

    38,01% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3376,14% 0,49
  • Ç. ALTIN

    5532,74% 0,70

41 Kere İstanbul kitabı ile İstanbul'un izinde

Mimar Serkan Ennaç’ın ilk kitabı, şehrin kültürel dönüşümünü ve yapılar arasındaki izleri takip ederek, İstanbul’un kimliğini ve kültürünü aktarıyor.

Kitap 29.01.2025 10:07:00
41 Kere İstanbul kitabı ile İstanbul

41 Kere İstanbul kitabı ile İstanbul'un izinde

 

Yüksek Mimar Serkan Ennaç’ın kaleme aldığı, İstanbul'un mimari zenginliğine ve kültürel tarihine pencere açan "41 Kere İstanbul”, Jotun’un desteği ile Literatür Hayat Yayınları aracılığıyla okuyucuyla buluştu. Ennaç’ın ilk kitabı, şehrin kültürel dönüşümünü ve yapılar arasındaki izleri takip ederek, İstanbul’un kimliğini ve kültürünü aktarıyor.
 

Kültür ve sanat çalışmalarına katkısını her yıl özenle sürdüren, dünyanın önde gelen boya markalarından Jotun, İstanbul'un mimari zenginliğini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyerek Yüksek Mimar Serkan Ennaç’ın kaleme aldığı ilk kitap olan “41 Kere İstanbul”a destek oldu.

Ennaç’ın anlatımıyla İstanbul’un mimari zenginliğini ve kültürel tarihini bir araya getiren "41 Kere İstanbul”, şehri sadece yapılarıyla değil, tarihsel bağlamı ve insan ilişkileriyle de anlatıyor. Kitap, şehri gezerken her köşe başında karşımıza çıkan, çoğu zaman fark etmeden önünden geçtiğimiz yapıların kimliğini ve toplumla olan ilişkisini ele alıyor.

Kitapla ilgili duygularını ifade eden Serkan Ennaç, “Bana bu kitabı yazma teklifiyle gelen Literatür Hayat Yayınları ekibine, kitabın sponsoru Jotun Türkiye’ye ve binaların korunmasına sebep olmuş tüm kişilere teşekkür ediyorum. Seçmek çok zor olsa da kitapta şehirden 100 tane bina yer alıyor. Bunlar bir duygu durumu haliyle seçilmiş yapılar. Umarım daha sonra iyi bir kaynak sunabilmek adına seri şeklinde devam eder” dedi.

Jotun Türkiye Pazarlama Direktörü Melis Özdemir, kitabın İstanbul’a dair bir kaynak olacağının altını çizerek; “41 Kere İstanbul, hem okuması çok zevkli hem de kütüphanelerimizde İstanbul’a dair harika bir eser olarak yer alacak. Jotun Türkiye olarak İstanbul’un kültürel mirasını, tarihini hatırlatacak şahane bir eser yarattığı için Serkan Ennaç’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Literatür Hayat Yayınları Kurucusu Kenan Kocatürk ise “Bu kitap, bütün bu mimari eserlerin ya da kent belleğimizin içerisinde önem arz eden tarihsel binaların gelecek kuşaklara aktarılması anlamında çok değerli. Biz insanlara ulaşmasında aracı olmaya çalıştık. Bu anlamda Jotun’un verdiği destek de bizim için çok kıymetli” dedi.

İstanbul’un mimarisi, aynı zamanda bu yapıları inşa edenlerin, içinde yaşayanların ve toplumu oluşturan kültürün bir yansıması. Ennaç, kitabında, şehrin kültürel dönüşümünü ve yapılar arasındaki izleri takip ederek, İstanbul’un tarihsel mirasını okuyucularına sunuyor.

Kitapta yer alan yapılar arasında bulunan Prens Adaları’ndaki tarihi köşklerden Florya’daki Atatürk Deniz Köşkü’ne, Akaretler'deki sıra evlerden Ortaköy Camii’ye kadar İstanbul’un mimari dokusunun izleri özenle işleniyor. Art Nouveau akımının ilk örneklerinden Casa Botter, Mimar Vedat Tek’in evi ve daha pek çok önemli yapıyı derinlemesine keşfeden Ennaç, şehri adeta yeniden hayata döndürüyor.

"41 Kere İstanbul" yalnızca bir mimari keşif değil, İstanbul’a dair bir kültürel yolculuk sunuyor. Şehri ve yapıları tanımak isteyen herkes için eşsiz bir kaynak olma özelliği taşıyan kitap, aynı zamanda geçmişten günümüze İstanbul’un kültürünün nasıl bir dönüşüm geçirdiğine dair derin bir bakış açısı sağlıyor.


Milli Egemenlik Kongresi sonuç bildirisi yayınlandı

Selçuk Üniversitesi'nde silahlı saldırı dehşeti

Ümit Özdağ, Muharrem İnce ile mesaj yolladı

Ankara'da deprem oldu | 3.5 büyüklüğünde deprem korkuttu

Kızıl geyik, kendini sevdirmek için Meliha Okur'u seçti

Sağlık sistemi çöktü, AKP'li vekil doktorları hedef gösterdi

Akıllı duman dedektörleriyle erken uyarı, hızlı müdahale

Ofis Çalışanlarını Bekleyen Gizli Tehdit

Kaçak elektrik kullananlar, cezayı görünce şirket bastı

Şişli'de rezerv alan ilanına tepkiler sürüyor

Havacılıkta Yenilikçi Çözümler için Büyük Yarışma

Sağlık Bakanlığı'ndan gençlere Sevgililer Günü çağrısı

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma başlatıldı

Çernoboli'e saldırı | Nüleer kabus yeniden gündemde

Yüksek enflasyon Ramazan kolilerini vurdu

Mansur Yavaş | TÜSİAD'ın görüşleri saygıyla karşılanmalı

Bakanlığın kızamık sayıları hakkında önemli iddia

Plastik atıklar, doğmamış bebekler için büyük tehdit

Çalışan emeklinin, maaşından kesinti olacak mı?

Yapay zekâ yeniden şekilleniyor

EİB ve AB'den OASIS Projesi | Hedef üretim artışı

Beyoğlu Sahipsiz Hayvan Bakımevi açıldı

Eylem Tok ile oğlu Cihan Emirtumur Türkiye'ye iade ediliyor

Uyuşma ve karıncalanma sinir sistemi tümörü habercisi olabilir

Direnç kilosunu kırmak için tüyolar

Sahte içki kâbusu | Can kaybı artıyor, uzmanlar uyarıyor!

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

İnsansız Deniz Aracı Yarışması İçin Başvurular Devam Ediyor

İstanbul'da okullar tatil, karla mücadele sürüyor

İstanbul Akasya AVM'de çıkan yangın paniği

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 22 19 0 3 35 60
2.Fenerbahçe 23 18 2 3 37 57
3.Samsunspor 23 14 5 4 14 46
4.Eyüpspor 23 11 5 7 14 40
5.Beşiktaş 22 10 4 8 11 38
6.Göztepe 22 10 7 5 13 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Kasımpaşa 23 7 6 10 -4 31
9.Trabzonspor 22 7 7 8 10 29
10.Gazişehir Gaziantep 22 8 9 5 -2 29
11.Alanyaspor 23 7 9 7 -6 28
12.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
13.Antalyaspor 23 7 10 6 -16 27
14.Konyaspor 23 6 11 6 -8 24
15.Sivasspor 23 6 12 5 -12 23
16.Kayserispor 22 4 9 9 -19 21
17.Bodrum FK 23 5 13 5 -13 20
18.Hatayspor 23 2 14 7 -18 13
19.Adana Demirspor 23 2 18 3 -33 3

YAZARLAR