• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,40% 0,20
  • EURO

    43,69% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4094,52% -0,84
  • Ç. ALTIN

    6581,38% -0,97

Adil Maviş'e yönelik sahte psikolog iddası mahkemeden döndü

Ünlü Gelişim Uzmanı Adil Maviş'e atılan sahte psikolog iftirası mahkeme kararıyla çürütüldü

Gündem 18.07.2024 09:58:00
Adil Maviş

 

  Adil Maviş'e yönelik sahte psikolog iddası mahkemeden döndü

 

  

Çok satan kişisel gelişim kitapları yazarı ve ünlülerin aile danışmanı Adil Maviş’e yönelik ‘sahte psikolog’ iftirası, mahkemeden döndü. Türk Psikologlar Derneği’nin taraf olduğu davada, İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi, Adil Maviş’in uygulamalarının, sahibi olduğu diplomalara ve belgelere uygun olduğu gerekçesi ile beraatine karar verdi. Bir üst mahkeme yerel mahkeme kararını hukuka uygun buldu ve beraat kararı kesinleşti.  

Adil Maviş, mahkemenin kararıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

“Aslında bu bana yapılan bir itibar suikastıydı. Bazı kötü niyetli kişiler, daha yargılama aşamasında medyada ve sosyal medyada ‘sahte psikolog’ başlıklı haberler, paylaşımlar yayınlattılar. Önemsemedim, şeffaf bir şekilde davanın bitmesini bekledim. İlk mahkeme ve yüksek yargı aynı karara imza atarak beraatime karar verdi. Yargı, ‘Adil Maviş’in uygulamaları, sahibi olduğu diplomalara ve belgelere uygun’ dedi. Ofisimize dönüp işimize devam ettik. Kimse de arayıp davanın sonucunu sormadı. Bu karar aslında iki yıl önce, 24.06.2022 tarihinde çıktı. Bir dostumuz ‘İnternet ortamında bu kadar asılsız iftira varken kararı neden duyurmuyorsun’ dedi. Ben de bunun üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. 

  

SON GÜNLERDE YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİLER, DAVA AÇACAĞIM  

  

Son günlerde, kamuoyunun sahte üniversite ve lise diplomalı dekan haberleriyle yakından tanıdığı Ali İlseven tarafından aynı konuda sözlü yazılı ve siber saldırılarına uğruyorum. Bu kişi, Türkiye’de künyesi olmayan sitelerde parayla hakkımda sahte psikolog haberleri yayınlatmaya başladı.   

  

Benim de bir ailem var. İnternete girebilen çocuğum var. Sevenlerim, danışanlarım var.  Planlı itibar suikastına karşı yargıya başvuracağım. Bu tür iftira içerikli haberleri yayınlayan, daha önce yayınlayıp da kaldırmayan sitelere, sosyal medya hesaplarına karşı tazminat ve ceza davaları açacağım.  

Bu arada, köklü bir kuruluş olan Türk Psikologlar Derneği'nin davadan sonra beni arayıp bir pardon demesini isterdim.”  

  

ADİL MAVİŞ KİMDİR?  

  

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü, İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunu olan Adil Maviş, Türkiye’de ‘aile danışmanlığı’ konusunda ilk yetkilendirilen sertifikaya sahip. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı ilk ruhsatlı koçluk ve cinsel terapistlik belgesine sahip.   

Kişisel gelişim kitapları ve eğitimlerinde akla gelen ilk isimlerinden olan Maviş Türkiye'nin kişisel gelişim okulu D.K.D Düşün Konuş Dinle Okulu'nun (1989) -özel öğretim statüsü kazanan ilk kişisel gelişim okulu- kurucuları arasındadır. 

59 Yaşında, evli ve iki çocuk babası, Almanca ve İngilizce bilen Adil Maviş, İstanbul’da yaşamaktadır. Bazıları çok satanlar listesinde olan ve 100'ün üzerinde akademik makaleye kaynaklık etmiş 23 kitabın yazarıdır. 

 

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
9.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 30 9 14 7 -10 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

YAZARLAR