• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ajans
  3. Depremzede çiftçilerin ürünleri Kadıköy dayanışma pazarında
Ajans
Yayınlanma: 01 Ocak 2024 - 20:40

Depremzede çiftçilerin ürünleri Kadıköy dayanışma pazarında

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçilerin ürettiği ürünleri Kadıköy’e getirerek deprem dayanışma pazarları kurmaya devam ediyor. 

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Depremzede çiftçilerin ürünleri Kadıköy dayanışma pazarında

Depremzede çiftçilerin ürünleri Kadıköy dayanışma pazarında


Pazardan elde edilen gelirin tamamı depremzede üreticilere gönderiliyor. 30’dan fazla ürünün yer aldığı dayanışma pazarlarının 7.’si bugün Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Kriton Curi Parkı’nda kuruldu.

Kadıköy Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nin yaralarını sarmaya çalışan Hatay halkıyla dayanışmaya devam ediyor. Hatay’da üretim yapan çiftçilerin ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Kadıköy’e getiren belediye, kurduğu dayanışma pazarlarıyla depremzede üreticilere destek sağlıyor. Pazardan elde edilen tüm gelir, Hatay’daki depremzede çiftçilere ve kadın kooperatiflerine gönderiliyor. Bugün de Kadıköy Kozyatağı Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Kriton Curi Parkı’nda kurulan pazarda yüzlerce kilo portakal, mandalina, limon, karnabahar, biber ile reçel, bal, zeytin, nar ekşisi, turşu, salça gibi el yapımı yöresel ürünler tezgâhlardaki yerini aldı. Hem depremzede üreticilere destek olmak hem de taze ve doğal ürünler satın almak isteyen vatandaşlar, Dayanışma Pazarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Deprem bölgesindeki çiftçilerin ürünlerini toplamasında ve hazırlamasında Kadıköy Belediyesi personeli ve gönüllü yardımseverler de çiftçilere destek verdi. Geçtiğimiz hafta tarlalardan toplanan ürünler, Perşembe günü Hatay’dan yola çıktı; Cuma günü Kadıköy’e ulaştı ve bugün de dayanışma pazarında satışa sunuldu. Sabahın erken saatlerinde açılan tezgâhlardaki ürünlerin birçoğu kısa süre içinde tükendi. Kadıköylüler ve İstanbullular, bu pazardan alışveriş yaparak hem depremzede çiftçilere destek oldu hem de sofralarını taze ve doğal ürünlerle buluşturdu.

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da deprem bölgelerindeki çiftçilerin ürünlerinin ellerinde kaldığını ve bu pazarların onların üretime devam edebilmeleri için çok önemli olduğunu vurguladı. Odabaşı, “Arkadaşlarımız geçen hafta Hatay’ın değişik yerlerinde çiftçilerle buluşarak onların ellerlinde kalan ürünleri, gerektiğinde bahçelerinde toplayarak bugün burada Kozyatağı’nda komşularımıza satmaya getirdiler. Bu bir dayanışma pazarı. Buradan alınan her ürün, Hatay’daki depremzedelere gidecek. Onlara ufak da olsa bir katkıda bulunmuş olacaklar” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 13 tutuklama
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Şanlıurfa’da kuzenler arasında silahlı kavga: 3 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Son Haberler
Banyodaki bu eşya büyük tehlike saçıyor: Görünce masum sanmayın... Evdeki en kirli eşya o çıktı
Banyodaki bu eşya büyük tehlike saçıyor: Görünce masum sanmayın......
Sadece dikkat şampiyonları başarabiliyor: 3 farkı bulmak için yalnızca 12 saniyeniz var
Sadece dikkat şampiyonları başarabiliyor: 3 farkı bulmak için yalnızca...
Haritada kaybolmuş bir huzur köşesi: Şehirden uzak, huzura yakın... Tertemiz havası ve serin sularıyla büyülüyor
Haritada kaybolmuş bir huzur köşesi: Şehirden uzak, huzura yakın......
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde...
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Uzmanı tarih verdi
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Uzmanı tarih verdi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.