Dicle Elektrik yatırımla, Batman'da kaçak ve kesintileri azalttı

Dicle Elektrik yatırımla, Batman

Dicle Elektrik Batman'da Kayıp Kaçak Oranlarını ve Kesinti Sürelerini Düşürdü

Dicle Elektrik’ten Batman’a:  5.7 Milyar TL Yatırım!

Dicle Elektrik, Batman’da özelleşme döneminden bu güne kadar enerji altyapısını modernize ederek kayıp kaçak oranlarını ve kesinti sürelerini azaltmayı başardı. 2016 yılında Batman Merkez’de kayıp kaçak oranı yüzde 72 seviyelerindeyken 2024 yılında bu oran, yüzde 30 seviyelerine kadar düşürüldü. Bu başarıları daha da ileri taşımak için bölgeye yönelik yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Kayıp kaçak oranlarında elde ettiğimiz başarı, kesinti sürelerini de olumlu yönde etkiledi. Ayrıca 2013 yılından bu yana yürüttüğümüz altyapı çalışmalarıyla enerji verimliliğini artırarak bölge ekonomisine önemli katkılar sağladık.” dedi. Arvas, kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz olarak adlandırılan 3K alanlarında kayıp kaçak oranının yüzde 10 seviyelerine kadar düştüğüne de dikkat çekti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Batman’da gerçekleştirdiği yatırımlar ve düzenli bakım çalışmaları neticesinde enerji altyapısında önemli iyileşmeler elde etti. Şehirde şebeke genişletme, sayaç ve teknoloji yatırımlarıyla enerji arz güvenliği artırılırken özelleşmenin gerçekleştiği 2013 yılından 2024 yılına kadar yapılan toplam 5.7 yatırımla kayıp kaçak oranlarında ve elektrik kesinti sürelerinde bölge ortalamasına oranla büyük düşüşler sağlandı. Dicle Elektrik, bu başarıyı kırsal ve tarımsal alanlara da taşıma hedefiyle, Batman’daki enerji altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

Kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz hizmet hedefleniyor

Dicle Elektrik, Batman’da özelleşme sürecinden bu yana kayıt dışı tüketimle mücadelede önemli başarılara imza attı. 2016 yılında Batman Merkez’de yüzde 72 seviyelerinde olan kayıp kaçak oranı, 2024 yılı itibarıyla yüzde 30 seviyelerine kadar geriledi. Kayıp kaçak oranlarında elde edilen başarının kesinti sürelerini de olumlu yönde etkilediğini ifade eden Yaşar Arvas, “Batman’da 2013 yılından bu yana yürüttüğümüz altyapı çalışmalarıyla enerji verimliliğini artırarak bölge ekonomisine ciddi katkılar sunduk. Böylelikle enerji maliyetlerinin düşmesine ve vatandaşlarımızın daha hesaplı enerjiye erişmesine imkân sağladık.” Arvas, kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz olarak adlandırılan 3K alanlarında kayıp kaçak oranının yüzde 10 seviyelerine kadar düştüğüne de dikkat çekti.

Şebeke yatırımları listede başı çekti

Özelleşme sürecinde Batman’a yapılan yatırımlara da değinen Arvas, “Bu süreçte yaptığımız ve 1 milyar TL’si 2024 yılında gerçekleştirilen toplam 5,7 Milyar TL yatırımın büyük kısmını şebeke iyileştirmeleri teşkil ediyor. Bunun yanında sayaç, aydınlatma ve modüler hücre yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ederek Batman’ın kesintisiz hizmet alabilmesi yolunda büyük mesafe kat ettik.” şeklinde konuştu.

Kesinti süresi Türkiye ortalamasının altına düştü

Gerçekleştirilen yatırımların olumlu etkilerinden de söz eden Arvas, bölge genelinde şebekelerde yaşanan arıza sayısının ilk yıla göre yüzde 68 azaldığını açıkladı. Genel Müdür Yaşar Arvas, abone başına düşen bildirimsiz kesinti süresinin ise sadece son bir yılda 1 milyar 48 milyon TL yatırım yaptıkları Batman’da ülke ortalamasının da altına indiğine dikkat çekti.

“Tarımsal sulamada kayıt dışı tüketimle mücadelemiz sürecek”

Batman’da özellikle tarımsal sulama dönemlerinde yaşanan kayıt dışı tüketimle mücadele etmek için yeni adımlar hazırlığında olan Dicle Elektrik, kayıp kaçak bakımından şehir merkezlerinde sağlanan düşüşleri tarımsal alanlarda elde etmeyi amaçlıyor. Yaz aylarında kaçak trafoların kullanılması nedeniyle şebekenin ciddi biçimde zarar gördüğünü belirten Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Batman’da tarımsal sulama sezonunda kayıt dışı tüketim, şebeke altyapımız üzerinde büyük bir yük oluşturuyor. Bu durum uzun süreli kesintilere neden olabiliyor. Bu sorunları çözmek için yeni yatırımlar ve düzenlemeler planlıyoruz. Şehrimizin tüm kırsal alanlarında kesintisiz ve güvenilir enerji arzını sağlama hedefiyle tarımsal sulamada kayıt dışı tüketimle mücadelemiz sürecek.” dedi.



Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

Sakıp Sabancı Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Togg, Milli Takımlar Ana Sponsoru Oldu

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

Almanya'da İstanbul için tarihi imza

Şampiyon Takım Kupasını Nigel Hayes-Davis’ten Aldı

Derbi maçı öncesi uzmanı uyardı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin masa tenisi sporcusundan üstün başarı

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

İGA'da aracını park eden Zafer Algöz, ücrete isyan etti

Uyuşturucu iddiası | Polat çifti avukatından açıklama

İsmail Türüt | Onlar gibi şarkı yapsam köprüden atlar intihar ederim

Üsküdar'da Sevgi Pazarı kuruluyor

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Yeni infaz düzenlemesi ile teröristler af mı edilecek?

Osman Gökçek'in 'iftar' iftirasına sert tepki

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

GÜRİŞ, Romanya'nın en büyük batarya projesine imza attı

Tıklamadan önce düşünün

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yalnızlığa ‘robot eş’ çözümü korkutuyor!

Kişisel Verilerimizi Korumak Geleceğimizi Korumaktır

TEKNOFEST 2025’te Yepyeni Bir Yarışma

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

Kabızlığa karşı en etkili silah: Su, lif ve hareket!

Strese karşı etkili 10 adım

Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

İBB'ye yeni operasyon | 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Yükleniyor