• BIST 100

    9044,64%-7,81
  • DOLAR

    37,64% 0,04
  • EURO

    40,49% -0,51
  • GRAM ALTIN

    3679,50% -0,62
  • Ç. ALTIN

    5959,84% 0,14

Dünyanın en pahalı ve en yavaş internetini kullanıyoruz

Çözüm platformu Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarıyla ilgili çözüm bekleyen konuları mercek altına aldı. Verilere göre bir önceki yılla kıyaslandığında şikayetler yüzde 615 arttı.

Gündem 15.03.2024 12:47:04
Dünyanın en pahalı ve en yavaş internetini kullanıyoruz

Şikayetler yüzde 615 arttı:  “Dünyanın en pahalı ve en yavaş internetini kullanıyoruz”

Çözüm platformu Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarıyla ilgili çözüm bekleyen konuları mercek altına aldı. Verilere göre bir önceki yılla kıyaslandığında şikayetler yüzde 615 arttı. Ocak, şikayetlerin zirve yaptığı ay olurken internet hızı, cayma bedelinin yüksekliği, bağlantı kopuşları ve taahhüt bitiminde yüzde 300’ü geçen zamlar kullanıcıların en çok şikayet ettiği konular olarak öne çıktı.

Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu ve satın alma kararıyla ilgili araştırma yaptığı Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarıyla ilgili verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında sektörle ilgili şikayet artış oranı yüzde 615 olarak gerçekleşti. Kullanıcılar en çok internetin yavaşlığından şikayet ederken yeni zamlarla birlikte sunulan hizmetin çok pahalı olduğunu platform üzerinden dile getirdi. Ayrıca halihazırda taahhüt hızının altında internet hizmeti alan kullanıcılar, sözleşmelerinden vazgeçtiği durumlarda yüksek cayma bedelini ödemekle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. İnternetin sürekli kopması, aboneliklerin geç bağlanması, müşteri hizmetlerinin ilgisizliği şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı.

Konuyla ilgili platforma ulaşan bazı şikayetler ise şöyle sıralandı:

Cayma bedeli için 1.900 TL istiyorlar

“İnternet servis sağlayıcım, 2 aylık kullanım sonucunda çekim gücünden memnun kalmadığım için iptal ettirmek istediğimde, 1.900 TL cayma bedelinin yansıtacağını söyledi. İnsanlar adeta mecbur bırakılıyor. İnternet hizmeti alırken iyi araştırma yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım bu durumu yeni hizmet alacak kişiler göz önünde bulundururlar.”

2024’te internet hizmeti alamıyoruz

“2 yıldır internet altyapısını kuramadılar. En son fiber kutusu geldi, 2 haftadır da onu bekliyoruz. Sinyal gelecek diyorlar. Çok yavaş, umursamaz çalışıyorlar. 2024 yılında internet hizmeti alamıyoruz 19 daire olarak. İvedilikle çözülmesini istiyoruz.”

Videoları 144p'de bile izleyemiyoruz

“Yaklaşık bir ay önce ev internetimizi değiştirdik. Önceki internetimizin hızı 16 Mbit'miş ve çok yavaş bir internetmiş. 36 Mbit hızında bir taahhüde anlaştık. Hızlanması gereken internet, takıldığı günden beri muazzam bir yavaşlıkta. O kadar ki, Instagram ya da YouTube gibi sitelere girmek mümkün olmuyor. Videoları 144p'de bile izleyemiyoruz. Bin pişman olduk.”

İnternet kaplumbağa hızında

“Ne sosyal medyaya girebiliyoruz ne de başka bir işlem yapabiliyoruz. Sabahları zaten evde olmuyoruz, akşamları ise ne yapıyorlarsa internet ağır ve yavaş çalışıyor. Akşam iki saat keyif yapmak istiyoruz, ama internet kaplumbağa hızında. Abartısız her gün bu sorunla karşılaşıyoruz.”

Hem yavaş hem de sürekli kopan internet…

“İstanbul'un merkezi bir konumda bulunan adresimde sadece bir firma tarafından 50 Mb VDSL internet hızı sağlanıyor ve gün içinde defalarca bağlantı kopmaları yaşıyorum. Müşteri hizmetlerini ne kadar çok arasam da bir sonuç alamıyorum. Hem internet yavaş hem de hız düşük olmasına rağmen İstanbul'un en merkezi yerlerinden birinde bu kaliteli firmanın internet hizmetinden faydalanmak istiyorum.”

Dünyanın en pahalı internetini kullanıp en kötü altyapısına sahip ülkeyiz

“İnternet kesintisi her gün aynı saatte mi olur? Ayıp! Öğrencimiz var ve bu sürekli tekrarlanıyor. Dünyanın en pahalı internetini kullanıp en kötü altyapıya sahip ülkeyiz. Bu ne kadar daha devam edecek? Kafanıza göre zam yapmayı biliyorsunuz. Bu durumu derhal düzeltin.”

3 katından fazla zam yapıldı

“150 TL olan ev internetimin taahhüdü 2 gün sonra bitiyor. Fakat yeni fiyatı üstelik taahhütlü olmasına rağmen 3 katından fazla… Bu nasıl bir zam? Devletin hangi kurumunda böyle bir zaman var? Bu vurdumduymazlık, yukarıdan bakma, tok esnaf modeli nereden geliyor? Neden her ay kira öder gibi internet faturasını ödeyeyim? Yıl 2024, dünyada interneti daha pahalı başka bir ülke var mı?”

160 TL olan faturam 480 TL’ye çıktı 

“İki yıldır taahhütlü internet kullanıyorum. Şu anki faturam 160 lira ve aynı tarifeyi şu anda bana 480 lira olarak teklif ediyorlar. Diğer operatörler daha uygun fiyatlandırmalar sunarken, eski müşteri olmama rağmen yüksek fiyat artışıyla yeni bir taahhüt teklifi alıyorum. Yani ülkemizdeki bu olağanüstü zamları sadece maaşlarımızda göremiyoruz. Bu çok yüksek artışların haksızlık olduğunu düşünüyorum.”

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

İBB soruşturmasında tutuklanan isimler açıklanıyor

Saraçhane'de polisten gazlı müdahale, yaralılar var

Mansur Yavaş, TOMA'ların ıslattığı öğrencilere battaniye

Keşke bu bariyerleri kaçaklara karşı sınırlara kursaydınız

İstanbul'a giriş çıkışlara sınırlama getirildi

Zafer Partisi, meydanlara geri dönüyor

İmamoğlu'ndan manifesto gibi ifade | Kasıtlı bir pusu staretejisi

Ankara'da ulaşıma İmamoğlu yasağı | ODTÜ'ye ulaşım yasak

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Öfke kontrolu eğitimi ile trafik kazaları yüzde 50’den fazla azalır!

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

Serdar Haydanlı serbest bırakıldı | Kilit isim demişlerdi

Zeynep Bastık'tan ODTÜ öğrencilerine destek

Türkiye sokakta, Habertürk'te Cübbeli var

Engellemeler, polis barikatları, TOMA'lar yüz binleri durduramadı

Ekrem İmamoğlu | Bu soruyu muhattap almıyorum

ODTÜ'de öğrencilere kampüsten çıkış yasağı

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

ODTÜ’de öğrencilere polis müdahalesi

Buzullarla birlikte geleceğimiz de hızla eriyor

İmamoğlu'nun inşaat şirketine el konuldu!

Morgan Stanley Borsa İstanbul üyeliğinden ayrıldı

İsmail Saymaz'dan mesaj var | Susturmak istiyorlar

İmamoğlu gözaltında alındı, döviz fırladı, borsa çakıldı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR