• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nde Mehmet Emre Uygun dönemi
Ekonomi
Yayınlanma: 15 Mayıs 2024 - 09:22

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nde Mehmet Emre Uygun dönemi

EZZİB Başkanı Mehmet Emre Uygun: “Zeytinyağı ihracatında dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılması öncelikli hedefimiz”

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nde Mehmet Emre Uygun dönemi
 

EZZİB’te Mehmet Emre Uygun ile Davut Er halef-selef oldu

 

EZZİB’in genç başkanı Emre Uygun, yeni dönem için 1 milyar dolar ihracat hedefi koydu

 

 

Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarını çatısı altında buluşturan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emre Uygun oldu.  Uygun, EZZİB’in 84 yıllık tarihinde 27. başkan olarak görev yapacak.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri’nin 5910 sayılı kanunu gereği başkanlık görevinde 8 yılı doldurduğu için başkanlık görevi kanunen sona erdi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde toplanan, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, yaptığı seçim sonucunda EZZİB Başkan Yardımcısı Emre Uygun’u oybirliğiyle Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti.

EZZİB Yönetim Kurulu’nda Davut Er ise; Mehmet Emre Uygun’dan boşalan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına oy birliğiyle seçildi. Emre Uygun ile Davut Er, halef-selef oldu.

Yeni dönemde; Mehmet Kadri Gündeş, EZZİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine devam ederken, Ayhan Bakan, Aykut Eker, Aysun Aras, Güngör Şarman, İsmail Selçuk, Levent Bilginoğulları, Mehmet Şafi Tunç ve Rahmi Balsarı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürecekler.


 

Türkiye’nin son çeyrek asırda zeytincilik sektörüne büyük yatırımlar yaptığına dikkati çeken Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Emre Uygun, 90 milyondan 200 milyona çıkan zeytin ağacı varlığının rekoltede kendini hissettirmeye başladığını, bu rekoltenin katma değere dönüşmesi, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için ihracatın tarım ürünlerinin sigortası niteliğinde olduğunu vurguladı.

Zeytinyağı ihracatında devam eden dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılmasının öncelikli görevleri olduğunun altını çizen Başkan Uygun, “Türkiye’de 200 bin ton civarında zeytinyağı stoğu var. 2024/25 sezonu için yüksek bir rekoltenin geleceği ile ilgili emareler güçlü bir şekilde ortada. İspanya, İtalya, Yunanistan gibi üretici ülkelerde de güzel bir rekolte beklentisi hâkim. Bu şartlarda zeytinyağındaki dökme ve varilli ihracat kısıtlamasının kaldırılması gerektiğini Ticaret Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde dillendiriyoruz. Bu konuda kısa sürede sonuç almak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

 

Hedefimiz 1 milyar dolar ihracata ulaşmak

Dünya genelinde zeytinyağı fiyatlarının 10 Avro seviyelerinden 6-7 Avro bandına gerilediği bilgisini paylaşan EZZİB Başkanı Uygun sözlerini şöyle tamamladı; “Elimizde stoktaki ürünler beklediği için değer kaybederken fiyatlardaki gerileme nedeniyle kaybımız katmerlendi. Kısıtlamaların kalkması durumunda 2024/25 sezonunda Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracatta 1 milyar doları geçebilecek potansiyele sahip olduğu ortada. Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları olarak önümüzdeki yıllarda dünyanın dört bir tarafında Türk zeytin ve zeytinyağını pazarlayarak yıllık 1 milyar dolar ihracat hacmine ulaşmak için çalışacağız.”

 

M. Emre Uygun kimdir?

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Mehmet Emre Uygun 28 Mart 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. 43 yaşındaki M. Emre Uygun, EİB çatısı altındaki 12 ihracatçı birliği başkanı arasında en genç birlik başkanı konumuna geldi.

Liseyi Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyan M. Emre Uygun 2023 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. Üç kuşaktır devam eden Uygun Rafine Yağ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasında iş hayatına atılan M. Emre Uygun, 2008 yılında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2014, 2018 ve 2022 yıllarında Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerine seçilen M. Emre Uygun, 2014-18 yılları arasında TİM Sektörler Konseyi Üyeliği yaptı. Uygun, halen Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babası olan M. Emre Uygun İngilizce biliyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Memurlar dikkat: Beklenen haber açıklandı... Kira yardımı ve seyyanen zamda sürpriz gelişme
Memurlar dikkat: Beklenen haber açıklandı... Kira yardımı ve seyyanen zamda sürpriz gelişme
Dev hibe paketi İşkur’dan! 580 bin TL destek için başvurular başladı
Dev hibe paketi İşkur’dan! 580 bin TL destek için başvurular başladı
BYD’den akıllara durgunluk veren fiyat! Egea’nın yarısı fiyatına araç
BYD’den akıllara durgunluk veren fiyat! Egea’nın yarısı fiyatına araç
ABD ve Almanya’nın 32 yıllık dev şirketi iflasın eşiğinde! Konkordato kararı açıklandı
ABD ve Almanya’nın 32 yıllık dev şirketi iflasın eşiğinde! Konkordato kararı açıklandı
Son Haberler
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü...
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay demlenmeden hazır, çıtır çıtır börek tarifi
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay...
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google Chrome’da milyonları tehdit eden açık tespit edildi
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google...
Adını turunçtan aldı, ruhu doğadan: Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili masmavi koy! Yemyeşil doğasıyla büyülüyor
Adını turunçtan aldı, ruhu doğadan: Çam ve zeytin ağaçlarıyla...
Taş evler ve denizle iç içe: Sakinliğin ve tarihin buluştuğu yer! Kalabalıktan uzak, tarihle iç içe
Taş evler ve denizle iç içe: Sakinliğin ve tarihin buluştuğu yer!...
Tuba Önder Demircioğlu’nun yeni sergisine yoğun ilgi
Tuba Önder Demircioğlu’nun yeni sergisine yoğun ilgi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.