• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emeklilerin TUİK isyanı | Lüks şatafat içinde yaşayanlar....
Gündem
Yayınlanma: 23 Temmuz 2024 - 20:32

Emeklilerin TUİK isyanı | Lüks şatafat içinde yaşayanlar....

İstanbul'da yaşayan emekliler TUİK İstanbul Bölge müdürlüğü önünde buluştu. TUİK rakamlarıyla İstanbul'da bulunan kiralık evi soran emekli temsilcileri adeta isyan etti.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emeklilerin TUİK isyanı | Lüks şatafat içinde yaşayanlar....
Emeklilerin TUİK isyanı | Lüks şatafat içinde yaşayanlar....

 

Emekliler, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ve düşük emekli maaşlarına tepki için Beşiktaş'ta bulunan TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Emekliler, "Ekonomik krizi bize yaşatanlar değil de, biz işci emekçi ve emekliler yapmış gibi krizin faturasını bizlere kesmeye çalışanlar, kendileri şatafat içinde yiyip içiyor, saltanatlarını sürdürüyor ama ne hikmetse faturasını bizler ödüyor" diye isyan etti.

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ve düşük emekli maaşlarına tepki için İstanbul Beşiktaş'ta bulunan TÜİK Bölge Müdürlüğü binası önünde toplandı.

"Yaşasak hayat, ölsek mezar pahalı. Bizler çalışma hayatından emekli olduk yaşamdan değil" yazılı pankart açan emekliler, ellerindeki alışveriş sepetleriyle TÜİK'e tepki gösterdi.

“KENDİLERİ ŞATAFAT İÇİNDE, LÜKS SARAYLARDA…”
Basın açıklamasını okuyan Sendika Genel Sekreteri Aysel Lüle, "TÜİK ilk 6 aylık enflasyonu yüzde 24.73 olarak açıkladı. Bu rakamı açıklayanlar neye göre açıkladılar. Artık bastırılmış sindirimiş dayatmacı TÜİK rakamlarını değil, gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın. Biz işçiler, emekçiler, asgari ücretliler, çiftçiler, tarım üreticileri, küçük esnaf ve biz emeklilerin adeta aklıyla dalga geçip, alay konusu yaptınız. Elbette günü geldiğinde bizlerin aklıyla nasıl alay edip dalga geçtiğinizi sizler de çok iyi göreceksiniz. Ekonomi tavan yapmış, pahalılık almış başını gitmiş, çarşıya, pazara, markete, manava, kasaba uğrayamaz hale geldik. Bu ekonomik krizi bize yaşatanlar değil de, biz işci emekçi ve emekliler yapmış gibi hala bizlere kemer sıkın diyenler krizin faturasını bizlere kesmeye çalışanlar, kendileri şatafat içinde lüks saraylarda son model araçlarda lüks lokantalarda yiyip içiyorlar, saltanatlarını sürdürüyorlar ama ne hikmetse faturasını biz geçinemeyenler ödüyor" ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSANIZ İSTİFA EDİN”
İktidarın ülkeyi yönetemediğini ve istifa etmesi gerektiğini söyleyen Lüle, şöyle konuştu:

"2018'de Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçtiğimiz günden bugüne Türkiye bu kadar liyakatsız, tamamen bir beceriksiz yönetimle, yönetilmeye başladı. Sahte TÜİK rakamlarıyla adeta yaşam haklarımız elimizden alındı. 2024'ü emekli yılı ilan eden Sayın Cumhurbaşkanı emeklileri ölmeden diri diri mezara koymak için TÜİK eliyle kefen ölçümüzü almaya başladı. 'Emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik' diyen Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek hangi enflasyona ezdirmediniz. Emeklilerin üzerinden tam bir silindir gibi geçerek yerlerde paspas yaptınız. Ey emekliler, artık uyanın! Uyku zamanı değil. Artık birlik beraberlik zamanı, dayanışma ve güçlenme zamanı. Biz emekliler bölünerek değil birleşerek güçleneceğiz. Bizlere yaşamayı değil, sürünmeyi vaad eden iktidar artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Artık bunu kabullenin. Bu ülkeye bir iyilik yapıp bir an önce hem cumhurbaşkanı olarak, hem iktidar olarak hem de Cumhur İttifakı olarak istifa edin. Sizin önceliğinizde emekli yok. Bundan sonra emeklinin sandıktaki tercihinde de AKP yok. Yönetemiyorsunuz erken değil, hemen seçim."

“BU DİLEKÇEYİ ALMAMAKLA 16 MİLYON EMEKLİNİN TEPKİSİNDEN KURTULAMAYACAKSINIZ”
Açıklamanın ardından Sendika Genel Başkanı Mahmut Şengül ve Genel Sekreter Aysel Lüle, TÜİK İstanbul Bölge MÜdürlüğü binasına girerek gerçeklikten uzak TÜFE ve enflasyon verilerini açıkladığı için görevi kötüye kullanma suçu işlediğini gerekçe göstererek TÜİK'e şikayet dilekçesi vermek istedi. Dilekçenin kabul edilmediğini basın mensuplarına bildiren Sendika Başkanı Şengül şöyle konuştu:

"Anlıyoruz ki TÜİK'in sorumlusuna yukarıdan talimat gelmiş. Diyor ki dilekçenizi biz alamayız, ya postayla gönderin ya genel merkeze verin diyor. Biz de soruyoruz, burası TÜİK'in Bölge Müdürlüğü. Bölge Müdürlüğü demek nedir? Bu evrağı alırsınız genel merkezinize bildirirsiniz. Ama evrağı dahi almak istemiyorlar. Çünkü suçlular. Çünkü biliyorlar ki açıkladıkları rakamlar doğru değil. Doğru olmadığı için de hangi rakamları açıklamaları gerektiği talimatı verenler, dilekçeyi de almamaları için talimat vermiş durumda. Ama bu işin takipçisi olacağız. Bu dilekçeyi almamakla 16 milyon emeklinin tepkisinden kurtulamayacaksınız"

“HEMEN SEÇİM DİYORUZ”
Fidan Aytemur isimli emekli de hükümeti istifaya davet ederek şöyle konuştu:

"İki kişi emekliyiz evde ama geçinemiyoruz. TÜİK'e sormak istiyorum. Nerede alışveriş yapıyorsa gerçekten biz de oradan alalım. Biz sürünmeyelim. Bırak kırmızı eti, ben yıllarca evime pirzola almış değilim. Kırmızı et görmüyoruz. Ayda bir kilo alırsın, almazsın onu da 100 gram koyuyorsun yemeğin içine tat versin diye. Kesinlikle hükümet istifa diyoruz. Hemen seçim diyoruz. Emekli maaşları asgari ücretin üstünde olması gerekir. Ben 20 yıl çalıştım ve vergi ödedim. Bizi süründürmesinler, yeter!"
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aşkı tutkulu yaşayan, duygularıyla büyüleyen 5 burç: Kalplerinde hep bahar var
Aşkı tutkulu yaşayan, duygularıyla büyüleyen 5 burç: Kalplerinde hep bahar var
Mutluluğun sembolü 2 burç: Hep hayat dolu ve hep pozitifler
Mutluluğun sembolü 2 burç: Hep hayat dolu ve hep pozitifler
Neşeleri kanlarında var: Mutlu olmak genetikmiş! O kan grubu hem neşeli hem de enerjik
Neşeleri kanlarında var: Mutlu olmak genetikmiş! O kan grubu hem neşeli hem de enerjik
Doğuştan sevimli kalpleri ısıtan 3 burç: Astrolojinin sempatik yıldızları
Doğuştan sevimli kalpleri ısıtan 3 burç: Astrolojinin sempatik yıldızları
Son Haberler
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır çıtırdıyor! Dereotlu poğaça tarifine herkes bayılacak
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır...
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin dans ettiği yer adeta büyülüyor
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin...
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun ta kendisi... İzmir’den 3 saatte doğayla baş başa
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun...
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım Bakanlığı sahte gıdaları ifşa etti
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım...
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario Lemina hayırlı olsun
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario...
Çağla Tuğaltay cinayeti | Katili tanıdık biri
Çağla Tuğaltay cinayeti | Katili tanıdık biri

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.