• BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,17% 0,28
  • EURO

    44,52% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4152,87% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

FETÖ soruşturmasında flaş gelişme: İhsan Kalkavan'a gözaltı

Terör örgütü FETÖ'nün finans yapılanmasının tepe isimlerinden olan iş adamı İhsan Kalkavan hakkında gözaltı kararı verildi.

GÜVENLİK 22.11.2016 13:50:28
FETÖ soruşturmasında flaş gelişme: İhsan Kalkavan'a gözaltı
FETÖ soruşturmasında flaş gelişme: İhsan Kalkavan'a gözaltı


FETÖ'cü darbe girişiminin ardından sürdürülen soruşturmalar çok yönlü sürüyor. Bankasya'ya el konulmadan önce örgütün adeta ticari ayağında öne çıkan isim olarak bilinen ünlü işadamı İhsan Kalkavan hakkında FETÖ üyeliğinden yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi

İşadamı İhsan Kalkavan’a FETÖ üyeliğinden yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine nöbetçi 12 Sulh Ceza Hakimliği’nce FETÖ üyeliğinden yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ'cü yapılanmanın finans ve adliye kolunda önemli bir ağırlığı olduğu öne sürülen İhsan Kalkavan'ın daha önce örgütün elebaşı Gülen için övgü dolu sözleri hafızalarda yerini koruyor.


RÜŞVET AĞINI ORTAYA ÇIKARABİLİR

İhsan Kalkavan'ın hakimlere verdiği rüşveti bizzat kendisine İzmir Yamanlar Koleji'ndeki bir sohbet toplantısında söylediğini ifade eden H.P., Kalkavan'ın dinlenmesi ile rüşvet ağının ortaya çıkabileceği değerlendirmesinde bulundu. H.P., Fetullah Gülen'in ABD'ye kaçmasından önce masonlarla ilişkisine yönelik önemli bir bilgiyi de savcılıkla paylaştı.

MASON ÜSTADIYLA TOPLANTI YAPTI

H.P., 1996'da Erenköy mütevellilerinden Abdurezzak Aydoğan ve daha sonra cemaatten ayrılan Mehmet Ceylan ile beraber Türkiye Masonlar Locası üstadını Altunizade'deki FEM Dershanesi'nde bulunan Gülen'in özel ofisinde ağırladıklarını söyledi. H.P, Masonlar Locası üstadını Gülen'le burada görüştürdüklerini ifade ederken, verdiği isimlerin bu olaya tanıklık yapabileceğini söyledi. H.P, Gülen'in Altunizade'deki FEM Dershanesi'nin 5. katını kullandığını, bu katın sorumlusunun ise Veysel A. isimli kişi olduğunu söyledi. 1994 yılında 5. kat için 300 bin mark harcayarak kamera sistemi kurduklarını söyleyen H.P, kamera sisteminin Gülen'in bütün konuşmalarını kayıt altına alarak örgüt üyelerine ulaştırmak ve motivasyonlarını arttırmak için kurulduğunu ifade etti.

Gülen'in yanında bürokrat ve subaylar varken kameraların kapalı olmasını istediğine dikkat çeken H.P., “Ama Veysel Ayhan o bilgiler de kaybolmasın düşüncesi ile kamera kapalıyken bile başka kameralarla da çekim yapardı. Çekim yaptığı kasetleri il imamlarına örgütün alt tabakasına yollardı. Oluşan bu arşiv 1998'de Gülen ABD'ye gidene kadar sürdü. Medyaya yansıyan 28 Şubat kasetleri nedeniyle örgüt endişe etti. Gülen bunun üzerine bütün kasetlerin yakılması talimatını verdi. Ancak benim alt imamım olan Mustafa K. tarafından arşiv koruma altına alınmıştı. Akıbetini Mustafa K. bilmektedir” dedi.

İHSAN KALKAVAN KİMDİR?

Asıl adı Ahmet İhsan Kalkavan'dır. 10 Haziran 1953 tarihinde Samsun'da dünyaya gelmiştir.

Eğitim hayatını Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak noktalamıştır ve daha sonrasında Maden Tetkik Arama Enstitüsü Mardin Mazıdağı'nda fosfat yatakları çalışanı, gemi acenteliği gibi işler yapmıştır.

Aynı zamanda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Samsun Şehir Kulübü Başkanlığı, Samsun Deniz Ticaret Odası Samsun Temsilciliği yapmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili olarak görev yapmıştır.

Öte yandan FIFA kokartlı Türk futbol hakemi Mete Kalkavan'ın da babasıdır.

22 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla hakkında 'FETÖ üyeliği' suçlamasından yakalama kararı çıkarılmıştır.

Maliye'den sahte emlak beyanına kesin önlem

Kapalıçarşı’da Bir İlk: Moda Çekimi

D.O.Z.' Filminin Galası Yapıldı

Bursa Kebap Evi, Perakende Günleri 2025’e Lezzetiyle Damga Vuruyor!

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

İBB'ye yeni operasyon | 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR