• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gebze'de çocukların Mezuniyet sevinci kursaklarında kaldı
Gündem
Yayınlanma: 13 Haziran 2024 - 01:29

Gebze'de çocukların Mezuniyet sevinci kursaklarında kaldı

Gebze'de bir okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine, öğrenciler 'Uygunsuz kıyafet' yasağı gerekçesiyle içeri alınmadı.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gebze'de çocukların Mezuniyet sevinci kursaklarında kaldı
Gebze'de çocukların Mezuniyet sevinci kursaklarında kaldı

 


Tarikatçıların ele geçirdiği Türk Milli Eğitimi, okullarda öğrencileri yasaklara boğdu. Bağnazlığın zirve yaptığı Gebze Kirazpınar Mahallesi'nde Lise'nin bahçebinde düzenlenecek etkinlik için en güzel giysileriyle okula gelen genç kızlar mezuniyet sevinci yaşarken gerici okul yönetiminin kıyafet engeliyle yüzleşti. Aieleler ile okul yöneticileri arasında çıkan tartışma büyüdü. Jandarma ekipleri gelerek önlem alırken, olay çıkması İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün okula gelmesiyle son buldu.

ÇOCUKLAR YASAKLARLA OKULU BİTİRDİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle alana alınmadı. Öğrenciler ve aileleri, okul yönetimine tepki gösterirken, bölgeye jandarma ekibi de sevk edildi. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün okula gelmesiyle öğrencilerin tamamı mezuniyet törenine katıldı.

Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi.

Tören öncesi, okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından velilere, 'Veli izin onay formu' gönderildi.

Formda, 'Milli Manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmenliğindeki temel sınırlandırmalara (Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon koluz gömlek ve tişört giyemez. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz) ifadeleri yer alırken, velilerin imzalaması istendi.

JANDARMA SEVK EDİLDİ

Dün akşam saatlerinde düzenlenen mezuniyet töreni öncesi bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. Öğrencilere kapı kapatılırken, bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ve okul yönetimi arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekibi sevk edildi.

'ÖĞRENCİLER AÇIK OLDUĞU İÇİN MAALESEF İÇERİYE ALINMIYOR'
Bir veli, "Öğrenciler açık olduğu için maalesef içeriye alınmıyor" dedi. Bir öğrenci ise giydiği kıyafeti göstererek "Bu elbisemden dolayı beni almadılar" dedi.

Olayın bildirilmesi üzerine Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula geldi. Doğan’ın veliler ve öğrencilerle konuştuktan sonra tüm öğrenciler içeri alarak, mezuniyet törenine katılmalarına izin verdi.

'KADININ KIYAFETİ ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN ANLAMSIZ TARTIŞMA"

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No'lu Şubesi, yaşananlara tepki göstererek yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün Gebze Alaattin Kurt Anadolu Lisesinde, mezuniyet töreninde kız öğrencilerimizin kıyafetleri gerekçe gösterilerek mezuniyete alınmadıkları, veliler tarafından sosyal medyada paylaşılmış olup, sendika olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda protokolün katılacağı bahane edilerek özellikle kız öğrencilerin kıyafetleri günler öncesinden okul yönetimi tarafından görülmek istenmiş, kıyafetine onay çıkan öğrencilerin programa dahil edileceği söylenmiştir.

Bugün yapılan programa da okul yönetimince kıyafetleri uygun bulunmayan öğrenciler alınmayarak okul kapısı önünde bekletilmiştir. Bu uygulama Cumhuriyet'in 100’üncü yılını kutlayan laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmayan bir uygulamadır. 28 Şubat sürecini anımsatan, hatta aratmayan bu tür uygulamalar ülkenin toplumsal barışına hizmet etmeyeceği gibi yıllardır kadının kıyafeti üzerinden yürütülen anlamsız tartışma ve uygulamalara bir yenisini daha eklemiştir. Bu olayın takipçisi olacağımızı, sorumlular hakkında gerekli soruşturmanın zaman geçirilmeden derhal açılmasını talep ediyoruz. Süreci kararlılıkla takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz."

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aşkı tutkulu yaşayan, duygularıyla büyüleyen 5 burç: Kalplerinde hep bahar var
Aşkı tutkulu yaşayan, duygularıyla büyüleyen 5 burç: Kalplerinde hep bahar var
Mutluluğun sembolü 2 burç: Hep hayat dolu ve hep pozitifler
Mutluluğun sembolü 2 burç: Hep hayat dolu ve hep pozitifler
Neşeleri kanlarında var: Mutlu olmak genetikmiş! O kan grubu hem neşeli hem de enerjik
Neşeleri kanlarında var: Mutlu olmak genetikmiş! O kan grubu hem neşeli hem de enerjik
Doğuştan sevimli kalpleri ısıtan 3 burç: Astrolojinin sempatik yıldızları
Doğuştan sevimli kalpleri ısıtan 3 burç: Astrolojinin sempatik yıldızları
Son Haberler
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır çıtırdıyor! Dereotlu poğaça tarifine herkes bayılacak
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır...
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin dans ettiği yer adeta büyülüyor
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin...
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun ta kendisi... İzmir’den 3 saatte doğayla baş başa
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun...
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım Bakanlığı sahte gıdaları ifşa etti
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım...
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario Lemina hayırlı olsun
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario...
Sahte sitelerde büyük indirim tuzaklarına dikkat
Sahte sitelerde büyük indirim tuzaklarına dikkat

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.