9277,01%2,98
39,12% -0,18
44,51% -0,80
4221,33% -0,96
6703,26% -0,16
İETT kayıp iki çocuğu ailesine kavuşturdu
Başakşehir İlçesi’nde yaşayan, otobüs ve metro araçlarına büyük ilgi duyan Ertaş ailesinin 6 yaşındaki oğlu Ali Kemal, 2 yaşındaki kardeşi Ömer Asaf’ı da yanına alarak ailesinden habersiz olarak evden dışarı çıktı. Bir süre trafiği ve yoldan geçen otobüsleri izleyen iki kardeş, ardından durakta gördükleri İETT’nin 78G Başakşehir - Fenertepe otobüsüne bindiler. Çocukların yalnız olduğunu ve yanlarında ailesi olmadığını fark eden İETT Kaptanı Kamuran Gümüşten, durumu hemen İETT Filo Yönetim Merkezi’ne bildirdi ve çocukları son durak olan İETT Peron Amirliği’ne getirdi.
İki kardeş burada İETT ekipleri tarafından misafir edilirken, 112 Acil Çağrı Merkezi çocukların ailelerine ulaşılması için bilgi verildi. Bir süre sonra çocukların ailelerine ulaşıldı ve iki kardeş sağlıkla ailelerine teslim edildi. Çocukların annesi Güler Ertaş, diğer akrabaları ile İETT İkitelli Garajı’na gelerek çocukları bulan İETT Kaptanı Kamuran Gümüşten’e, İETT Filo Yönetim Müdürlüğü Haber Komuta Şefi Erhan Paksoy’a ve onların nezdinde tüm İETT yetkililerine teşekkür etti.
İETT Yetkilileri de, otobüslere özel ilgi duyan iki kardeşe özel olarak hem filodaki güncel otobüsler hem de İETT’nin nostaljik otobüsleri ile onlara garaj için de mini bir tur düzenledi.