• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. İngiltere Leeds şehrinde yabancılar arasında kavga büyüyor
Dünya
Yayınlanma: 19 Temmuz 2024 - 12:59

İngiltere Leeds şehrinde yabancılar arasında kavga büyüyor

Leeds şehrinde yabancı göçmenler ile polis arasında çıkan çıkan kavga giderek büyüyor, çok sayıda araç ateşe verildi, mağaza yağmalandı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İngiltere Leeds şehrinde yabancılar arasında kavga büyüyor

İngiltere'de yabancılar arasında kavga büyüyor

 

İngiltere'nin Leeds şehrinde göçmen kaçaklar arasında çıkan kavga sosyal medya kışkırtmasıyla giderek büyüyor. İngiliz polisi olaylara henüz müdahale etmedi. İçişleri Bakanlığı ise vatandaşlarını uyardı. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Gösterici gruplar yağmaladıkalrı marketlerin eşyalarını sokaklara atarak ateşe verirken etrafında dans ettikleri görülüyor. 

 

Leeds şehrinin Harehills bölgesinde, yaşayan göçmenler, bir çift katlı otobüs ateşe verirken, bir de polis aracını tahrip etti. Bölge sakinlerine evden çıkmama çağrısı yapıldı. Ancak sosyal medyada çok sayıda polis aracının ateşe verildiği görüntüleri yer alıyor.

İngiltere’nin kuzeyindeki Leeds sokaklarını ateşe veren yüzlerce isyancı, Harehills bölgesinde 'bir çift katlı otobüs ve bir de polis aracını' tahrip etti.

İngiliz basını, perşembe akşamı 17.00 sularında gerçekleşen olaya, 'taşeron işçiler ve çocukların' karıştığı bir kavganın neden olduğunu öne sürdü.

POLİS ARABASI DEVRİLDİ
Leeds şehrinin Harehills bölgesinde toplanan kalabalık, bir polis arabasını devirerek scooter, çocuk arabası ve bisikletlerle vurarak parçaladı. Kalabalığın alkışları arasında, yolun ortasında yakılan ateşe büyük bir buzdolabı atıldı. Daha sonra çekilen görüntülerde, çift katlı bir otobüsün kömürleşmiş bir enkaza dönüştüğü görüldü.

Çevik kuvvet polisleri ve yerel meclis üyeleri, Harehills çevresinde sokakları ve yolları kapatmasının ardından insanları evlerine gitmeye çağırdı.

MailOnline'a konuşan bir sözcü, bölgeye çok sayıda asayiş görevlisinin sevk edildiğini ve Batı Yorkshire polisinin Güney Yorkshire'dan takviye güç çağırdığını söyledi.

"MÜDAHALE EDİLMEDİ"
Sky News muhabiri Shingi Mararike'nin aktardığına göre, erken saatlerde bir polis helikopteri şehrin üzerinde uçarken görüldü.

Ancak Maraike, destek çağrısına rağmen, polisin doğrudan insan kitlesinin müdahale etmediğini ve bunun yerine, olayları alevlendirmekten kaçınmaya çalışan bir yaklaşım benimsediğini aktardı.

İngiliz polisi tarafından yayınlanan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

”Meydana gelen olaylara müdahale ettiğimiz konusunda bölge sakinlerine güvence vermek istiyoruz. Memurlar ayrıca sosyal medyada dolaşan ve suç işlendiğini gösteren görüntüleri de incelemektedir...”

Polis şu ana kadar olaylarda yaralanan olmadığını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI ‘DEHŞETE DÜŞTÜ’ 
Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Yvette Cooper, Harehills'deki 'şok edici sahneler' ve 'saldırılar' karşısında 'dehşete düştüğünü' söyledi.

Cooper, sosyla medya platformu X’te, ”Bu türden bir düzensizliğin toplumumuzda yeri yoktur. West Yorkshire polisine gösterdikleri tepki için teşekkür ediyorum. Düzenli olarak bilgilendiriliyorum” ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

Polis, olaylarla ilgili herhangi bir yaralanma bildirilmediğini ancak insanların mümkünse bölgeden uzak durmalarını tavsiye ediyor.

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İsrail'den Gerilimli Ateşkes: Netanyahu'dan Güç Vurgusu
İsrail'den Gerilimli Ateşkes: Netanyahu'dan Güç Vurgusu
Almanya ve İngiltere Arasında Tarihi Anlaşma İmzalandı
Almanya ve İngiltere Arasında Tarihi Anlaşma İmzalandı
İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda yanardağ patlaması
İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda yanardağ patlaması
Yunanistan’da yeni kabine üyeleri göreve başladı
Yunanistan’da yeni kabine üyeleri göreve başladı
Son Haberler
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye ve Ukrayna Vardı
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye...
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu 2022’de Tüm Soruları Doğru Yapmış
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu...
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Despina Vandi'den Türk düşmanlığıyla müşteri arıyor
Despina Vandi'den Türk düşmanlığıyla müşteri arıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.