• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GÜVENLİK
  3. İrem Gül Cinayeti | Katili 'Gömüyorum kimse bulamıyor' demiş
GÜVENLİK
Yayınlanma: 02 Mart 2024 - 16:35

İrem Gül Cinayeti | Katili 'Gömüyorum kimse bulamıyor' demiş

Kütahya'nın Elek ilçesinde henüz 19 yaşındaşken kaybolan İrem Gül adlı genç kızın katil zanlısı, 'öldürüp, gömüyorum, kimse bulamıyor' sözleri, beraat ettiği davadan müebbet hapis cezası getirdi

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İrem Gül Cinayeti | Katili 'Gömüyorum kimse bulamıyor' demiş

İrem Gül Cinayeti | Katili 'Gömüyorum kimse bulamıyor' demiş



Kütahya'nın Emet ilçesinde 4 yıl önce kaybolan İrem Gül’ü (19) evinde öldürdüğü suçlamasıyla yargılanıp beraat eden eski erkek arkadaşı Murat Önver (38), karara itiraz süreci devam ederken başka suçtan gözaltına alındı. Polislere, 'Ben sakinim, çok sakinim, sakin kalmadığım zaman adam öldürüyorum. Öldürüyorum, gömüyorum kimse bulamıyor' dedi. İtirazı inceleyen Bursa Bölge Mahkemesi, sanığın sözleri nedeniyle beraat kararını bozdu. Yeniden yapılan yargılamada sanık Önver, cesedi bulunamayan İrem Gül’ü öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılıp, tutuklandı.

Kütahya Emet Belediyesi'nden emekli Hakan Gül ile Umahan Gül çiftinin 3 çocuğundan İrem Gül, 2020 Aralık'ta ablasının evinden çıktı ve bir daha da kendisinden haber alınamadı. Gül çiftinin kayıp başvurusu üzerine Emet Emniyet Müdürlüğü, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Jandarma ve AFAD ekipleri harekete geçti. Kurulan özel ekip, Gül'ün gidebileceği adreslerde arama yaptı ancak herhangi bir ize rastlanmadı. İrem Gül'ün evinin çevresindeki kırsal alan da havadan ve karadan arandı. Mobese kameralarında yapılan incelemede İrem Gül'ün en son 23 Aralık 2020'de eski erkek arkadaşı olan Murat Önver'in evine gittiği ve çıkmadığı tespit edildi.

Kamera görüntülerinde Murat Önver'in elinde çuvallarla aracına bindiği ve ağabeyinin bağ evinin bulunduğu bölgeye doğru gittiği belirlendi. Ayrıca Önver'in, İrem Gül'e tehdit ve şantaj mesajları gönderdiği; evindeki incelemede de halıda ve kapı ağzında Gül'e ait kan ile kızın kullandığı ev ayakkabısında doku örnekleri bulundu. Sanık Önver’in olay tarihinden hemen sonra aracını yıkattığı ve aracının koltuk kılıflarını değiştirdiği belirlendi. Çelişkili ifadelerinin ardından aralarında 'Polise mukavemet', 'Uyuşturucu' ve 'Yaralama' suçlarının da olduğu çok sayıda sabıkası bulunan Önver, gözaltına alınıp tutuklandı. Hakkında Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürme' suçlamasıyla dava açılan Önver, 11 ay süren yargılamanın ardından, 'Şüpheden sanık yararlanır' ilkesiyle beraat kararı verilip tahliye edildi. Dava dosyası, Gül ailesinin avukatı Leyla Şahan’ın itirazıyla Bursa Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

'TÜRKİYE'DE BULANI GÖRMEDİM'

İrem Gül ile ilgili dava dosyası incelemedeyken, Murat Önver, 2022 Eylül'de başka bir suçtan gözaltına alındı. İşlemleri sürerken Önver, polis memurlarına, 'Ben sakinim, çok sakinim, sakin kalmadığım zaman adam öldürüyorum. Öldürüyorum, gömüyorum kimse bulamıyor. Türkiye'de bulanı görmedim daha' dedi. Polis ekipleri tarafından Önver’in bu sözleri tutanak altına alınıp itiraz aşamasındaki dava dosyasına gönderildi. Beraat kararına itirazı inceleyen Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, yargılamanın kısa sürdüğü, yargılama aşamasında İrem Gül’ün görüldüğü iddia edilen yerlerde daha fazla araştırma yapılması ve sanığın, 'Öldürüp, gömüyorum' sözleri nedeniyle beraat kararını bozarak Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

İNKAR ETTİ TUTUKLANMAKTAN KURTULAMADI

Yeniden yapılan yargılamada çelişkili ifadeler veren Murat Önver, cinayet suçlamalarını kabul etmezken, 'Öldürüp, gömüyorum' sözlerini de inkar etti. Mahkeme tarafından İrem Gül’ün görüldüğü değerlendirmelerinin yapıldığı tüm şehirlerde detaylı inceleme yapıldı. Ancak 2020'den bu yana İrem Gül’ün herhangi bir kaydına rastlanmadı. Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, iyi hal indirimi uygulamadığı sanık Önver'i, cenazesi bulunamayan İrem Gül’ü 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, 'Şantaj' ve 'Tehdit' suçlarından ise 1 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Duruşma salonunda tutuklanan Murat Önver, cezaevine koyuldu.

Gül ailesinin avukatı Leyla Şahan, davanın sonuna kadar takipçisi olacağını ve Emet Emniyet Müdürlüğü personeline titiz çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiğini ifade ederek, 'Henüz 19 yaşındayken hayattan koparılan İrem'i öldürenlerin cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulması için elimden gelen ne varsa yapacağım' dedi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Ankara'yı karıştıran kuyumcu | 100 milyon lira ile kayıp
Son Haberler
Akbank harekete geçti: Ev hanımlarına tek tıkla 50 bin TL anında hesapta
Akbank harekete geçti: Ev hanımlarına tek tıkla 50 bin TL anında...
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde 197 bin TL kazanç
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde...
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların adı
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların...
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır, taraftar ayakta
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır,...
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı! Miha Zajc artık Süper Lig’de
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı!...
Roketsan füzesi test atışında hedefi 12'den vurdu
Roketsan füzesi test atışında hedefi 12'den vurdu

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.