• BIST 100

    9213,58%-1,41
  • DOLAR

    39,01% 0,14
  • EURO

    44,23% -0,39
  • GRAM ALTIN

    4132,56% -1,26
  • Ç. ALTIN

    6634,28% -0,82

IŞİD'li teröriste Kızılay maaş bağlamış

Kendi emeklisine, dul ve yetimine, engelli vatandaşına sahip çıkamayan AKP iktidarı ve vatandaşın bağışlarıyla yardım dağıtan Kızılay, Türk halkı yerine Suriyeli teröriste kucak açtı

Gündem 23.10.2024 09:09:00
IŞİD

IŞİD'li teröriste Kızılay maaş bağlamış

Türkiye'de kanlı terör eylemleriyle yüzlerce vatandaşı öldüren arap asıllı teröristlerin çoğunluğundaki IŞİD'e Kızılay'ın resmen yardım verdiği ortaya çıktı. Türk gençlerine yapamadığı evlilik çeyiz yardımını daha önce Suriyeli sığınmacılara dağıtan, hatta Türk kızlarının Afrika kökenli sığınmacılarla evliliğini özendiren sosyal projeye sponsor olan Kızılay bu kez terör örgütü IŞİD'ci engelli maaşı verildiği dün ilk kez Halk TV'de gündeme geldi.

İstanbul’daki sinagoglara saldırı düzenlemek için keşif yapan IŞİD üyesinin Kızılay’dan engelli maaşı aldığı ortaya çıktı. Görme engelli IŞİD üyesi, ifadesinde, “2018’de Türkiye’ye girdim. Ben Kızılay’dan engelli maaşı alıyorum, devlet beni Balıkesir’e yerleştirdi" dedi.


IŞİD’in Kasım 2023’te İstanbul’daki sinagog, kilise, alışveriş ve eğlence merkezlerine yönelik saldırı düzenleyeceğine dair istihbarat alındı. Bu bilgileri, Fransa’dan gelen istihbaratlar da doğruladı.

Örgütün; Neve Şalom Sinagogu, Ahrida Sinagogu, Or-Ahayim Balat Musevi Hastanesi, Vlaherna Meryem Ana Kilisesi başta olmak üzere İstanbul’daki Yahudi ve Hıristiyan ibadethanelerine saldırı planladığı belirlenmişti. Bu nedenle bu sinagog ve kiliseler çevresinde tedbir alındı.

28 Kasım 2023 günü İstanbul Fatih’teki Or-Ahayim Balat Musevi Hastanesi ile Ahrida Sinagogu çevresinde keşif yapan ve fotoğraflar çeken iki IŞİD mensubu tespit edildi.


‘Ebu Yakin El Iraki’ kod isimli Mıjbel Al – Shuwaiki ve ‘Ebu Leys’ kod isimli Mohammed Khlaf İbrahim, 28 Kasım 2023 günü saat 11.30 sıralarında Balat’taki Ahrida Sinagogu’nun önündeydiler.

Bir saat boyunca bu çevrede dolaşarak sinagogun fotoğraflarını çekip kaçış güzergahlarına baktılar. Fark edilmemek için birbirlerinden uzak yürüyorlardı.

BİR SÜRE VAN’DA YAŞADI
BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre, polis, incelemeler sonucu IŞİD’lilerin kimliklerini belirledi. Mıjbel Al-Shuwaikhi, oturum izni ile Sakarya’da yaşıyordu. Keşif yaptıktan sonra otobüsle İstanbul’dan Sakarya’ya dönmüştü. Keşifte yer alan Mohammed Khlaf İbrahim isimli IŞİD mensubu ise Balıkesir’den İstanbul’a gelmişti.

İstihbarat bilgilerine göre; ‘Ebu Leys’ kod adlı Mohammed Khlaf İbrahim, 2014 yılında IŞİD’e katıldı. IŞİD saflarında savaşırken mayın patlaması sonucu kulağından ve gözünden yaralandı. 2018 yılında kaçak yollardan Türkiye’ye girdi. Bir süre Van’da yaşadı.

‘BANA MAAŞ BAĞLADINIZ’
Sinagog çevresinde yanındaki IŞİD’li ile keşif yaptığı belirlendikten sonra Balıkesir’de gözaltına alınan ‘Ebu Leys’ ifadesinde, “Yüzde 70 görme engelliyim. Yakınımda mayın patlayınca gözlerim bu şekilde yüzde 70 engelli hale geldi. Türkiye’ye geldikten sonra Ankara’da kimlik başvurusunda bulundum. Ayrıca sağlık problemlerim nedeniyle gerekli başvurularda bulundum. Halen Kızılay’dan engelli maaşı almaktayım. Ankara’dan yaptığım başvuru neticesinde beni Balıkesir iline devlet yerleştirdi. O tarihten beri Balıkesir’de ikamet ederim” dedi.

İTİRAFÇI: SALDIRIYI O YAPABİLİRDİ
‘Ebu Leys’ ifadesinde IŞİD üyesi olduğunu kabul etmedi, keşif de yapmadığını savundu. Ancak onunla birlikte keşif yapan ‘Ebu Yakin El Iraki’ kod isimli Mıjbel Al – Shuwaikhi itirafçı oldu.

2014-2017 yılları arasında Musul’da IŞİD saflarında savaşan ve 2017’de kaçak yollardan Türkiye’ye gelen Al-Shuwaikhi, Ebu Leys ile yaptıkları keşif faaliyetinin tüm detaylarını şöyle anlattı:

“Ben IŞİD’in Türkiye kolu olarak kurulan Selman Farisi Taburu’nun üyesiyim. Bu taburun emiri ‘Abdulkerim’ isimli kişidir, onun altında Ebu Tayibe bulunur. Ebu Tayibe Ekim 2023’te beni ‘Amerikan Hat’ dediğimiz dinlenemeyen hattan aradı. Ebu Leys’i de aradı. Üçümüz telekonferans ile görüştük. Ebu Leys SFT’de Ebu Nur isimli kişinin sağ koludur. Ebu Tayibe, bizden İstanbul’daki sinagoglarda keşif yapmamızı istedi. 27 Kasım 2023’te korsan taksi ile İstanbul’a gittim. Ebu Leys ile Facebook üzerinden gönderdiği Avcılar’daki konumda buluştuk.

Muhtemelen Ebu Leys’in insan kaçakçılarını koyduğu tek katlı, kırmızı kapılı bir evdi. Ertesi gün Ebu Leys ile birlikte sinagogun bulunduğu yere gittik. Tespit edilmemek için birbirimizden uzak yürüdük. Ben fotoğrafları çektim. Daha sonra Ebu Tayibe gönderdim. Ebu Tayibe bana iki kişinin çatışarak ölecek şekilde tapınağa saldırmasının yankı uyandıracağını söyledi. Ama ben bombalı saldırı mı yoksa silahlı saldırı mı olacağını bilmiyorum. Ne zaman ve kim tarafından saldırı düzenleneceği konusunda da bilgim yok. Saldırı yapacak kişilerden biri Ebu Leys olabilir.”

İzmir'de tefecilik operasyonu, 49 gözaltı

TARKAN Avrupa Turnesi 2025  | Yeni Şarkılarıyla Mannheim’da!

İstanbul'da kurbanlık denetimleri başladı

Son anket | Erdoğan üç isme de kaybediyor

Sezai Temelli hakkında Özdağ'dan suç duyurusu

Giray Altınok ve “Gerçek yapay zekâ dostu” iş başında!

Azerbaycan’a 90 milyon dolarlık batarya projesi

17 yaşındaki genci ezen Zehra Kınık'a 4 yıl hapis

İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti

Özgür Özel'e tokatlı imam tehdidi

Cevher Jant Ege’nin en büyük 32’nci sanayi kuruluşu

D.O.Z.' İçin geri sayım başladı

Muhalif belediyelerin yaptığı yurtlara el koyacaklar

Yeditepe'de Akademik Başarı Ödül Töreni

Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Tehlikesinde

İBB'ye 4. dalga operasyon | 49 gözaltı var

Metro ve otobüslerde Ekrem İmamoğlu yasağı

Görünmez zorbalık ve duygusal maniplasyona dikkat

İstanbul'da korkutan deprem | 4.2

Cezasızlık algısı toplumsal bağları zayıflatıyor!

Yat Yarışları 2. Kez Didim'de

TÜBİTAK Desteğiyle Üretildi, Reflü, Gastrit ve Ülseri Yenecek

MEGATRENDS2030 | Türkiye iş makinelerinde küresel oyuncu

Hamilelikte obezite tehlikesi

Bağırsak Sağlığınız İçin Pelvik Taban Hastalarına Dikkat

İBB'ye yeni operasyon | 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Felçlileri yürüten robotlar serebral palsili çocuklara umut oldu

İlaç ve Tıbbi Cihaz Sektörü Yasal Düzenlemelere Birlikte Uyumlanıyor

Stresin vücuda 7 zararı

Güneş Gözlüğü Seçimine Dikkat: Sahtesi Katarakta Sebep Oluyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1

YAZARLAR