• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

İSKİ, Baltalimanı'na atık su akışı olduğunu yalanladı

İBB’nin bağlı kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Baltalimanı’nda boğaza atık su akışı olduğu iddialarını yalanladı.

Gündem 3.10.2024 17:47:00
İSKİ, Baltalimanı

İSKİ, Baltalimanı'na atık su akışı olduğunu yalanladı


 

Yazılı bir açıklama yapan İSKİ, haberlere konu olan görüntülerin, her şiddetli yağış sonrası oluşan olağan bir durum olduğu, yağmur suyunun taşıdığı alüvyonların sebep olduğu bu renk değişiminin, İSKİ Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisinden kaynaklanmadığı, tesisin tam kapasiteyle sorunsuz çalışmaya devam ettiği vurgulandı.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan tetkikler sonucunda denizde herhangi bir kirliliğinin tespit edilmediği, Boğaz’a atık su girişi olmadığı, renk değişiminin yoğun yağışlarda dereden gelen alüvyon malzemeler nedeniyle yaşandığı tutanakla tespit edildiğini açıklayan İSKİ, maksatlı yalan haberlerle ilgili hukuki girişimlerde bulunacağını da duyurdu.

İSKİ tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:  

2 Ekim 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yanı başından Boğaza atık su girişi olduğu, İstanbul’da birçok noktadan Marmara Denizine atık su girişine müdahale edilmediği ifade edilmiştir.

“GÖRÜNTÜNÜN SEBEBİ YAĞIŞ”

Yağışlı havalarda havzaya düşen yağmur suları, tesisimizin hemen yanından geçen Kanlıkavak Deresi üzerinden İstanbul Boğazı’na ulaşmaktadır.  Özellikle şiddetli yağışlarda artan yağmur suyu debisi nedeniyle, havzada oluşan alüvyon malzemeler Kanlıkavak Deresi üzerinden derenin İstanbul Boğazı ile birleştiği ve bahse konu haber videosunda görülen noktada yağış sonrası renk değişimine sebebiyet vermektedir. Marmara Denizinde oluşan görüntülerin asıl sebebi yağış sonrası, dere vasıtasıyla taşınan alüvyonlar olup, tesisimizden kaynaklı bir husus kesinlikle değildir. Habere konu olan görüntüler her şiddetli yağış sonrası derelerde oluşan olağan durumdur. Yağış kesildikten sonrada havzanın geniş olmasından kaynaklı bir müddet devam etmektedir. Düzenli olarak İdaremizce dere temizlikleri de yapılmaktadır.

ARITMA TESİSİ TAM KAPASİTEYLE ÇALIŞIYOR

Baltalimanı Atık Su Arıtma Tesislerimizde; Eyüpsultan, Kağıthane, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri’nden gelen atık sular arıtma işlemine tabi tutularak derin deniz deşarj hattı vasıtasıyla İstanbul Boğazı’nın -70 metre dip akıntısına deşarj edilmektedir. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi toplamda 2,4 milyon nüfusa sahip havzaya hizmet vermekte, 7/24 esaslı kesintisiz tam kapasite çalıştırılmaktadır.

GÜNCEL GÖRÜNTÜLER İDDİALARI YALANLIYOR

Basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerin ardından İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan tetkikler sonucunda denizde herhangi bir kirliliğinin tespit edilmediği, Boğaz’a atık su girişi olmadığı, renk değişiminin yoğun yağışlarda dereden gelen alüvyon malzemeler nedeniyle yaşandığı tutanakla tespit edilmiştir. Bölgeden alınan güncel video ve fotoğraflarda da bölgede herhangi bir atık su sorunu olmadığı görülmektedir.  

“HUKUKİ HAKLARIMIZ KULLANILACAK”

Yapılan açıklamalar, 7 gün 24 saat İstanbullulara hizmet veren Kurumumuzun çalışmalarını görmezden gelmek, kamuoyunda hiçbir şey yapılmıyor algısı oluşturmaktadır. Gerçeklerden uzak, mesnetsiz iddialar kamuoyunu yanlış yönlendirmekte ve bilgilendirmektedir. Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır.  Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bilgilerinize sunarız.

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Her Şey Çok Güzel Olacak Berkay tutuklandı

Kartalkaya faciası | Ruhsat veren müdür gözaltında

AKP'li Mücahit Birinci'ye tepki yağdı

Miting meydanlarını gölgeleyen küfürlere tepki yağıyor

TKP: Yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır

KOBİ’ler için hassas verileri koruma rehberi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR