• BIST 100

    10862,14%0,20
  • DOLAR

    36,62% -0,04
  • EURO

    40,01% 0,37
  • GRAM ALTIN

    3532,42% 0,46
  • Ç. ALTIN

    5677,11% 0,14

İstanbul Modern'de “Sanat Yolunda” eğitimleri başlıyor

İstanbul Modern ve NESCAFÉ, farklı illerdeki güzel sanatlar mezunları için bir eğitim programı başlatıyor

KÜLTÜR - SANAT 7.02.2025 23:47:00
İstanbul Modern

İstanbul Modern'de “Sanat Yolunda” eğitimleri başlıyor

İstanbul Modern, NESCAFÉ işbirliğiyle Türkiye’nin çeşitli illerinden güzel sanatlar mezunlarına yönelik “Sanat Yolunda” adlı yeni bir eğitim programı başlatıyor. Bu özel proje, katılımcıların profesyonel gelişimlerini desteklemeyi ve sanat eğitiminde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İstanbul Modern'in, NESCAFÉ desteğiyle, sanat tarihçileri, akademisyenler ve sanatçılarla birlikte geliştirdiği “Sanat Yolunda” eğitim programı, ilk yılında, Nevşehir, Trabzon, Mardin ve Van’da düzenlenecek atölye çalışmalarıyla çevrimiçi eğitimlerden oluşuyor. Program, katılımcıları modern ve çağdaş sanatın tarihsel gelişimi, farklı disiplinlerle ilişkisi, düşünce tarihi ve siyasal-toplumsal dönüşüm gibi konuları ele alan seminer ve paneller aracılığıyla kuramsal çalışmalar yapmaya davet ediyor. Sanatçılar tarafından yönetilecek atölyelerle katılımcıların bakış açılarını geliştirmeyi hedefliyor.

Seminer ve Atölye Programları

Modern ve çağdaş sanatın teorik temellerine dair derinlemesine bilgiler sunan sanat tarihi seminerleri Doç. Dr. Seda Yavuz, Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün ve Doç. Dr. Ebru Yetişkin tarafından düzenleniyor. Doç. Dr. Fırat Arapoğlu yönetiminde yürütülecek panel programı ise, sanat atölyeleri için belirlenen temalar ışığında gerçekleşiyor.

Ayrıca, sanatçılar tarafından yönetilecek atölyelerde katılımcılar, yaratıcı süreçlere dahil oluyor ve kendi sanatsal üretimlerini gerçekleştiriyor. Her şehir için özel olarak düzenlenecek atölyeler, katılımcılara sanatsal üretim ve deneyim paylaşımı fırsatı sunuyor.

  • Nevşehir: Prof. Dr. Necla Rüzgâr ile “İnsan Etkisi”
  • Trabzon: Prof. Dr. Alper Maral ile “Ses ve Kültür”
  • Mardin: Sabire Susuz ile “Özne ve Biyopolitika”
  • Van: Doç. Dr. Ali Asgar Çakmakcı ile “Doğa ve Sanat”

Başvurular 7 Şubat’ta başlıyor

7 Şubat 2025 itibarıyla, İstanbul Modern’in web sitesi üzerinden kayıtların başlayacağı “Sanat Yolunda” programına, resim, heykel ve seramik gibi sanat dallarında lisans veya yüksek lisans öğretimini tamamlamış, 35 yaş altı ve belirtilen dört şehirde ikamet edenler katılabiliyor. Başvuru için gereken koşulları sağlayan ilk 100 başvurunun kabul edileceği programı tamamlayanlar “İstanbul Modern 'Sanat Yolunda' Eğitim Programı Katılım Belgesi” almaya hak kazanıyor. 

Sanat Eğitiminde Fırsat Eşitliği

Programın, katılımcıların gelişimine değerli bir fırsat sunduğuna dikkat çeken İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Direktörü Neslihan Varol, "Müze olarak, İstanbul’da sunduğumuz sanat eğitimi imkânlarını, fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla İstanbul dışına taşımayı istedik. Özellikle güzel sanatlar bölümlerinden mezun olup kariyerlerine devam edemeyen gençlere, paylaşım odaklı öğrenme deneyimi sunarak profesyonel gelişimlerini desteklemeyi ümit ediyoruz” dedi.

Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi Genel Müdürü Hüseyin Necdet Kalkan, programın önemine değinerek, "NESCAFÉ olarak, gençlerin yaratıcı düşünme becerilerini güçlendirmeyi ve onların sanatsal potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmayı önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl, NESCAFÉ Gold markamız ile ‘Bu Fincan Fark Yaratır’ sloganıyla yola çıktığımız marka stratejimizi bir adım ileri taşıdık ve genç sanatçıların dijital üretimlerine odaklandığımız ‘Bu Fincan Sanatı Destekler’ projemizi hayata geçirdik. Genç sanatçıların dijital yaratıcılıklarının İstanbul Modern çatısı altında geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla, küratörler öncülüğündeki eğitim serilerini genç sanatçılarla buluşturduk. Bu yıl ise farklı illerdeki genç sanatçılara da ulaşmayı hedeflediğimiz ‘Bu Fincan Sanat Yolunda’ projemiz ile desteğimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Vahdettin'in torununun torununa soygun şoku

Yardım maskelerini emaneten bıraktılar, 2 yıldır almıyorlar

Şahika Ercüment, Baykal Gölü'nde buz altına dalacak

Yasa dışı bahis operasyonu | 21 kişi tutuklandı

BDDK’nın kararıyla, Bankpozitif’in yönetimi TMSF’ye devredildi

Bahar aylarında artan alerjik burun akıntısına dikkat!

Spora yeni başlayacak çocukların yapması gerekenler!

Türkiye-AB ilişkilerinde yeni dönem!

Sahurda ne kadar su içmeli?

Şehir Hayatı Kalbinizi Yoruyor

Su arıtma cihazları, yararlı mineralleri öldürüyor mu?

Bel ve bacak ağrılarınızın sebebi ‘spinal stenoz’ olabilir!

İmamoğlu'nu Trabzon'da on binler karşıladı

Castrol Ford Team Türkiye, Ege Rallisi’nde Podyumda!

OGM: Orman Yangını Riski Kapıda!

Böbrek sağlığını korumanın 8 yolu

Ev yangınları en çok mutfakta çıkıyor!

Petlas, sürdürülebilir bir tarım için ürün gamını genişletiyor

Restoranlar, Ramazan'da daha çok kazıklıyor

Ramazan’da iftarda hızlı yemek kilo aldırıyor!

İstanbul'da bütün inanç grupları İBB iftar sofrasında buluştu

Sağlıklı iftar sofrası için 10 öneri

Çocuklarımızı gerçekten organik besliyor muyuz?

Ramazan boyunca diş sağlığına dikkat

Emekliden bayram ikramiyesi zammına sert tepki

Görmenin sessiz hırsızı glokom

Arıkan: Lükse, şatafata var, emekliye gelince yok!

Suriye'de Kürt devleti hayal oldu | SDG, Şam'a katıldı

Gebelikte görülen kansızlığın belirtileri

Geri dönüştürülmüş lastikler yeşil ekonomiyi büyütüyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR