• BIST 100

    9044,64%-7,81
  • DOLAR

    37,64% 0,04
  • EURO

    40,49% -0,51
  • GRAM ALTIN

    3679,50% -0,62
  • Ç. ALTIN

    5959,84% 0,14

İstanbul Sinema Müzesi'nde sanat dolu bir ay

‘’Vakit Tamam Beyler’’, “Olmamış Mı?’’, “Aksak İstanbul Hikayeleri’’, ‘’Beraberce Ölmek”, ‘’Engin-Ar’’ ‘’aHHval”, ‘’Solum’’ ve “Bugün Aşık Olucam’’ sanatseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR - SANAT 26.10.2024 17:08:00
İstanbul Sinema Müzesi

İstanbul Sinema Müzesi'nde sanat dolu bir ay

Beyoğlu’nun kalbinde yer alan ve yenilenen dijital alt yapısı ile film festivalleri, gala, ülke sinemaları ve vizyon filmlerinin yanı sıra sahne sanatları ve konserlere de ev sahipliği yapan Atlas 1948 ve İstanbul Sinema Müzesi’nde bu ay; “GÖRÜNTÜ: 2000’lerde Çağdaş Sahne Sanatlarına Bakmak” programı kapsamında, ‘’Vakit Tamam Beyler’’, “Olmamış Mı?’’, “Aksak İstanbul Hikayeleri’’, ‘’Beraberce Ölmek”, ‘’Engin-Ar’’ ‘’aHHval”, ‘’Solum’’ ve “Bugün Aşık Olucam’’ sanatseverlerle buluşacak.  

Disiplinlerarası bir üretim platformu olan ProjeDifüzyon tarafından düzenlenen ve Atlas 1948 iş birliğiyle İstanbul Sinema Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan “GÖRÜNTÜ: 2000’lerde Çağdaş Sahne Sanatlarına Bakmak” programında, 2000'li yıllarda çağdaş tiyatro ve dans alanında yer alan aktif sanatçı ve toplulukların arşiv kayıtları, özel bir seçkiyle yer alıyor. Gösterimlerin ardından sanatçılarla bu yaratıcı süreçlerin arka planının konuşulacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. 

VAKİT TAMAM BEYLER

Tasarım ve koreografisini Şule Ateş’in yaptığı, Tülin Özen, Tuğba Özkul, Pınar Bekaroğlu, Banu Çiçek Barutçugil, Funda Şen, Birsen Karacan, Dizem Kaftan ve Defne Erdur Bektik’in aynı sahneyi paylaştığı gösteri, T. S. Eliot’un “Katedralde Cinayet” isimli oyununun koro bölümlerinin yanı sıra “Çorak Ülke”, “Oyuk Adamlar” ve “Marina” şiirlerinden yararlanarak kendi metnini oluşturuyor. On birinci yüzyılda Canterbury’li kadınların “yaşanmakta olanlar” karşısında duydukları korku ve dehşet duygusunu, günümüz Türkiye’sinde yaşayan kadınların bedenine giydiriyor.

Vakit Tamam Beyler, 29 Ekim Salı günü saat 20.30’da İstanbul Sinema Müzesi’nde seyircilerini bekliyor.

OLMAMIŞ MI?

90 yılların kültürel imgeleri üzerinden bugünü, bu anı düşünen bir performans olarak seyirci karşısına çıkaran “Olmamış mı?”, biz bugünün gençlerini çocukluk yıllarına götürüyor. Türkiye'nin, kendimizin bugünkü gerçekliğini anlayabilmek için 90'lar kuşağından bir grup oyuncu ve sanatçının diğer kuşaklara bir daveti olarak tasarlanan “Olmamış mı?”, Türkiye'de büyümek ve genç olmak temalarını ve bunların getirdiği birçok başka meseleyi müzik, video ve kişisel tarih anlatılarının yardımıyla sahneye taşıyor. 

 

Firuze Engin, Şafak Ersözlü, Utku Kara, Murat Mahmutyazıcıoğlu ve Zinnure Türe’nin oynadığı Olmamış Mı?, 5 Kasım Salı günü saat 20.00’da İstanbul Sinema Müzesi’nde seyircileriyle buluşacak.

AKSAK İSTANBUL HİKAYELERİ

Yönetmenliğini Yeşim Özsoy’un yaptığı “Aksak İstanbul Hikayeleri”; Osmanlı müziğindeki aksak ritmin ses, metin ve oyunculuk üzerinde yapılandırılmasını eksenine alarak, müziğin ritmindeki bu aksamanın şehir hayatına yansımasını anlatıyor. Birbiriyle bağlantılı 12 ayrı karakter ve onların parçalanmış 12 farklı monoloğundan oluşan “Aksak İstanbul Hikayeleri”, 12 Kasım Salı günü saat 20.00’de İstanbul Sinema Müzesi’nde sahnelenecek.

BERABERCE ÖLMEK  

 

Yazar ve yönetmenliğini Melis Tezkan ve Okan Urun’un yaptığı, siyasi kayıp hali, devrim umudu ve her şeyin sonuna varma düşüncesi etrafında şekillenen oyun, popüler kültürün ve sıradanın içinde insanın kendisini tüketmesi gibi konuları ele alıyor.

 

Beraberce Ölmek, 19 Kasım Salı günü saat 20.30’da İstanbul Sinema Müzesi’nde seyircileriyle buluşmayı bekliyor.

ENGİN-AR

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Engin-Ar” performansı tabulara, engellere, namuslara, dinlere, dillere, ırklara rağmen aşk ve ilişki üzerine bir çeşitleme sunuyor.

Alternatif bakış açılarını barındıran dansçıların kurduğu proje topluluğu Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan, Amala Dianor, Aslı Öztürk, Chloe Hernandez, Candaş Baş, Duygu Güngör, Orin Camus ve Mihran Tomasyan’nın dansçılığını yaptığı “Engin-Ar” performansı, 26 Kasım Salı günü saat 20.00’da İstanbul Sinema Müzesi’nde seyirci karşısına çıkacak.

aHHval

 

Hareket Atölyesi tarafından tasarlanarak sahnelenen aHHval, tarihin sivil ve kişisel bir noktadan yeniden yazımına kapı aralıyor. Sanat yönetimini Zeynep Günsür’ün yaptığı oyunda, hayatın farklı süreçlerinden ve farklı nesillerden gelip gayri-resmi yerel tarihle birbirine bağlanan on bir kadın, "kadın olma", "vatandaş oma", "sanatçı olma ya da olmama" gibi ortak vaziyetlerine dair samimi bir anlayışı paylaşıyor.

 

aHHval, 3 Aralık 2024’de İstanbul Sinema Müzesi’nde sahnelenecek. 

 

SOLUM

 

Koreografisini Mustafa Kaplan’ın yaptığı “Solum”da Kaplan, Filiz Sızanlı ile dans gösterisi gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar birlikte yaratan ve dans eden Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı, “Solum”da kendi kişisel araştırmalarına çekiliyor. Yolları ve bedeni noksanlıklarıyla keşfettikleri iki solo performansla sahnede kesişiyor.

Solum, 10 Aralık Salı günü saat 20.00’da İstanbul Sanat Müzesi’nde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

BUGÜN AŞIK OLUCAM

Bugün Aşık Olucam, New York'ta yaşayan Anıl'ın aşk acısından kurtulmak için verdiği bir haftalık uğraşın hikayesini anlatıyor.  Anıl, bir süredir hayatını iyice zorlaştıran ilişkisinden kurtulmak, aşkını unutmak için yeni bir aşk aramaya karar verir. Her gün aşık olacağına inanarak yeni insanlarla tanışır ve bu insanlara aşık olmayı dener. Çok geçmeden unutmaya çalışmanın yalnızca hatırlamaya yaradığını fark eder, hayatı yeniden aşkla göğüslemek için kendisiyle ve eski aşkı İbo ile yüzleşmesi gerektiğini anlar.

Bugün Aşık Olucam, performans-konser formatını kullanarak izleyicinin ve oyuncuların teatral alanın protokollerini istedikleri gibi eğip bükebildikleri, tiyatronun müziğe, izleyicinin oyuncuya dönüştüğü bir alan yaratıyor.

İbrahim Halaçoğlu, Zinnure Türe ve Fatih Gençkal’in oynadığı ‘’Bugün Aşık Olucam’’, 17 Aralık Salı günü saat 20.00’da İstanbul Sinema Müzesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

İBB soruşturmasında tutuklanan isimler açıklanıyor

Saraçhane'de polisten gazlı müdahale, yaralılar var

Mansur Yavaş, TOMA'ların ıslattığı öğrencilere battaniye

Keşke bu bariyerleri kaçaklara karşı sınırlara kursaydınız

İstanbul'a giriş çıkışlara sınırlama getirildi

Zafer Partisi, meydanlara geri dönüyor

İmamoğlu'ndan manifesto gibi ifade | Kasıtlı bir pusu staretejisi

Ankara'da ulaşıma İmamoğlu yasağı | ODTÜ'ye ulaşım yasak

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Öfke kontrolu eğitimi ile trafik kazaları yüzde 50’den fazla azalır!

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

Serdar Haydanlı serbest bırakıldı | Kilit isim demişlerdi

Zeynep Bastık'tan ODTÜ öğrencilerine destek

Türkiye sokakta, Habertürk'te Cübbeli var

Engellemeler, polis barikatları, TOMA'lar yüz binleri durduramadı

Ekrem İmamoğlu | Bu soruyu muhattap almıyorum

ODTÜ'de öğrencilere kampüsten çıkış yasağı

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

ODTÜ’de öğrencilere polis müdahalesi

Buzullarla birlikte geleceğimiz de hızla eriyor

İmamoğlu'nun inşaat şirketine el konuldu!

Morgan Stanley Borsa İstanbul üyeliğinden ayrıldı

İsmail Saymaz'dan mesaj var | Susturmak istiyorlar

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR