• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Otomotiv devi Coşkunöz, yerli İHA üretecek
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Ocak 2021 - 11:35

Otomotiv devi Coşkunöz, yerli İHA üretecek

ANKA, Göksungur, Akıncı ve Bayraktar'ın ardından Türkiye yeni yerli İHA'sı üretime hazır. Coşkunöz Holding bulut altı dikey iniş kalkışlı küçük İHA üretecek

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Otomotiv devi Coşkunöz, yerli İHA üretecek

Otomotiv devi Coşkunöz, İHA üretecek
 

Türkiye insansız hava araçları konusunda elde ettiği başarıyı, özel sektörde yeni yatırımcıların devreye girmesiyle zirveye taşıyor. ANKA ile başlayan, Baykar ve Vestel Holding gibi kurumların olağanüstü çabalarıyla günümüze kadar gelen İHA tasarım ve üretimi konusundaki tecrübe yeni markalara ve yatırımlara cesaret veriyor. Otomotiv, teknoloji, savunma ve havacılık gibi önemli sektörlerde, yüksek katma değerli ürünler üreterek, Türkiye’nin kritik teknolojilere sahip ülkeler arasına girmesine katkı sağlayan Coşkunöz Holding, İnsansız Havacılık Sistemleri alanında faaliyet gösteren İVME IHS’yi satın aldı. Havacılık ve savunma sanayindeki tecrübesini yeni şirketle birleştirecek olan Holding, dikey kalkış yapabilen, bulut altı İHA’lar ve yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen hedef platform İHA’ların üretimine odaklanacak.

Coşkunöz Holding, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yerlileşmesini üst sıralara taşıyacak bir yatırıma imza attı. İnsansız hava araçları için yerli ve milli, jenerik uçuş kontrol sistemi geliştirme amacıyla kurulan Ankara merkezli İVME, Coşkunöz Holding bünyesindeki çalışmalarına yeni kurumsal kimliği ve UAVERA ismiyle devam edecek. 

Coşkunöz Holding, ayda 3 sistem/6 adet uçak ve alt bileşenlerini üretebilecek kapasiteye sahip UAVERA ile sivil ve askeri sahada kullanıma yönelik ürün ve hizmetler sağlamaya odaklanacak. İHA’larda kullanılan ve Türkiye’nin yurtdışından temin ettiği kameralar, motorlar, aviyonik sistemler ve diğer teknolojilerin yerlileştirilmesi üzerine çalışmalar, UAVERA’nın öncelikli konuları arasında olacak.

Coşkunöz Holding, satınalmayı müteakip UAVERA’ya yaklaşık 15 milyon TL yatırım yaparak öncelikle dikey iniş kalkış yapabilen, bulut altı küçük sınıf sabit kanat İHA’lar ve yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen hedef platform İHA’ların üretilmesi projelerine start verdi. 

'Kamera yerlileştirmesini görev bildik' 

Savunma ve havacılık alanında uzun yıllara dayanan tecrübelerini satın aldıkları şirket ile birleştireceklerini aktaran Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, 'Yeni yatırımımız ile Türk savunma ve havacılık sektöründe birçok ilke imza atmayı hedefliyoruz. İHA ve askeri projelerin yanı sıra yarı özel ve özel kurumlara gözetleme, tespit, izleme ve bakım gibi konularda hizmet ve ürün sağlamak gündem konularımız arasında yer alıyor. Türkiye, İHA’ların kamera ve motorlarını yurtdışından alıyor. Kamera ve motor konusunda yerlileştirme projelerimiz bulunuyor' dedi.  

'Sızmaların önüne geçeceğiz' 

Özellikle İHA projelerine hız verdiklerini belirten Acay, 'Geliştireceğimiz İHA’lar dikey iniş kalkış yapabilecek. Yazılımlar ile hareket kabiliyetini otonom hale getirdiğimiz İHA’lar, kullanışlı simülasyon ara yüzüyle pilota kolay kullanım sağlayacak. Ürünlerimiz farklı tip görev ve işler için eklemeler yapılarak istenilen hizmete cevap verecek özelliklerde olacak. Yerli sistemlerin üretilmesiyle sistemlere sızmaların ve kontrol etme mekanizmalarının da önüne geçeceğiz' açıklamasında bulundu.

Pazar liderliği hedefleniyor

Yatırım ve çalışmalarla şirketi bugünkünden daha ileriye taşıyacaklarını da kaydeden Acay, 'Türkiye’de dikey iniş kalkış yapabilen küçük İHA ve hedef İHA pazarında, pazar lideri ve teknoloji geliştiricisi olmak gelecek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Askeri ve tüm sektör paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda optimum ürünleri geliştirerek yerli ve milli üretim yapmayı, hayata geçirmeyi planladığımız kiralama sistemi ile sınırlı ihtiyaçlara da cevap verebilir hale gelmeyi hedefliyoruz' dedi. 

Yerli firmalara destek verelim 

Acay ayrıca, 'Türkiye IHA alanında önemli teknolojileri üreten bir ülke konumuna geldi. Birçok teknoloji, Türk firmaları tarafından sağlanabiliyor. Coşkunöz gibi köklü işletmelere düşen görev, bu firmaları desteklemektir. Biz de teknolojiyi yurtdışında aramak yerine, uzun zamandır bu alanda çalışan, hazır altyapı, teknoloji ve Ar-Ge kültürüne sahip, milli bir firma olan IVME’yi satın alarak destek vermeyi istedik. Girişimci bir KOBI’yi holding kanatlarının altına alarak çok daha büyük hedefleri gerçekleştirebilecek yerli ve milli UAVERA’ya dönüştürdük' dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Az zamanda büyük kazanç: Zenginliğin anahtarı bu mesleklerde! 1 yılda en çok kazandıran işler listesi
Az zamanda büyük kazanç: Zenginliğin anahtarı bu mesleklerde! 1 yılda en çok kazandıran işler listesi
TOKİ’den büyük fırsat: Kaçıran pişman olur! TOKİ peşinatsız ayda 12 bin TL taksitle teslime hazır konutlar satıyor
TOKİ’den büyük fırsat: Kaçıran pişman olur! TOKİ peşinatsız ayda 12 bin TL taksitle teslime hazır konutlar satıyor
Tarihi artış geldi: Bu zam dudak uçuklatır! Cin, viski ve şarap ne varsa zamlandı
Tarihi artış geldi: Bu zam dudak uçuklatır! Cin, viski ve şarap ne varsa zamlandı
Son Haberler
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu 2022’de Tüm Soruları Doğru Yapmış
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu...
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi, havası huzur yüklü burası Türkiye’nin Maldivleri olabilir
Turkuazın en saf hali burada: Ne Seferihisar ne Çeşme! Suyu cam gibi,...
Duraktan yolcu alan otobüsün şoförüne saldırdılar
Duraktan yolcu alan otobüsün şoförüne saldırdılar

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.