• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Prof. Dr. Şengör | Artık Togg değil kağnı bile yapamayız!
Politika
Yayınlanma: 29 Haziran 2024 - 22:01

Prof. Dr. Şengör | Artık Togg değil kağnı bile yapamayız!

Celal Şengör yayınladığı mektupta Maarif projesi sahibi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i yerden yere vurdu. Şengür vatandaşlara da çağrıda bulunarak okullara sahip çıkılmasını istedi.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Şengör | Artık Togg değil kağnı bile yapamayız!
Prof. Dr. Şengör | Artık Togg değil kağnı bile yapamayız!

 


Türkiye'nin kalkınmasında en büyük rola sahip Milli eğitim politikalarına ağır darbe indiren bakanlığa tepkiler yoğunlaşıyor. Okulları imam hatip lisesi, Kur'an kursu haline getirmeye çalışan, eğtim kurumlarını cemaat ve tarikatlara peşkeş çeken bakanlığın uygulamalarına en sert tepki Prof. Dr. Celal Şengör'den geldi.  Çocuğu olan herkese seslenen Şengör, 'Vatan elden gidecek' diyerek uyardı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yeni eğitim modeline tepki gösteren Prof. Dr. Celal Şengör, "Elimde imkan olsa Millî Eğitim Bakanı ve hempalarını vatana ihanetten tutuklarım" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Prof. Dr. Celal Şengör’ün yayımlanması için yazdığı mektubunu sayfasında paylaştı. İşte detaylar...

"NE DOKTORUMUZ NE MÜHENDİSİMİZ NE SANATÇIMIZ KALACAKTIR"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim reformunu “azgın bir boğaya” benzeten Şengör; “O reform, uygulamaya konduğu takdirde, ülkemiz Afganistan’dan da beter bir duruma düşecek ne doktorumuz, ne mühendisimiz, ne sanatçımız kalacaktır, ne ilâcımızı ne de silâhımızı yapabileceğiz. Bırakın yarım yamalak da olsa kendi yaptığımız TOGG’u, kağnı bile yapamayacak duruma düşeceğiz” dedi.

Şengör, “Millî Eğitim Bakanı ve hempaları behemahal makamlarından atılmalı ve Atatürkçü, yani akılcı bir eğitim sistemi adam gibi tahsil görmüş akılcı bir kadro yönetiminde derhal kurulmalıdır. Elimde imkân olsa Millî Eğitim Bakanı ve hempalarını vatana ihanetten tutuklarım” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şengör’ün mektubu şöyle:

"Sevgili Fatihciğim, bugünlerde acaba milletimiz tamamen keçileri kaçırdı mı diye düşünüyorum!

İçinde bulunduğumuz durum şuna benziyor: Karşıdan azgın bir boğa burun deliklerinden dumanlar püskürterek tam üzerimize gelmekteyken, biz aramızda bu korkunç tehlikeden nasıl kurtuluruz diye düşünmek yerine acaba birbirimize uygun sözlerle mi hitap ediyoruz veya üzerimizdeki giysilerle karşımızdakini rahatsız eder miyiz derdine düşmüşüz. Az sonra o boğa gelip hepimizi gebertecek. O zaman ne kime ne dediğimizin ne de üzerimize ne giydiğimizin bir değeri olacak

"CAHİL OLDUĞUMUZ İÇİN EZİLİP GİDECEĞİZ"

Bunu göremeyecek kadar aptallaşmış olamayız. O boğa Milli Eğitim Bakanı’nın üzerimize saldığı sözde eğitim reformudur. O reform, uygulamaya konduğu takdirde, ülkemiz Afganistan’dan da beter bir duruma düşecek ne doktorumuz, ne mühendisimiz, ne sanatçımız kalacaktır; ne ilâcımızı, ne de silâhımızı yapabileceğiz. Bırakın yarım yamalak da olsa kendi yaptığımız TOGG’u, kağnı bile yapamayacak duruma düşeceğiz. Kadro bulmak derdine düşmüş öğretmenler, bırakın kadroyu, atanmayı; öğretecek şey bulamayacaklardır.

Etrafımızdaki savaşlara bakın. Nasıl insanların hayvanca boğazlandıklarına dikkat ederken, en çok kimlerin boğazlandığını gözden kaçırmayın. Eğitimi en modern olan insanlar her yerde galebe çalmaktadırlar. Bunlar günün birinde bizim de üzerimizden geçmeye kalkarlarsa kim haklı kim haksız diye soran olmayacaktır. Cahil olduğumuz için ezilip gideceğiz.

"EV YANMAKTADIR"

Birbirleriyle el sıkışmakta olan, paradan başka bir şey konuşmayan politikacılarımız. Siz yemek pişirip halkı doyurmaya kalkarken bunun son yemeğimiz olacağını nasıl görmezsiniz? Ev yanmaktadır. Yangının ortasında oturum ziyafet mi çekeceğiz?

"ELİMDE İMKAN OLSA MİLLİ EĞİTİM BAKANI VE HEMPALARINI VATANA İHANETTEN TUTUKLARIM"

Millî Eğitim Bakanı ve hempaları behemahal makamlarından atılmalı ve Atatürkçü, yani akılcı bir eğitim sistemi adam gibi tahsil görmüş akılcı bir kadro yönetiminde derhal kurulmalıdır. Elimde imkân olsa Millî Eğitim Bakanı ve hempalarını vatana ihanetten tutuklarım.

"VAH GAFİL VAH!"

Sırf şu son kıyafet krizinde dedikleri insanı çileden çıkarmaya yetiyor. O yavrularımızı okula almamaya kalkan müdürü kulağından tutup defetmek yerine rezaleti haykıran gazetecilerimize söyleniyor. Vah gafil vah.

“Muhterem veliler! Çocuklarınızın insan gibi eğitilmesini istiyorsanız, bu bakanın oradan atılması için mücadele edin”

VELİLERE ÇAĞRI

Muhterem veliler! Çocuklarınızın insan gibi eğitilmesini istiyorsanız bugünkü Millî Eğitim Bakanı’nın oradan atılması için mücadele edin. Yoksa çocuklarınızla birlikte tüm vatan elden gidecektir.

Size bunun garantisini verebilirim. Nasıl mı? Osmanlı’nın çökerken içine düştüğü durumu göz önüne getirin yeter. Pekiyi niçin o duruma düştük? Onu da gelin büyük şâirimiz Ahmet Hâşim’den dinleyelim. Atatürk çapındaki bir dâhi, Türkiye gibi nüfusunun yalnızca onda biri okuyup yazabilen, Ahmet Haşim’in anlattığı gibi 1919’da daha mayalı ekmek yapmaktan aciz, evini hayvan yuvaları gibi inşa eden, kendini kemiren hastalıklara karşı çaresiz, en bâtıl, en aptalca inançların pençesinde onun bunun uşağı olmaya dünden hazır, kendinden ve çoluk çocuğundan başka hiçbir şey düşünemeyen, toplum bilinci olmayan, çevresinden bîhaber bir ülkenin başına gelmeseydi nice olurdu halimiz? Emekli maaşınız, öğretmen kadrolarınız, ödediğiniz vergiler elbette çok önemlidir, ama çocuklarımıza vereceğimiz eğitim her şeyden daha hayatîdir. O eğitimi veremezsek bugünkü maaşları, bugünkü kadroları, bugünkü vergileri bile havada görürüz.

Kapkaranlıktan sevgilerle arkadaşım, Celal."

 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Haziran ayı anketi bomba gibi! Sürpriz sonuçlar geldi: İstanbul ve Ankara’da dengeler değişiyor
Haziran ayı anketi bomba gibi! Sürpriz sonuçlar geldi: İstanbul ve Ankara’da dengeler değişiyor
5 Büyükşehir'de Şaşkınlık Yaratan Anket Sonuçları: CHP Farkı Açmış... Kimse Böyle Bir Sonuç Beklemiyordu!
5 Büyükşehir'de Şaşkınlık Yaratan Anket Sonuçları: CHP Farkı Açmış... Kimse Böyle Bir Sonuç Beklemiyordu!
Çanakkale’de icra müdürüne ‘rüşvet’ten tutuklama
Çanakkale’de icra müdürüne ‘rüşvet’ten tutuklama
Zafer Partisi Çevre Günü için
Zafer Partisi Çevre Günü için "Ümit Özdağ'a Özgürlük" fidanları dağıttı
Son Haberler
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
MEB'den flaş cep telefonu kararı: Liselerde cep telefonuna şok yasak
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca tasarruf mümkün
Şaşırtan keşif: Elektrik faturasında devrim! O düğmeye basınca...
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar vergisinde devrim
AK Parti’den 21 maddelik bomba vergi teklifi: ÖTV, KDV ve kurumlar...
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den 70’e damak çatlatan lezzet
Damakları şenlendiren tarif:Patates püreli dana rosto tarifi... 7’den...
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Benzin ve motorine dev zam kapıda: Depoyu doldurmanın tam zamanı
Devre mülk vaadiyle 36 bin kişiyi defalarca dolandırmışlar
Devre mülk vaadiyle 36 bin kişiyi defalarca dolandırmışlar

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.