• BIST 100

    9044,64%-7,81
  • DOLAR

    37,64% 0,04
  • EURO

    40,49% -0,51
  • GRAM ALTIN

    3679,50% -0,62
  • Ç. ALTIN

    5959,84% 0,14

Sabancı Üniversitesi 2024 Tanıtım Günleri Başlıyor

Sabancı Üniversitesi; 16 Temmuz – 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında Yükseköğretim Sınavı (2024-YKS) tercih dönemine yönelik “Tanıtım Günleri” düzenleyecek

Eğitim 16.07.2024 11:18:00
Sabancı Üniversitesi 2024 Tanıtım Günleri Başlıyor

Sabancı Üniversitesi 2024 Tanıtım Günleri Başlıyor

Türkiye ve dünya çapında sayısız başarıya imza atan, Türkiye’nin lider, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Sabancı Üniversitesi; 16 Temmuz – 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında Yükseköğretim Sınavı (2024-YKS) tercih dönemine yönelik “Tanıtım Günleri” düzenleyecek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında üniversite tercihini yapacak adayları ve ailelerine bilgi vermeyi ve üniversitemiz hakkında detaylı bilgilendirmeyi amaçlayan tanıtım günleri, üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da fiziksel olarak gerçekleştirilecek.

Tanıtım dönemi boyunca her gün farklı konu ve konuklarla gerçekleşecek etkinliklerde, Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezun Sabancılılar üniversite adaylarını bilgilendirecekler. Tanıtım günleri boyunca bilgilendirici sunumları yapılacak ve ayrıca alan gezileri düzenlenecek.

Sabancı Üniversitesi’ni ziyaret eden ve önümüzdeki dönemde üniversite tercihi yapacak tüm adaylar, fakülteler ve bölümler hakkında tüm detayları doğrudan fakülte dekanlarının ve öğretim üyelerinin sunumlarından dinleme imkânı bulacaklar.

Tanıtım ve tercih döneminde adaylar ve aileleri ayrıca randevu alarak kampüs turlarına katılabilecekler.

Yusuf Leblebici: “İlk 1000'den aldığımız öğrenci sayısını, 5 sene içinde 2 kattan fazla arttırmayı başardık”

Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi olarak, ülkemizin ve dünyanın karşılaştığı tüm beklenmeyen ve zorlu koşullara rağmen, son 6 yıldan beri başarıyla sürdürülen kapsamlı atılım ve dönüşüm sürecinden hiçbir zaman ödün verilmediğinin altını çizerek üniversitenin ülke çapında ve dünya çapındaki iddiasını daha da arttırdığını, çıtayı daha da yükselttiğini belirtti.

Leblebici, üniversite sınavı sonrası tercih yapacak adayların ve ailelerin kapsamlı ve detaylıca hazırlanmış tanıtım günlerinde okula dair tüm detaylara ve akıllarındaki sorularının yanıtlarına ulaşabileceğini söyledi. Geçen yılın üniversite sonuçlarına göre ilk 1000'den aldığımız öğrenci sayısını, 5 sene içinde 2 kattan fazla arttırmayı başardığımızı söyleyen Yusuf Leblebici, ayrıca şunları da söyledi:

“Yeni kayıt yapan öğrencilerimizin %50'sinden fazlası ilk 20 binden, %90'ından fazlası ise ilk 100 binden geliyor. Her sene Türkiye'nin dört bir köşesinde yetişen en başarılı öğrencileri Sabancı Üniversitesi'nin sıralarında görmek, bize büyük bir mutluluk ve gurur veriyor. Kız öğrenci oranımızın %40'a ulaştığını bilmek ise, bizim bu gururumuzu daha da arttırıyor.”

Program seçme özgürlüğü ile öğrenciler fakültelerini seçebiliyor

Program seçme özgürlüğü Sabancı Üniversitesi’ni farklı kılan özelliklerin başında geliyor. Türkiye’de bir ilke imza atarak program seçme özgürlüğünü sunan Sabancı Üniversitesi'nde bilinen bölüm seçme sisteminin disiplinler arası etkileşimi engellememesi, öğrenimde erken ve kısıtlı uzmanlaşmaya neden olmaması adına akademik bölüm bulunmuyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ile Yönetim Bilimleri olmak üzere üç fakülteye sahip olan üniversitede öğrenim görecek olan öğrenciler, üniversite giriş sınavı sonucuna göre tercihini yaparken "bölüm" değil, fakülte seçimi yapıyorlar. Gerçekten okumak istedikleri programa ilk iki yıl içinde aldıkları Temel Geliştirme Programı derslerinden sonra karar verebiliyorlar.

Saraçhane meydanı 5. gününde doldu | 15 milyon oy kullandı

Silivri'de İmamoğlu - Özdağ karşılaşması

İmamoğlu'na karar muamması! Yandaşlar servis etti, savcılık yalanladı

Ekrem İmamoğlu tutuklandı | Türkiye'ye yazık oldu

İBB soruşturmasında tutuklanan isimler açıklanıyor

Saraçhane'de polisten gazlı müdahale, yaralılar var

Mansur Yavaş, TOMA'ların ıslattığı öğrencilere battaniye

Keşke bu bariyerleri kaçaklara karşı sınırlara kursaydınız

İstanbul'a giriş çıkışlara sınırlama getirildi

Zafer Partisi, meydanlara geri dönüyor

İmamoğlu'ndan manifesto gibi ifade | Kasıtlı bir pusu staretejisi

Ankara'da ulaşıma İmamoğlu yasağı | ODTÜ'ye ulaşım yasak

İmamoğlu gözaltına alındı, Cengiz'e arazi yağdı

‘R’ Harfini Söyleyemeyen Çocuklar İçin Gizli Neden: Dil Bağı

Öfke kontrolu eğitimi ile trafik kazaları yüzde 50’den fazla azalır!

Özgür Özel'in hedefinde AKP ve yandaş medya var

Serdar Haydanlı serbest bırakıldı | Kilit isim demişlerdi

Zeynep Bastık'tan ODTÜ öğrencilerine destek

Türkiye sokakta, Habertürk'te Cübbeli var

Engellemeler, polis barikatları, TOMA'lar yüz binleri durduramadı

Ekrem İmamoğlu | Bu soruyu muhattap almıyorum

ODTÜ'de öğrencilere kampüsten çıkış yasağı

Zeynep Abdullahoğlu densizliğe Atatürk'le yanıt verdi

CHP 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidiyor

İmamoğlu, adaylığını açıkladı ortalığı karıştırdılar

ODTÜ’de öğrencilere polis müdahalesi

Buzullarla birlikte geleceğimiz de hızla eriyor

İmamoğlu'nun inşaat şirketine el konuldu!

Morgan Stanley Borsa İstanbul üyeliğinden ayrıldı

İsmail Saymaz'dan mesaj var | Susturmak istiyorlar

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR