• BIST 100

    9977,94%1,13
  • DOLAR

    35,41% 0,16
  • EURO

    36,39% -0,36
  • GRAM ALTIN

    3091,27% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4952,22% 0,14

Yaptığı bina 51 can aldı, TOKİ ihalesi için tahliye istedi

Türkiyi sarsan deprem 50 binden fazla can alan Kahramanmaraş depreminde yaptığı konutlarda 51 kişinin ölümüne neden olan yüzsüz müteahhit tahliyesini istedi.

Gündem 27.06.2024 23:13:00
Yaptığı bina 51 can aldı, TOKİ ihalesi için tahliye istedi

Yaptığı bina 51 can aldı, TOKİ ihalesi için tahliye istedi

 

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi sırasında yaptığı konutlar yerle bir olan ve 51 kişinin ölümüne neden olan yüzsüz müteahhit 'Teslim etmem gereken ihaleler var, TOKİ'de işlerim var tahliyemi istiyorum' dedi.


Hatay’da 51 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi: “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var, tahliyemi talep ediyorum” sözleri salonda bulunanları şaşkına çevirdi.
Hatay’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği ve enkazda kayıpların olduğu, Cemil Çapar Apartmanı davasının ikinci duruşmasında, apartmanın müteahhidi sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var, tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan, 51 kişiye mezar olan ve enkazda kayıpların olduğu “Cemil Çapar Apartmanı” davasının ikinci duruşması Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, tutuklu yargılanan sanıklar apartmanın müteahhidi Mehmet Özkan ve sanık şantiye şefi ile depremde yakınlarını kaybeden aileler ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmada SEGBİS'le savunma yapan sanık Mehmet Özkan, “Teslim etmem gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işim var” diyerek tahliyesini talep etti. Yakınlarını kaybedenlerin aileleri ise “Biz depremde evlatlarımızın yanarak kül oluşunu izlemek durumunda kaldık. Sorumluların en ağır cezayı almalarını istiyoruz”  dedi.

Öte yandan, aileler apartmanın altında bulunan marketin kolonları kestiğini de iddia etti.

Mahkeme, sanık Mehmet Özkan ve şantiye şefinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Eylül 2024'e erteledi.

“BUNCA YIKIMIN, ÖLÜMÜN ÜSTÜNE...”

Duruşmayı değerlendiren avukat Seher Eriş, şunları söyledi:

''6 Şubat depremlerinde Antakya’da 51 kişinin hayatını kaybettiği Cemil Çapar Apartmanı’ndan sağ çıkanlar binanın 8 saniyede yıkıldığını, yıkımdan sonra yangın çıktığını ve günlerce yangının söndürülemediğini, pek çok insanın cansız bedenlerini dahi bulamadıklarını beyan etmişti. Bilirkişi raporunda; binanın malzeme kalitesi yetersizliği, binanın yapım aşamasında donatı detaylandırılması yetersizliğinden dolayı müteahhit asli kusurlu tespit edilmişti. Bugünkü duruşmada tutuklu yargılanan müteahhit Mehmet Özkan, teslim etmesi gereken devlet ihale işleri ve TOKİ işi olduğundan bahisle tahliyesini talep etti. Mahkeme ise tutukluluğun devamına karar verdi. Bunca yıkımın, ölümün üstüne TOKİ’ler kimlere yaptırılıyor?”

Adalet Peşinde Aileleri Platformu’ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu olay, TOKİ projeleri ve benzeri büyük inşaat projelerinde görev alacak firmaların seçiminde daha sıkı denetim ve kalite kontrol mekanizmalarının gerekliliğini bir kez daha göstermektedir. Yaşanan büyük yıkım ve can kayıpları, inşaat sektöründe güvenlik ve kalite standartlarının ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Adaletin tecelli etmesi için hukuki sürecin titizlikle yürütülmesi büyük önem taşımaktadır.”


Ermenistan, suç örgütü liderlerini Türkiye'ye teslim etti

Türk moda endüstrisi Almanya yolcusu

MTV ödemesinde son gün 31 Ocak

Mahmut Tuncer | Sesimi kesmek için güvercin pisliği yedirdiler

Mevsimsel depresyonun 9 belirtisine dikkat

TESK Başkanı'ndan yarıyıl tatiline çıkmaya hazırlananlara uyarı

Siber güvenlik ve yapay zekâ: 2025'te neler olacak?

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat tutuklandı

2024 ihracatının yıldızları ödüllerine kavuştu

Mısır kurutma tesisine bile kaçak elektrik çekmişler

Sahte alkol, İstanbul'da 38 can aldı

Siberağ Operasyonu | 18 kişi tutuklandı

Ümit Özdağ | Türk Milleti'ne tuzak kuruluyor

Üsküdar'da sahte alkol satan iş yerleri mühürlendi

Güneştekin'in Kalıp Alfabe Sergisi Feshane'de açıldı

2024 yılının tatil atlası Tatilsepeti’nden!

Azerbaycan askerleri tatbikat için Iğdır'a geldi

Kayıp kadını İETT buldu

Karasu Belediyesi, Menzilcilerin tatil köyünü yıktı

İstanbul'da ulaşıma zam geldi | Marmaray 60 TL

Türkiye’nin su ürünleri ihracatı 2 milyar doları aştı

TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Yarışması’nda 2025 yılı başvuru sürüyor

NanoKnife yöntemiyle ameliyatsız çözüm

TÜVTÜRK’e Altın Lider Ödülü

Sahte alkol bir günde 11 can aldı

Rıza Akpolat | Yoksullara verilen yemekler aksamasın

Sakarya'da eski sevgili dehşeti

Zehir saçan termik santral hakkında önemli iddia

KAAN'ın 2'nci prototipi gün yüzüne çıktı

Haluk Bayraktar, İmamoğlu'na tazminat ödeyecek

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 19 16 0 3 30 51
2.Fenerbahçe 19 14 2 3 31 45
3.Samsunspor 19 11 4 4 14 37
4.Göztepe 19 10 5 4 15 34
5.Eyüpspor 19 9 4 6 13 33
6.Beşiktaş 19 8 4 7 8 31
7.İstanbul Başakşehir 19 8 6 5 6 29
8.Gazişehir Gaziantep 19 7 7 5 -1 26
9.Rizespor 19 7 9 3 -10 24
10.Trabzonspor 18 5 6 7 6 22
11.Alanyaspor 19 5 7 7 -5 22
12.Kasımpaşa 19 4 5 10 -6 22
13.Konyaspor 19 5 8 6 -7 21
14.Antalyaspor 19 6 10 3 -17 21
15.Sivasspor 18 5 8 5 -7 20
16.Bodrum FK 19 4 11 4 -11 16
17.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
18.Hatayspor 19 1 11 7 -15 10
19.Adana Demirspor 19 2 15 2 -27 5

YAZARLAR