Haydi Soydaşlar Oy Kullanmaya

11 Temmuz Pazar günü Bulgaristan’da gerçekleştirilecek Genel Seçimler’de soydaşların oy kullanması oldukça önemli BUL-TÜRK Kocaeli Temsilciliği olarak seçimlere katılımın en yüksek oranda gerçekleşmesi için çaba harcıyoruz.

Bulgaristan'da 4 Nisan'da yapılan parlamento seçimi sonrası koalisyon hükümeti kurma çalışmaları başarısız olunca 11 Temmuz'da erken seçime gitme kararı alınmıştı.

Unutmayalım ki! Bulgaristan'da en büyük sıkıntı, halkın seçimlere ilgi göstermemesi. Ama bunu Türk soylu Bulgaristan vatandaşlarımız kendi lehlerine artı bir pozisyon haline getirebilirler 

Geçen seçimlerde yüzde 45 civarında bir katılım olduğunu göz önüne alırsek özellikle Türklerin yoğun olduğu bazı yerlerde oy kullanımı Bulgaristan ortalamasının da altında kalarak yüzde 35 civarında kaldığını unutmayalım

HEDEF TÜRKİYE’DEN 100 BİN OY

Bu durumda dahi çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi, ülkenin 4’üncü büyük partisi olmuştu. İnanıyorum ki, Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşı soydaşlarımız oylarını kullandıklarında Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin 2’inci veya en kötü ihtimalle 3’üncü parti olması işten bile değildir.

Bizim hedefimiz Türkiye’de bu seçimde en az 100 bin soydaşımızın oy kullanması yönünde.

Ama bunun için hem Bulgaristan’da hem de Türkiye’de soydaşlarımızın vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri ve oylarını kullanmaları gerekiyor.

DEVİR BİRLİK DEVRİDİR

İki komşu ülke arasında dostluk köprüsü durumundaki Bulgaristan Türklüğü’nün kendi değerlerine sahip çıkması için oy kullanması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

İstikrarlı bir Bulgaristan, Türkiye’nin de yararına olacak, AB’de de Türkiye’nin elini daha güçlü hale getirecektir,

Daha fazla demokrasi, hak ve özgürlükler için sandıklara sahip çıkılması gerektiğine inanan, soydaşlarımız unutmasınlar ki, ‘Bugün her şey kendi ellerinde. Devir bölünerek küçülmektense, birleşerek güçlenme devridir.’ BUL-TÜRK olarak oy pusulasındaki 7 numaralı parti olan; Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni destekliyoruz. Haydi 11 Temmuz Pazar günü sandık başına,,,

KOCAELİ’NDEKİ SANDIKLAR

Kocaeli ilimizdeki sandıkların yerleri şu şekildedir:

Gebze’de Kroman Çelik İlkokulu’nda 2 sandık var.

Darıca’da Bağlarbaşı İlkokulu’nda.

Çayırova’da Hanife Soykan Orta Okulu’nda

Körfez’de Ahmet Taner Kışlalı İlkokulu’nda.

İzmit’te Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Orta Okulu’nda.

Bütün soydaşlarımızı, vatanlarına sahip çıkmak için sandıklara bekliyoruz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.