TALİBAN YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI | HAZARALAR’A SALDIRIYI DURDUR

Afganistan’ın orta kesiminde yaşayan, sayıları 4 milyonun üzerinde olduğu tahmin edilen Hazaralar’a yönelik saldırılar hiç durmaksızın devam ediyor. Şii mezhebinde oldukları gerekçesiyle sürekli baskı ve zulümlere, hak ihlallerine maruz kalan Hazaralara en son olarak Afganistan’ın batısında Dashti Barchi bölgesinde eğitim merkezine gerçekleştirilen vahşi saldırıda; üniversiteye hazırlık sınavı için bir araya gelen yaşları 14-17 arası 3’ü erkek 50’si genç kız olmak üzere 53 masum öğrenci hayatını kaybetmiş, 100 civarında gencimiz de yaralanmıştır.

Bu insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır ve şiddetle kınıyoruz… 

Bir an önce önlem alınmadığı ve yaptırım uygulanmadığı takdirde on binlerce masum insanın canının tehlikede olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyor; BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ni, İnsan Hakları örgütlerini, Tahran ve Ankara başkentlerini “yaptırım” dahil caydırıcı önlem almaya davet ediyoruz. 

En önemli çağrımız, ülkeyi yönetmeye talip olan Taliban yöneticilerinedir. Sizler sınırlarınız dahilinde olan bütün canlıların, etnik unsurların güvenliğinden, hayatından, geçiminden sorumlu olduğunuzu ve bunun da Allah’ın emri olduğunu unutmayın.

Bütün etnik unsurlara eşit mesafede yaklaşan Taliban yönetimi, insanlığın saygısını ve güvenini kazanacaktır. Peştun olmayan Hazaralar, Türkmenler, Özbekler, Tacikler, Aymaklar ve Kırgızların barış, huzur içinde kardeşçe yaşayabilecekleri bir Afganistan’ı kurmak Taliban’ın birinci vazifesidir.

Federasyon üyemiz Afganistan Hazaralar Derneği tarafından Türkiye’nin dokuz şehrinde eş-zamanlı olarak 8 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’de basın açıklaması yapılacaktır. İstanbul’daki açıklama, Kadıköy rıhtım sahilinde gerçekleştirilecektir.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.