Cilt bakım yağları alırken nelere dikkat edilmeli

Tatlı Badem, Kayısı Çekirdeği, Üzüm Çekirdeği, Jojoba, Argan gibi Cilt Bakım Yağları cilt üzerinde çok olumlu etkilere sahip.

16 Nisan 2014 Çarşamba 08:59
Cilt bakım yağları alırken nelere dikkat edilmeli






Cilt bakım yağları alırken nelere dikkat edilmeli

Tatlı Badem, Kayısı Çekirdeği, Üzüm Çekirdeği, Jojoba, Argan gibi Cilt Bakım Yağları cilt üzerinde çok olumlu etkilere sahip.
Meyve çekirdeklerinin sıkılmasıyla elde edilen bu yağlar, vitamin bakımından çok zenginler.
Cilt bakım yağları ayrıca oleik, linoleik, palmitik, stearik asitler ve antioksidanlar bakımından da çok zengindir. Doymamış yağ asitleri ve antioksidanlar cildin daha sağlıklı olmasını destekler.
Tüm bu özellikleri ile cilt bakımında tercih edilen doğal bakım yağlarını alırken, çok dikkatli olmak gerekiyor.
Eğer alınan yağlar aşağıdaki özellikleri taşımıyorsa, cilt üzerinde beklenen etkiyi göstermeyeceği gibi cilt sağlığınızı riske atabilirsiniz.
Satın alacağınız yağların organik ve yüzde 100 saf olduğundan emin olun!

Yüzde 100 saf yağ daha ucuz ya da daha kolay elde edilen başka bir yağ ile seyreltilmemiştir. Üzerinde Kayısı Çekirdeği Yağı yazan bir yağın içinde başka bir yağ olmamalıdır. Ancak piyasada daha ucuz (pirinç ya da ayçiçek yağı gibi) yağ içeren bir çok ürün bulunuyor.


Organik yağlar ise, organik sertifikaya sahip olmalıdır.

Organik sertifikalı ürünlerin hiçbiri paraben ve fenoksietanol, silikon ya da GDO, sentetik renklendirici ya da aroma içermez; hayvanlar üzerinde test edilmez ve tamamen organik hammaddelerle ve yöntemlerle elde edilir.

Cilt Bakım Yağları alanında faaliyet gösteren Happy Moments, bu alanda yüzde 100 organik ve güvenilir ürünler sunuyor.  Tüm Happy Moments ürünleri yüzde 100 saftır (daha ucuz ya da daha kolay elde edilen başka bir yağ ile seyreltilmemiş) ve yüzde 100 organiktir (tümü ECOCERT tarafından sertifikalandırılmış).

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.