Güneş Koruyucu krem için bunlara dikkat

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi güneş kremi tercihi ederken içeriğine, cild uyumuna, nemlendirici özelliğine ve faktör etkilerine dikkat

26 Nisan 2014 Cumartesi 20:21
Güneş Koruyucu krem için bunlara dikkat






Güneşten koruyucu alırken nelere dikkat edilmeli?

Yaz tatillerinin vazgeçilmezi güneş kremi tercihi ederken içeriğine, cild uyumuna, nemlendirici özelliğine ve faktör etkilerine dikkat etmeli.
Mutlaka geniş spektrumlu, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruyan ürünleri kullanın. Suya dayanıklı, alerji yapmayan, gözenekleri tıkamayan, en az 30 koruma faktörlü güneş kremlerini tercih edin. Bu ürünleri sadece güneşlenip denize gireceğiniz zaman değil, yaz aylarında dışarı her çıktığınızda sürmeye özen gösterin.


Güneşten korunmak için sadece güneş kremi değil, başınızı korumak için geniş kenarlı bir şapka ve UV korumalı güneş gözlüğü takmayı ihmal etmeyin. Yaz aylarında sokaktayken de güneşten korunmak gerekir mi? Yaz aylarında günlük hayatta da güneşe bolca maruz kalındığı için günde bir veya iki kere, vücudun açıkta kalan bölgelerine güneş koruyucu uygulanmalıdır.

Ancak; işi gereği bütün gün kapalı ofis ortamında oturan bir kişinin sabah bir kere güneş koruyucu uygulaması yeterlidir. Beyaz tenlilerin dikkat etmesi gerekenler Beyaz tenliler, renk hücreleri az olduğundan güneş yanığına ve uzun vadede zarara daha açık.

Ten rengi açık kişiler güneş kremini kış aylarında da kullanmalı. Açık tenliler güneş kremlerini daha sık yenilemeli.
Havuz ve deniz sonrası mutlaka koruyucu sürmeli. Beyaz tenlilerin yaz aylarında şemsiye altında oturmalı, tişört giymeli ve her zaman şapka takmalı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.