Güveçte patlıcan nerede yenir?

Esnaf lokantalarının yemek konusundaki titizliği bilinir. İstanbul'da bunlardan biri de Çatı Kebap.Güveç günlerini kaçırmayın derim.

15 Nisan 2014 Salı 22:05
Güveçte patlıcan nerede yenir?






Güveçte patlıcan nerede yenir?

Özenle pişirilmiş bir yemeğin tarifini değil, nerede ve hangi gün yenilebileceğini önereceğim. Önceden terbiye edilmiş eti, urfadan getirilmiş biber ve patlıcanı ile hiç acele edilmeden odun ateşinde pişirilmiş güvecin tadına doyum olmaz.

Hemen belirteyim toprak kapta değil. Klasik usülde pişirilen her biri Mevlüt Usta ve Güven Usta'nın elinden çıkan güveç öyle canınız her istediği zaman yenilebilecek bir yemek değil. İstanbul'da oturanlar için ulaşımı Zeytinburnu Batı Trakya Camii'nin hemen karşısında. Güveç günleri ise Salı ve Perşembe. Diğer günlerde Çatı Kebap'ın kendine özgü sadece iki ana yemeği bulunuyor. Izgara konusunda lezzet arayanlar için de tavsiye edebilirim. Titiz ve temiz bir esnaf lokantası olan Çatı Kebabın ünü Osmanbey esnafını da kendine çekiyor. Lokantaya gitmeden önce günün mönüsünü öğrenmek isteyenler için Çatı Kebap telefon (0212) 546 69 32

Açık adresi ise TELSİZ MAH.85\9 SOK.NO:50 Zeytinburnu. Özel aracıyla gelecek olanların Yedi Kule Göğüs Hastanesi'nin arkasından girmeleri ulaşımı kolaylaştırabilir. Park yeri sorunu arada bir yaşansada, yan sokaklara güvenle aracınızı bırabilirsiniz.
Pazartesi Cuma günleri Pilav üstü kavurma, Cumartesi günleri Et sote, Çarşamba günleri ise incik haşlama olduğunu ilave etmekte yarar var.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.