KPSS'de nasıl başarılı olunur

KPSS’de nasıl başarılı olunur, KPSS'de başarılı olmanın yolları, KPSS'nin püf noktaları nelerdir?

23 Eylül 2013 Pazartesi 01:43
KPSS'de nasıl başarılı olunur








KPSS’ye giren adayların birçoğu dershaneler veya özel hocalardan yardım alırken bir kısmı da bu zorlu ve geleceğini etkileyen sınava kendi kendine hazırlanmayı tercih ediyor. Siz nasıl hazırlanıyorsanız hazırlanın, bu sınavı kazanmanın en etkili yolu sadece kendinizden geçiyor.

Bu sınavı kazanmak için ilk öncelikle motivasyonunuzu sağlamlaştırın. Hedeflerinizden emin olun ve öyle yola çıkın. Her adayın belli konularda eksikleri vardır. Bu eksikleri iyi tanımanız, atacağınız ikinci büyük adımdır. Siz kimsiniz? Bunu öncelikle iyi bilin. Bildiğiniz ve böylelikle başarılı olduğunuz konuları ihmal etmemek şartıyla eksik olduğunuz konuların üzerine daha çok eğiliniz. Yapabildiğiniz sorular, her ne kadar size başarı dürtüsü verse de bu duruma kendinizi çok alıştırdığınızda gözleriniz kör olur ve sınavda hayati öneme sahip olacak eksikliklerinizi göremezsiniz. En zayıf halkayı güçlendirdiğinizde başarı zincirinizin kırılması daha da zorlaşacak ve KPSS’de başarılı olmaya çok yaklaşacaksınız. Örnek vermek gerekirse, sözel bölümlere yatkın bir aday, KPSS’de başarılı olmak istiyorsa, sayısal bölüm konularına daha çok ağırlık vermek zorundadır.


Kursa veya özel hocalara gitmek, KPSS maratonunda size daha kaliteli ve sağlam ayakkabılar hediye edecektir. Mali durumu yeterli olan adayların kursa veya özel hocalara gitmesi, bu nedenle etkili bir yöntemdir. Fakat şunu da unutmayınız ki her ne kadar dünyanın en iyi spor ayakkabısına sahip olsanız da çalışmaya isteksiz, gelecekten ümitsiz ve üşengeç biriyseniz, bu yarışmayı kazanmayı bekleyemezsiniz. Güzel bir maaşla memur olma şansınız varsa bunu motive olmak için her gün hayal ediniz. Sabırla çalışmanız, bu hayalinizin gerçekleşmesini sağlayacaktır.

KPSS’ye hazırlık sürecinde adaylar birçok soru çözmektedir. Fakat sizce kaçı yanlış çözdüğü soruların üzerine belli aralıklarla tekrar gitmektedir? Çevrenizi gözlemleyiniz. Göreceksiniz ki bu metodu sağlıklı bir şekilde yürüten çok az aday bulunmaktadır. Çözdüğünüz soruları ve testleri bir köşeye atmayarak, bu materyalleri düzgün istifleyerek ve yanlış yaptığınız soruların üstüne tekrar giderek, birçok KPSS’ye hazırlanan adayın yapamadığı yahut yapmak isteyip de disiplinli davranamadığı bu konuda gösterdiğiniz hassasiyet, mutlaka sizi bir adım daha öne geçirecektir. Neyi bilip bilmediğinizi iyi anlamanız için yanlış yaptığınız soruları hiç iz bırakmayacak bir şekilde silmeye özen gösteriniz.

Çıkmış soruları mutlaka çözünüz. Disiplinli bir şekilde kendinize denemeler yapınız. Ve can alıcı bir nokta daha, matematiğe azami önemi mutlaka gösteriniz. İstemek başarmanın yarısıdır. Bu yazıyı okuduğunuza göre isteklisiniz. Unutmayınız ki başarmak ise sadece elinizde..

Son Güncelleme: 13.05.2019 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat 2021-03-08 08:48:27

Gaza geldim