KARABAĞ, HANKENDİ, HOCALI AZERBAYCAN TOPRAKLARIDIR

Hem hukuken hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM kürsüsünden ifade ettiği üzere, “Karabağ, Azerbaycan toprağıdır”. Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.

Karabağ’ın her karış toprağının geri alınması ve Zengezur Koridoru’nun açılması hem milli namus meselesi hem çıkarlarımız gereğidir.

Huzurlu ve istikrarlı bir gelecek için bu defa sorunun kökten çözülmesinde fayda vardır. Rusya Barış Gücü’nün varlığına rağmen silahlı saldırılara geçerek bölgede huzursuzluk ve istikrarsızlık yaratmayı hedefleyen Karabağ’da teröristlerin amaçlarına ulaşamayacakları ortadadır. Nitekim 24 saat gibi kısa bir süre sonra Ermeni makamları bölgedeki sözde ayrılıkçıların silahlarını bıraktıklarını açıklamışlardır. Bölgedeki silahlı eylemler, hukuken Azerbaycan toprakları içinde gerçekleşmiştir.

Burada dikkatten kaçırılmaması gereken husus; Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin aldığı sert önlemler üzerine güya eylemlerine son veren üç-beş çapulcu teröristin sırtını dayadığı küresel güçlerin Kafkasya’dan siyasi ekonomik beklentilerini unutmamak gerekir.

Suriye ve Irak’ta PKK-PJK-PYD’nin terörist eylemlerine destek veren hangi güçler ise, Kafkasya’da bu tür terörist saldırıları organize edenler de aynı küresel güçlerdir.

Dolayısıyla yalnız Türkiye ve Azerbaycan değil, Rusya ve İran da bölgenin huzur ve istikrarı ve güvenliği için taşın altına elini koymak ve Türkiye ile iş birliği yapmak durumundadır.  Eğer İran, kendi çıkarlarını düşünerek, Amerika’nın Güney Kafkasya’ya yerleşmesine göz yumarsa, bu işten kendisi zararlı çıkacaktır. İran; bünyesindeki Güney Azerbaycan Türkleri, Kaşgaylar, Sahra ve Horasan’daki Türkmenlerin mevcudiyetini düşünmek durumundadır. Türkiye bu meseleyi kaşımıyorsa, bunun sebebi, bölgedeki huzur ve istikrar içindir…

Sonuç olarak ifade etmemiz gerekirse;

Birincisi; Ermenistan’ın bölge ülkeleri ile özellikle Türkiye ile barış içinde olması ve Azerbaycan ile anlaşmaya varılması Ermeni halkının çıkarlarına uygun olacaktır…

İkincisi; Karabağ Savaşı'nın üzerinden üç yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen henüz imzalanmayan barış anlaşmasının Paşinyan tarafından imzalanması sağlanmalıdır.

Üçüncüsü; Zengezur Koridorunun açılması bölge ülkelerinin menfaatine uygun bir projedir…

Dördüncüsü; Karabağ, Azerbaycan yurdudur ve burada başka bir statünün dayatılması kabul edilir değildir…

Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Der. Bşk. (Kurucu), Ekber Yassa / Irak Türkleri Kültür ve Yrd. Derneği Gn. Bşk. (Kurucu), Kemal Beyatlı / Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Bşk. (Kurucu), A. Recep Akyol / Suriye Türkleri Derneği Bşk., Tarık Sulo Cevizci

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Bşk., Savaş Avcı / Afganistan Türkleri Sosyal ve Yrd. Der. Bşk. Fazıl Ahmet Sönmez

Nogay Türkleri Kültür Derneği Bşk. Veysel Demir / Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Der Bşk, Ertolkun Gaynetullah

Terekeme-Karapapak Türkleri Der Bşk., Engin Aybirdi / Afganistan Türkmenleri Kül ve Sos.Yrd. Der. Bşk., Fehim Işık

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Der. Bşk, Güngör Yavuzaslan / Gagauz Türkleri Dostluk Derneği Bşk, Necdet Ertuğrul / Şanlıurfa Ceylanpınar Özbekleri Derneği Bşk. Mehmet H. Ersoy / Şanlıurfa Türkistanlılar Derneği Bşk., Seyfettin Bora / Doğu Türkistan Dayanışma Derneği, Yusuf Yusufoğlu / Afganistan Hazaraları Kültür ve Day. Derneği, Muhammet Gül / Türkiye-Azerbaycan Day. Ve Kül. Derneği, Sefer Karakoyunlu / Türkistan Elleri Eğt. Arş. Derneği, Abdulgafur Turan / Kırgız Türkleri Yardımlaşma Derneği Abdulmetin Keskin İdil Ural Kültür Derneği (Fahri üye), Gülten Urallı / Afgan Türk Dostluk Konseyi Derneği (Fahri üye), Ramazan Yurttaş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.