• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto dünyasında Tether depremi
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Kasım 2023 - 11:20

Kripto dünyasında Tether depremi

Kripto dünyasında önemli gelişme! Tether, Uluslararası Suç Sendikası ile bağlantılı 225 milyon USDT’yi gönüllü olarak dondurdu.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kripto dünyasında Tether depremi

Kripto dünyasında Tether depremi

Tether ve OKX, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü bir soruşturmada iş birliği yaparak Güneydoğu Asya’daki bir insan kaçakçılığı örgütüne ait cüzdanlarda bulunan 225 milyon USDT’yi dondurdu. İki şirket, yaptıkları proaktif önlemlerle kripto sektöründeki suç kullanımını caydırmaya odaklanan bir model oluşturduklarını vurguladı.

Kripto para ekosisteminin en büyük şirketi Tether ile önde gelen küresel kripto borsası ve Web3 teknoloji şirketi OKX, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bir soruşturmada yardımcı olduklarını açıkladı. Bu soruşturma sonucunda Tether, Güneydoğu Asya’daki uluslararası bir insan kaçakçılığı örgütüne bağlı harici saklanan cüzdanlarda bulunan yaklaşık 225 milyon USDT token’ini gönüllü olarak dondurdu. Cüzdanların, küresel bir ilişki dolandırıcılığı işinde kullanıldığı ortaya çıktı. Ortak soruşturma, blockchain analiz firması Chainalytic’in araçları kullanılarak gerçekleştirildi. Tether’in bu eylemi, tarihteki en büyük USDT dondurulması olarak kayıtlara geçti.

Tether ve OKX’in aylarca süren araştırma çalışmaları sırasında, Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere ABD kolluk kuvvetleri, bu fonların blockchain üzerinden akışını analiz ederek yasa dışı fonların yerleri konusunda tedbirli olarak uyarıldı. Bu eylemler, Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi tarafından dondurma talebinin başlatılmasına ve Tether’in gönüllü olarak dondurmasını sağladı. Dondurulan cüzdanlar, ikincil piyasada yer alırken, Tether müşterileriyle ilişkileri bulunmuyor. Bu operasyonla yasal cüzdanların ele geçirildiği ölçüde Tether, güvenlik güçleriyle ve bu cüzdanların sahipleriyle hızlı bir şekilde çalışarak cüzdanları uygun şekilde çözecek.

İki firmanın aldığı proaktif önlemler, kripto para şirketlerinin suç kullanımını etkili bir şekilde caydırmak için küresel emniyet teşkilatlarıyla birlikte nasıl çalışabileceğinin bir örneği olarak öne çıkıyor. Blockchain işlemlerinin şeffaflığı, yasa dışı faaliyetlere karşı güçlü bir caydırıcı görevi görerek sektör için önemli bir emsal teşkil ediyor.

“Şeffaflığa olan bağlılığımızla, kripto alanında yeni güvenlik standartları belirlemeyi amaçlıyoruz”

Tether CEO’su Paolo Ardoino: “Küresel emniyet teşkilatlarıyla aramızdaki proaktif ilişkiler ve şeffaflığa olan bağlılığımızla Tether için kripto alanında yeni güvenlik standartları belirlemeyi amaçlıyoruz. Adalet Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz çalışma, güvenli bir ortam geliştirme konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor. Yasa dışı faaliyetleri ele almak ve sektördeki en yüksek dürüstlük standartlarını sürdürmek için teknolojiden ve OKX ile yaptığımız iş birliği gibi ilişkilerden yararlanmayı planlıyoruz.”

OKX Baş İnovasyon Sorumlusu Jason Lau, “Emniyet güçleri de dahil olmak üzere sektör paydaşlarıyla iş birliği yapmak, kripto endüstrisinde bir lider olarak güven oluşturma ve kamu yararına hizmet etme yaklaşımımızın temel ilkesidir. OKX olarak bu gibi operasyonlara katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu girişimlere ileri görüşlü ve cesur bir biçimde yaklaşıyoruz.”

Tether yasa dışı eylemleri engellemek için güvenlik güçleriyle iş birliğini sürdürüyor

Tether, sektör bütünlüğünü korumaya yönelik özel bir çabayla, Banka Gizlilik Yasası ve finansal kurumların en iyi uygulamalarına uygun olarak sıkı “Müşterinizi Tanıyın” (KYC) ve “Kara Para Aklamayı Önleme” (AML) protokollerini takip ediyor. Ek olarak, Tether’in uyumluluk ekibi, tüm başvurular için kapsamlı ve gelişmiş durum tespiti taramaları gerçekleştiriyor ve bunları ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) yaptırım veri tabanlarıyla karşılaştırarak çapraz referanslıyor. Bu önlem Tether’in, yaptırım uygulanan kişiler, kuruluşlar veya para yatırma adresleriyle etkileşime girmesini önlemesine olanak tanıyor. Ayrıca Tether, ikincil piyasadaki şüpheli işlemlerin soruşturulması yoluyla yasa dışı eylemlerin önlenmesini ilerletmek için güvenlik güçleriyle iş birliğini sürdürüyor. Şirket, donmalardan etkilenen yasal cüzdanlarla ilgili endişeleri çözmek için güvenlik güçleri ve cüzdan sahipleriyle dirsek dirseğe çalışacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Ticaret Bakanlığı'ndan ÖTV Düzenlemesinden Sonra Gelen Şikayetlere İlişkin Açıklama Geldi!
Ticaret Bakanlığı'ndan ÖTV Düzenlemesinden Sonra Gelen Şikayetlere İlişkin Açıklama Geldi!
2025 Temmuz Ayında Fiyatında En Fazla Düşüş ve Artış Yaşanan Ürünler Belli Oldu
2025 Temmuz Ayında Fiyatında En Fazla Düşüş ve Artış Yaşanan Ürünler Belli Oldu
Temmuz’da En fazla İhracat Yapan Sektör Otomotiv Oldu!
Temmuz’da En fazla İhracat Yapan Sektör Otomotiv Oldu!
Son Haberler
CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç 3 Yıllık Yol İsyanı: Enez'in Turizm Yolu Hala Asfaltlanmadı
CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç 3 Yıllık Yol İsyanı:...
OpenAI Özelleştirilebilir Yapay Zeka Aracı GPT-OSS Modelini Kullanıma Sundu
OpenAI Özelleştirilebilir Yapay Zeka Aracı GPT-OSS Modelini Kullanıma...
İspanya’da Aşırı Sıcaklıklar Nedeniyle 1060 Kişi Hayatını Kaybetti!
İspanya’da Aşırı Sıcaklıklar Nedeniyle 1060 Kişi Hayatını Kaybetti!
16 Yıl Aradan Sonra Geri Dönen Kocaelispor’da Süper Lig Heyecanı
16 Yıl Aradan Sonra Geri Dönen Kocaelispor’da Süper Lig Heyecanı
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir...
Çocuklara Grip Aşısı Yaptırmak İçin Hala Geç Değil!
Çocuklara Grip Aşısı Yaptırmak İçin Hala Geç Değil!

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.