• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR - SANAT
  3. 1. İstanbul Öykü Festivali başlıyor
KÜLTÜR - SANAT
Yayınlanma: 12 Mart 2019 - 23:47

1. İstanbul Öykü Festivali başlıyor

Edebiyatseverleri bol öykülü bir yolculuğa çıkaracak olan festival, 15 - 16 Mart'ta Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşecek.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
1. İstanbul Öykü Festivali başlıyor

1. İstanbul Öykü Festivali başlıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenecek 'İstanbul Öykü Festivali' başlıyor. Edebiyatseverleri bol öykülü bir yolculuğa çıkaracak olan festival, 15 - 16 Mart'ta Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşecek.

Enine Boyuna Öykü

Edebiyatın kadim türlerinden ve kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan öykü, Türkiye'de ilk defa bir festivale tema oluyor. İBB Kültür Daire Başkanlığı ile TYB İstanbul Şubesi'nin ortaklığında bu yıl ilki gerçekleşecek olan 'İstanbul Öykü Festivali', 15 Mart'ta başlayacak ve iki gün sürecek. Festival kapsamında; alanında uzman isimlerin katılacağı oturumlar, okumalar, atölyeler, sergi ve imza etkinlikleri gerçekleşecek. Festivalin onur konuğu ise gazeteci, yazar ve mimar Cihan Aktaş olacak. Oturumlarda; öykünün tarihsel serüveni, okuyucu ve yazar açısından gelişimi ile toplumdaki karşılığı analiz edilecek. Festivalde; Ömer Seyfettin, Mustafa Kutlu, Cihan Aktaş ve Rasim Özdenören için özel oturumlar da yer alıyor.

Festivalin Birinci Günü

Festival 15 Mart Cuma günü saat 15.00'te açılış konuşmalarıyla başlayacak. Oturum başkanlığını Mahmut Bıyıklı'nın üstleneceği ilk oturumda Necip Tosun 'Türk Öyküsünün Dünü Bugünü' ve Ali Ural 'Edebiyatımızın Öyküsü' başlıklı konuşmalarıyla yer alacak.

Saat 17.00'de başlayacak 'Ömer Seyfeddin' özel oturumunun başkanlığını Ali Ayçil üstlenecek. Oturumda; Prof. Dr. Cüneyt Issı 'Ömer Seyfeddin Hikâyesinde Başlık Altı Notlar', Erhan Genç ise 'Yerli ve Millî Bir Ses; Ömer Seyfeddin' başlıklı birer konuşma yapacak.

Başkanlığını Fatma Gülşen Koçak'ın yapacağı, 'Şehir ve Öykü' başlıklı oturumda; Recep Seyhan 'Öykümüzde İstanbul'u anlatacak.

Öykü Festivali'nin ilk günü 'Ustaların Hikâyeleri' başlıklı oturumla son bulacak. Muzaffer Doğan'ın başkanlığında gerçekleşecek oturumda; Osman Koca 'Cahit Zarifoğlu', Yunus Emre Özsaray 'Necip Fazıl', Kamil Eşfak Berki ise 'Sezai Karakoç' hikayelerini anlatacak.

Festivalin İkinci Günü

Festivalin ikinci günü, 'Mustafa Kutlu' başlıklı özel oturumla, saat 11.00'de başlayacak. Bünyamin Yılmaz'ın başkanlığını üstleneceği oturumda; Salih Zengin 'Öykümüzün Kahramanı; Mustafa Kutlu', Mukadder Gemici ise 'Mustafa Kutlu'nun Hikâyesi' başlıklı konuşmalarıyla yer alacak.

Saat 14.00'teki 'Cihan Aktaş Öykücülüğü' özel oturumunun ardından, katılımcılarla beraber öykü okumaları gerçekleştirilecek.

Okumaların ardından, başkanlığını Fatma Kevser Sümer'in üstleneceği 'Öykü Yazmak' başlıklı oturumda; Güray Süngü bir konuşma yapacak.

Elif Sönmezışık başkanlığında gerçekleşecek 'Hikâye ve Toplum' oturumunda ise; Bekir Hergüner '2000 Sonrasının Hikâyesinde Tematik Yönelimler' başlıklı konuşmasıyla yer alacak.

Festival, 'Rasim Özdenören Öykücülüğü' özel oturumunun ardından, 'Dergilerde Öykü ve Öykü Dergileri' başlıklı oturumla son bulacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bayramda İstanbul Modern'de sanat zamanı
Bayramda İstanbul Modern'de sanat zamanı
53. İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni’yle Başlıyor
53. İstanbul Müzik Festivali Tekfen Filarmoni’yle Başlıyor
İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti
İlhan Şeşen 77 yaşında hayatını kaybetti
İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nden 19 Mayıs’a Özel Sergi
İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nden 19 Mayıs’a Özel Sergi
Son Haberler
İŞKUR tarihinin en büyük alımı: 99.875 kişi için kadro! ÖGG’den sekretere, hastane personelinden danışmana binlerce personel alımı
İŞKUR tarihinin en büyük alımı: 99.875 kişi için kadro! ÖGG’den...
En yüksek IQ’ya sahip 4 burç: Doğuştan dahiler, zekalarıyla herkesi geride bırakıyorlar!
En yüksek IQ’ya sahip 4 burç: Doğuştan dahiler, zekalarıyla herkesi...
Denizbank’tan dev kredi kampanyası: 100.000 TL kredi o tarihte başlıyor
Denizbank’tan dev kredi kampanyası: 100.000 TL kredi o tarihte başlıyor
PTT’den zor günler için yardım parası: Geçim sıkıntısı yaşayanlar hemen başvursun
PTT’den zor günler için yardım parası: Geçim sıkıntısı yaşayanlar...
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Demet Akbağ'ın eşi Çeşme yolunda kaza geçirdi
Demet Akbağ'ın eşi Çeşme yolunda kaza geçirdi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.