Hamile eşini duvara çizdi, adına da "Mucize" dedi.

Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Mural -İst Duvar Boyama Festivali kapsamında Rusya- Tataristan’dan gelen grafitti sanatçısı Rustam Qbic, bir binanın yan cephesine çizdiği hamile eşi Kseina Safiulilina'nın dev tablosuna “ Mucize”...

22 Haziran 2015 Pazartesi 17:17
Hamile eşini duvara çizdi, adına da






Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Mural -İst Duvar Boyama Festivali kapsamında Rusya- Tataristan’dan gelen grafitti sanatçısı Rustam Qbic, bir binanın yan cephesine çizdiği hamile eşi Kseina Safiulilina'nın dev tablosuna “ Mucize” adını verdi.
Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mural-İst Festivali ile Kadıköy’de bulunan binaların duvarları dünyanın birçok ülkesinden gelen grafitti sanatçıları tarafından grinin kasvetinden kurtarılıp adeta bir sanat eserine dönüştürülüyor.
İlki 2012 yılında gerçekleştirilen Mural- İst Festivali kapsamında Kadıköy Yeldeğirmeni’nde bulunan 16 duvar, 3 yılda 7 yerli ve 9 yabancı grafitti sanatçı tarafından boyanarak grinin kasvetinden kurtarılmıştı. Bu yıl ise 11 Haziran itibarıyla dördüncüsü düzenlenen festivalde, bu kez tüm Kadıköy griden kurtularak renkli bir görünüme bürünüyor. 
Ülkemize gelen bu grafitti sanatçılardan biride Rusya- Tataristan’dan gelen Rustam Qbic… Kadıköy Moda’da bulunan bir apartmanın yan cephesini “ Mucize” adını verdiği dev bir tabloyla resmederek bambaşka bir görünüme büründüren Qbic, “Çizdiğim bu dev tabloyla o anki ruh halimi anlatmaya çalıştım. Resimde çiçek kafalı bir kadın var, çevresi de güzel çiçeklerle dolu. İçinde de bebeği. Yani kadın hamile, bebek bekliyor. Aslında bu resim benim için çok özel, çünkü resimdeki kadın benim eşim; Ksenia Safiullina” diyerek görenleri şaşırtıyor.
BİNA DUVARLARI RENKLENİYOR
“Duvara yapılan resim” anlamına gelen Mural-İst Festivaline: İspanya, Amerika ve Rusya’dan gelecek sanatçılar ile Türkiyeli mural sanatçıları katılıyor. Yaz boyu devam edecek olan çalışmalarda İstanbul’dan “Cins”,İspanya’dan Deih, ABD’den Levi ve Kristi yine İstanbul’dan Esk Reyn, Nuka ve Wich; Kadıköy duvarlarını renklendirmeye ve konuşturmaya devam ediyorlar.   
Mural-ist Festivalinin ev sahipliğini yapmaktan gururu duyduklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Kadıköy sokakları duvar boyama sanatının en güzel örnekleriyle doluyor. Yıkık dökük gri duvarlar yerine bu dev tablolara bakmak hepimiz için büyük bir şans. Bu anlamda festivale elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sanata ve sanatçıya verdikleri önemin altını çiziyor.   

(FOTOĞRAFLI)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.